Piketpalen

Een piketpaaltje is een paaltje gemaakt van hout dat in de grond wordt geslagen om de grenzen van een terrein mee af te bakenen. Ze kunnen bovendien worden gebruikt om de contouren van een weg (in aanbouw) mee aan te geven. Een piketpaaltje kan dan ook worden ingezet voor diverse landmeetkundige en meetmarkeringen. Piketpaaltjes worden gemaakt van vurenhout of azobé hout. Deze laatstgenoemde is een soort hardhout. Bent u op zoek naar een piketpaal? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar een vurenhout piketpaaltje van 120 centimeter lang, een azobé hout piketpaaltje van 40 centimeter lang of iets daar tussenin, wij hebben het allemaal in ons ruime assortiment. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek zelf de mogelijkheden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten piketpalen

Zoals hierboven al even kort is benoemd, kan een piket van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Piketpalen van vurenhout of azobé hout zijn het populairst. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Dit is een makkelijk te bewerken en relatief goedkope houtsoort. Een vurenhout piketpaal is in de regel wat goedkoper dan een markeringspaal gemaakt van azobé hout. Deze laatstgenoemde is een zeer zware hardhoutsoort met een hoge slijtvastheid en een grote duurzaamheid waardoor het uitermate geschikt is als constructiehout. Vurenhout, daarentegen, beschikt over een wat lagere duurzaamheidsklasse en is gevoeliger voor weersinvloeden, houtrot en aantasting door schimmels en insecten. Een prima en goedkope keuze wanneer de paaltjes slechts korte tijd in de grond staan. Betreft het een groter en langduriger project waarbij de paaltjes gedurende een wat langere tijd in de grond moeten staan? Dan kunt u het beste kiezen voor een azobé hout piketpaaltje.

Piketten markeren

Om een piketpaaltje te markeren, kunt u gebruikmaken van speciale markeringsverf. Deze verf vindt u onder de categorie ‘wegenverf’ en is te verkrijgen in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan blauw of rood. Deze bouwmarker wordt geleverd in een handige spuitbus met een inhoud van 500 ml, die met één hand te gebruiken is. Dankzij het 180 graden ventiel kan de spuitbus ook ondersteboven worden gebruikt. De veiligheidskap maakt veilig werken mogelijk. De verf is langdurig zichtbaar en zal niet zomaar met de eerste de beste regenbui wegspoelen. Ideaal om de kop van het piketpaaltje mee te markeren.

Foudraal voor eenvoudig transport

Wilt u uw piketten eenvoudig kunnen vervoeren? Schaf dan een speciaal voor dit doeleinde ontworpen foudraal of pikettas aan. Bij ons kunt u een variant kopen voor circa 30 piketpaaltjes of eentje waar ongeveer 50 stuks in passen. De tassen beschikken over een handvat en een verstelbare riem zodat u de tas eenvoudig over uw schouder kunt dragen. De tas voor 50 stuks heeft bovendien extra opbergvakken voor gereedschap en/of verf.

Piketpaaltje kopen?

Wilt u graag piketpaaltjes kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij hebben ze standaard op voorraad in diverse maten. Zo zit er altijd wel een geschikt piketpaaltje voor uw beoogde gebruik tussen. Bestel indien gewenst enkele spuitbussen wegenverf in de gewenste kleuren mee, zodat u ieder piketpaaltje kunt voorzien van de juiste kleur. Of berg uw piketpaaltjes op in een zeer praktische pikettas. Indien u nog vragen heeft, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij hebben ruim 50 jaar ervaring en adviseren u graag.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda