Bladharken

Met een bladhark is het bij elkaar harken van bladeren of gemaaid gras een fluitje van een cent. Bladharken hebben flexibele tanden, gemaakt van kunststof of buigzaam metaal. Ideaal dus om gazons, perken en paden aan te harken en weer netjes achter te laten. Bladhark kopen? Bekijk nu het assortiment professionele bladharken van Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillende soorten bladharken

Een bladhark is een bladhark zou je zeggen… U als hovenier of groenspecialist weet echter dat de ene bladhark de andere niet is. Zo zijn er grote verschillen in de breedte van het werkblad. Een breder werkblad met meer tanden betekent dat u met één beweging meer blad of gras bij elkaar kunt harken. Zo’n brede bladhark heeft dan ook wel wat weg van een bezem: los materiaal is gemakkelijk aan te harken, zonder dat de ondergrond wordt omgewoeld. Het voordeel van een smalle bladhark is dan weer dat u gemakkelijk blad en vuil tussen planten en struiken in plantsoenen kunt verwijderen. Ook in het type tanden zit verschil. De bladhark heeft flexibele tanden van kunststof of metaal. Het is maar net wat u zelf prettig vindt: het metaal veert makkelijk mee en is slijtvaster dan kunststof. Maar niet iedereen vindt een hark die veel mee veert prettig om te werken, dan is een iets stuggere hark met kunststof tanden een uitkomst.

Bladharken met kunststof tanden

Fiskars bladharken zijn de favoriete harken voor hoveniers. De Fiskars bladhark is speciaal gemaakt om gemakkelijk te kunnen harken rond bomen, onder struiken en in hoeken. De Fiskars gazonhark is licht in gewicht en voorzien van 21 onbreekbare kunststof tanden. Dankzij de plattere kopvorm zijn zelfs de moeilijk bereikbare hoeken gemakkelijker aan te harken. Bovendien zorgen de gebogen tanden ervoor dat bladeren en takjes zich minder snel ophopen in de kop.

Ook Spear & Jackson is voor groenspecialisten een bekend merk. Bij Visser & Visser vindt u verschillende bladharken van Spear & Jackson. Zoals de 24-tands bladhark met een werkblad breedte van 53 cm. Het blad van deze bladhark is gemaakt van oersterk kunststof. Bladharken van Spear & Jackson zijn leverbaar met of zonder essenhouten steel.

Zoekt u een extra grote bladhark? Kijk dan ook eens bij de jumbo bladharken van Rega Jost. Dit kwaliteitsmerk biedt een bladhark met een kunststof werkblad van maar liefst 60 cm breed en 26 tanden. Ook deze kan zowel met als zonder steel geleverd worden.

Bladharken met stalen tanden

Geeft u de voorkeur aan een bladhark met stalen tanden? In ons assortiment hebben wij verschillende maten bladharken van het merk Springbok opgenomen. Zo is er de Springbok junior bladhark van 17 cm breed, voorzien van 8 ronde metalen tanden. De senior uitvoering van deze Springbok bladhark heeft 20 buigzame tanden en is 48 cm breed. De Springbok gras- en bladharken worden zowel met als zonder steel geleverd.

Ook Marizo biedt een uitstekende plantsoenhark voor de vakman. De 7-tands hark met verend staaldraad is speciaal ontworpen voor het harken tussen plantgoed en rozenborders. De werkbreedte is 14 cm. Er is ook een bladhark van Marizo met een werkblad van 40 cm breed en 20 stalen tanden. De bladharken van Marizo worden inclusief steel geleverd.

Een bladhark kopen bij Visser & Visser

Wilt u een bladhark kopen en heeft u een keuze kunnen maken uit ons brede assortiment? Via onze website kunt u uw bladhark en andere benodigdheden voor de groenvoorziening gemakkelijk bestellen. Voeg de producten toe aan uw virtuele winkelmand. Om uw bestelling af te ronden hoeft u alleen nog af te rekenen. Zodra de betaling bij ons binnenkomt, gaan wij meteen voor u aan de slag, zodat u uw bestelling binnen enkele dagen op het door u gekozen afleveradres kunt verwachten.

Vragen of opmerkingen over bladharken of ander tuingereedschap

Heeft u vragen over een bladhark of andere tuingereedschappen die u in ons assortiment heeft gezien? Ons deskundige team staat altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van betrouwbaar advies.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”