Piketpalen

Piketpalen zijn handig om tijdelijk de grenzen van een terrein af te bakenen of de contouren van een weg te markeren. Daarnaast worden piketpalen, ook piketten genoemd, gebruikt voor diverse meetmarkeringen. Bent u op zoek naar een piketpaal? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Bekijk snel ons uitgebreide assortiment piketpalen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een piketpaal?

Een piketpaal is een houten paaltje dat in de grond wordt geslagen om tijdelijk de grenzen van een terrein mee af te bakenen. Daarnaast worden piketpalen, vaak kortweg piketten genoemd, gebruikt om de contouren van een weg, al dan niet in aanbouw, te markeren. Een piketpaal kan daarnaast ook worden ingezet voor diverse landmeetkundige en meetmarkeringen. Bent u op zoek naar een piketpaal? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar een vurenhouten piketpaaltje van 120 centimeter lang, een piketpaaltje van 40 centimeter lang of iets daar tussenin, wij hebben het allemaal in ons ruime assortiment.

Waarom piketpalen van vurenhout?

Een piket kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. Piketpalen van vurenhout of azobé hout zijn het populairst. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Dit is een makkelijk te bewerken en relatief goedkope houtsoort. Een vurenhouten piketpaal is in de regel dan ook goedkoper dan een markeringspaal gemaakt van andere houtsoorten. Hoewel vurenhout wat gevoeliger is voor weersinvloeden, houtrot of aantasting door schimmels en insecten, is het een prima en voordelige keuze wanneer de paaltjes niet al te lang in de grond staan, bijvoorbeeld gedurende de looptijd van uw project. Reden waarom Visser & Visser juist deze vurenhouten piketten in het assortiment heeft opgenomen. Heeft u afzetmateriaal nodig bij een project en moet dit meerdere jaren dienst doen? Dan is de vuren piketpaal misschien niet de beste keuze. Neem in dat geval contact op met onze verkoopadviseurs. Wij denken graag met u mee!

Piketten markeren

Om een piket te markeren, kunt u gebruikmaken van speciale markeringsverf. Deze verf vindt u onder de categorie ‘wegenverf’ en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel, oranje, blauw of rood. Deze bouwmarker wordt geleverd in een handige spuitbus met een inhoud van 500 ml, die met één hand te gebruiken is. Dankzij het 180 graden ventiel kan de spuitbus ook ondersteboven worden gebruikt. De veiligheidskap maakt veilig werken mogelijk. De verf is langdurig zichtbaar en zal niet zomaar met de eerste de beste regenbui wegspoelen. Ideaal dus om de kop van een piketpaal mee te markeren.

Foudraal voor eenvoudig transport

Wilt u uw piketten eenvoudig kunnen vervoeren? Schaf dan een speciaal voor dit doeleinde ontworpen foudraal of pikettas aan. Bij ons kunt u een piketfoudraal kopen voor circa 30 piketpaaltjes of een model waar ongeveer 50 stuks in passen. De tassen beschikken over een handvat en een verstelbare riem zodat u de pikettas eenvoudig over uw schouder kunt dragen. Het foudraal voor 50 piketpalen heeft bovendien extra opbergvakken voor gereedschap en/of verf.

Piketpaaltje kopen?

Wilt u graag piketpaaltjes kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij hebben piketpalen altijd in verschillende maten en sets op voorraad. Zo is er altijd wel een set piketten samen te stellen die past bij uw project. Bestel eventueel ook direct enkele spuitbussen wegenverf in de gewenste kleuren mee, zodat u iedere piketpaal kunt voorzien van de juiste kleur. Denkt u ook nog aan de zeer praktische pikettas om de piketpaaltjes in te bewaren of mee te nemen?

Heeft u nog vragen over onze piketpalen, andere meetaccessoires of afzetmaterialen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij hebben ruim 50 jaar ervaring en adviseren u graag.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”