Lijnlasers

Een lijnlaser wordt vaak in één adem genoemd met een rioollaser. Bent u op zoek naar een lijnlaser? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Met al meer dan 50 jaar ervaring in deze branche is Visser & Visser de plek om uw nieuwe lijnlaser aan te schaffen! Op deze pagina vindt u ons aanbod professionele lijnlasers.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijnlaser: de kwaliteit van Visser & Visser

Visser & Visser is een begrip in de wereld van de lijnlasers, kruislijnlasers, rioollasers en andere bouwlasers. Dit komt niet alleen door de kwaliteit van de lasers uit ons assortiment, Visser & Visser staat ook bekend om de uitgebreide service die wij bieden. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat uw werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen en hoe kan dat beter dan met producten van de beste kwaliteit. Wanneer u een lijnlaser bij Visser & Visser aanschaft, hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken over de levensduur. De beste lijnlaser koopt u dan ook bij Visser & Visser.

Spectra en Topcon: een betere laser vindt u niet

Bij Visser & Visser vindt u lijnlasers van de kwaliteitsmerken Topcon en Spectra. Topcon is een Japanse fabrikant die al decennialang lasers produceert. Het bedrijf werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een Europese tak: Topcon Europe Positioning, gevestigd in Rotterdam. Spectra kwam jaren geleden als eerste met een rotatielaser op de markt. Sinds die tijd zijn de lasers van Spectra nog veel verder ontwikkeld. Ook het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van lasers ter wereld. Beide merken hebben ruimschoots bewezen dat ze degelijke en zeer betrouwbare lasers maken.

Dus of u nu kiest voor een Topcon lijnlaser of een Spectra lijnlaser: in beide gevallen zijn topkwaliteit en een lange levensduur absoluut gegarandeerd! Wij leveren deze A-merk lasers uit voorraad.

Waar moet u op letten als u een lijnlaser aanschaft?

Wanneer u van plan bent om een lijnlaser aan te schaffen, adviseren wij u om de productomschrijvingen en specificaties van de verschillende lijnlasers naast elkaar te leggen. Iedere lijnlaser functioneert namelijk net even iets anders en heeft zijn eigen kenmerken, eigenschappen en voor- en nadelen. Het onderscheid tussen de verschillende lijnlasers zit ‘m onder meer in de meetnauwkeurigheid, het meetbereik of bijvoorbeeld het nivelleerbereik. Daarnaast zijn er lasers die op alkaline batterijen werken, maar er zijn ook modellen op de markt die functioneren op een oplaadbare accupakket of zelfs allebei. Als de werkingsduur voor u belangrijk is, sta dan ook even stil bij de vermelde bedrijfstijd, oftewel hoe lang u op één acculading kunt werken.

Kijk om de juiste keuze te maken vooral naar zaken als:

 • De kleur van de laserstraal; de traditionele rode laserstraal of de beter zichtbare groene laserstraal
 • Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid
 • Het formaat van het instrument (diameter en lengte)
 • Mogelijkheid om de laser op een statief te plaatsen met 5/8 draad
 • Bedieningsgemak met behulp van de afstandsbediening
 • Een display op de afstandsbediening
 • Radio of Infra Rood afstandsbediening
 • Mogelijkheid voor automatisch afschot bepalen
 • Automatisch richten van de laserstraal
 • Gebruiksduur; is de laser voorzien van oplaadbare cellen
 • Bescherming tegen vocht en vuil: IPxx

Vragen over of meer weten van een lijnlaser van Visser & Visser

Een lijnlaser wordt vaak in één adem genoemd met een rioollaser. Bent u op zoek naar een lijnlaser met meer mogelijkheden of voor een specifieke toepassing; kijk dan ook eens naar ons assortiment kruislijnlasers en rioollasers. Heeft u vragen over een lijnlaser of wilt u weten welke lijnlaser of andere laser nou echt het meest geschikt is in uw situatie? Aarzel niet en neem contact op met de klantenservice van Visser & Visser. Ons deskundige team staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en geeft u gedegen advies waar u verder mee kunt. Dat is de service die Visser & Visser u graag biedt. Succes met uw volgende klus! 

Een lijnlaser kopen bij Visser & Visser?

Heeft u een laser gevonden die voldoet aan uw wensen? Dan kunt u deze op onze website eenvoudig toevoegen aan uw virtuele winkelmandje. Ook voor de bijbehorende targetsets kunt u bij ons terecht. Wij hebben doelplaten (targets) van zowel Spectra als Topcon in ons assortiment. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, komt ons team direct in actie om uw bestelling zo snel mogelijk op het afleveradres van uw keuze te kunnen bezorgen. Door onze betrouwbare levering kunt u al binnen enkele dagen aan de slag met uw nieuwe laser!

 


Veelgestelde vragen

Wat is een lijnlaser?

Een lijnlaser is een speciaal type laser die wordt gebruikt in de bouw. Omdat de laser vaak wordt gebruikt bij het leggen van een rioolbuis of pijp, wordt een lijnlaser ook wel rioollaser genoemd. De primaire functie van een lijnlaser is het projecteren van een ononderbroken referentielijn. Hiermee worden tijdens de bouw leidingen uitgelijnd en zorgt u ervoor dat de leidingen in een rechte lijn worden gelegd. De laser kan op of boven de buis worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de lijn gevolgd kan worden door middel van een doel/target.

Hoe werkt een lijnlaser?

De rioollaser ofwel lijnlaser zet een laserlijn uit in één richting onder een gewenst afschot. Hiermee is dit meetinstrument uitermate geschikt om afwateringen en riolen aan te leggen. U kunt de laser in de rioolbuis, op de rioolbuis, bovenop de kolk opstellen of in combinatie met een laserstatief gebruiken.

Welke lijnlaser moet ik gebruiken?

Naast het assortiment lijnlasers, heeft u bij Visser & Visser ook ruime keuze in kruislijnlasers of rioollasers. Dat maakt kiezen niet altijd eenvoudig. Maak daarom een afspraak met een van de adviseurs van Visser & Visser Breda voor advies. We maken hier graag tijd voor.

Hoe moet je een lijnlaser onderhouden?

De meetapparatuur van Visser & Visser kan zeker tegen een stootje. Toch kan er door transport of gewoon intensief gebruik een afwijking ontstaan. Om scheve muren, verkeerd afschot of andere missers te voorkomen, is het van belang om een laser jaarlijks te kalibreren. Bij Visser & Visser bent u aan het juiste adres voor kalibratie, onderhoud en reparatie van alle bouwlasers, GPS- en andere meetapparatuur. Overigens voeren wij altijd een standaard kalibratie uit voordat wij een laser aan u leveren of verhuren!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”