Tegelknippers en steenknippers

Tegels, stenen of klinkers knippen? Dan is een professionele tegelknipper – ook steenknipper of klinkerknipper genoemd - onmisbaar. Visser & Visser heeft een breed aanbod in tegelknippers en steenknippers van het gerenommeerde merk ALMI. Of u nu in de bouw werkt, stratenmaker of hovenier bent, bij Visser & Visser vindt u de beste tegel- en steenknippers!

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een tegelknipper?

Een tegelknipper kan ingezet worden om verschillende harde materialen als natuursteen, kinderkopjes en dikke tegels op maat te knippen. Dit kunt u doen met een ‘reguliere’ maar ook met een hydraulische steenknipper. De reguliere tegelknippers worden met de hand bediend door middel van lange hendels, ook wel een hefboomsysteem genoemd. Zo kunt u zonder al te veel inspanning de tegels en stenen knippen. Wilt u helemaal geen moeite hoeven doen voor het knippen van stenen en tegels? Overweeg dan om een hydraulische elektrische stenenknipper aan te schaffen. Hierbij hoeft u zelf geen kracht te zetten en doet de machine al het werk voor u. Hoe dan ook: dat u bij Visser & Visser dus een kwalitatief goede tegelknipper kunt vinden, is wel duidelijk!

De verschillende steenknippers van Visser & Visser

Wat betreft een reguliere steen- of tegelknipper heeft u bij ons de keuze uit verschillende opties. Neem bijvoorbeeld de tegelknipper ALMI AL-33 verzinkt of de ALMI AL-43 verzinkt. Het cijfer dat u in de productnaam ziet staan heeft betrekking op de knipbreedte, in dit geval 330 of 430 millimeter. Daarnaast bieden we ook tegelknippers aan met een zogenoemde Easy Cutting Power technologie waarmee u 20% lichter kunt knippen. Onder andere de ALMI AL-33 easy verzinkt en de ALMI AL-43 easy verzinkt beschikken over deze technologie. Zoekt u een extreem krachtige tegel- of steenknipper? Kijkt u dan eens bij de ALMI AL-43SH14 hydraulisch of de ALMI AL-43SH21 hydraulisch. Met deze elektrische stenenknippers kunt u zelfs de meest harde tegelsoorten moeiteloos doorknippen.

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende steenknippers, adviseren wij u de duidelijke productomschrijvingen van de machines door te nemen. Door het lezen van de productspecificaties kunt u alle tegelknippers en steenknippers uit ons assortiment goed vergelijken en wordt vanzelf duidelijk welk type het beste bij uw klus past. Heeft u een knipper voor de bouw nodig? Onder de categorie bouw vindt u een aantal klinker- en steenknippers die hier uitermate geschikt voor zijn. Ook als u stenen liever zaagt in plaats van knipt, bent u bij ons aan het juiste adres. In de categorie Diamant vindt u de beste steenzaagmachines die er op de markt zijn.

Los te verkrijgen accessoires en onderdelen

Natuurlijk kan het voorkomen dat een onderdeel op den duur kapot gaat of versleten raakt. Een machine of apparaat dat u veelvuldig gebruikt is nu eenmaal aan slijtage onderhevig. Gelukkig kunt u bij ons ook diverse steenknipper onderdelen en accessoires kopen. Denk aan reserve (zwenk)wielen, reserve messen (zowel driehoekig als vierkant) en boutjes. Ook kunt u bij ons een reserveaccu of een complete accubox bestellen. Of wat dacht u van een handig draagplateau voor uw tegelknipper met centimeter verdeling?

Heeft u vragen, of kunnen wij u adviseren?

Bij zo’n ruim assortiment is het logisch dat u vragen heeft over een tegelknipper of graag advies wilt. Gelukkig heeft Visser & Visser al ruim vijftig jaar ervaring in deze branche en daarom hebben wij altijd wel een antwoord, oplossing of passend advies voor u. Neem via onze website eenvoudig en snel contact op met onze specialisten zodat u straks zeker weet dat u die ene steenknipper kiest die geschikt is voor uw volgende project!

Wilt u liever eerst een steenknipper huren? Zeker wanneer u een tegelknipper slechts voor een korte periode nodig heeft of eerst wilt uitproberen voordat u overgaat tot aanschaf, is dat ideaal. Visser & Visser heeft verschillende Almi steenknippers in het verhuurprogramma opgenomen. Vraag even naar de mogelijkheden bij onze klantenservice of ga direct naar verhuur.

Een tegelknipper kopen bij Visser & Visser

Wanneer u de geschikte tegelknipper heeft gevonden, kunt u deze op onze website gemakkelijk bestellen. U voegt uw tegelknipper simpelweg toe aan uw virtuele winkelmandje en rekent deze vervolgens af. Ons team komt dan direct in actie om uw steenknipper zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Door onze betrouwbare levering, kunt u al binnen enkele dagen met uw nieuwe tegelknipper aan de slag. 

 


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een tegelknipper?

Een tegelknipper werkt mechanisch. Door de hefboom naar beneden te duwen knip je de tegel, steen of klinker met het mes doormidden. Het voordeel is dat er hierbij geen stof vrij komt, zoals bij het zagen van stenen.

Welke stenen knip je met een tegelknipper?

Er zit een verschil in knippers om verschillende materialen te knippen. De grootste knipper kan tegels of kalkzandsteenblokken met een maximale breedte van 65 cm knippen. De kniphoogte van de gemiddelde knipper is 10-12 cm, maar er zijn er ook die zelfs tot 22 cm gaan. Daarnaast zijn er speciale klinkerknippers of elektrische stenenknippers om zelfs de hardste tegels zonder moeite door te kunnen knippen. Voor tegels met een vlak oppervlakte wordt vaak een knipper met een vast mes gebruikt. Als er een tegel geknipt moet worden die juist reliëf aan de bovenkant heeft, kunt u het beste kiezen voor de knipper met een lamellen mes. Dat zijn allemaal kleine mesjes naast elkaar. Deze losse lamellenmessen vullen de tegel op elk punt op, waardoor strakke kniplijn ontstaat.

Hoe kun je betontegels knippen?

Betontegels of stoeptegels zijn het makkelijkste te knippen met een speciale tegelknipper. Deze is wat groter en heeft een breder mes, waardoor het knippen van (stoep)tegels mogelijk is.

Hoe kun je klinkers knippen?

Voor het knippen van (beton)klinkers is een echte klinkerknipper ideaal. Bij een klinkerknipper liggen de zijplaten lager dan het (vaste) mes, waardoor je altijd een mooie holling knipt. Het voordeel van een klinkerknipper is dat deze compact en licht is. Met deze knippers kun je echter geen tegels knippen.

Wat kost een steenknipper?

Er zijn vele varianten tegel- en klinkerknippers. De prijs is onder meer afhankelijk van de kracht van de steenknipper. Een steenknipper voor het doorknippen van kleine stenen is goedkoper dan een elektro-hydraulische tegelknipper voor grote en dikke tegels.

Wat is het voordeel van een steenknipper?

Een steenknipper is een zeer degelijk, onderhoudsarm en duurzaam apparaat. Bij het knippen van een steen komt er vrijwel geen stof vrij.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”