Egalisatieschuiven

De egalisatieschuif is een handig en snel afreimaatje voor de hovenier en de stratenmaker om het zware afreiwerk te verlichten. Zelfs als machinaal afreien niet mogelijk is, egaliseert u met dit een egalisatieschuif of egalisatiebord zandbanen voor bestrating, gazons en grindpaden in een handomdraai. Ook slim: een egalisatiebord is uit te breiden met handige accessoires.

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een egalisatieschuif kopen? Zo kiest u de juiste

Voordat wij de egalisatieschuif introduceerden, waren stratenmaker en hovenier voor het afreien aangewezen op een afreilat, een strijklat of waterpas. Daarmee was het afreien een tijdrovende klus, die je op je knieën moest uitvoeren. Bovendien viel het niet mee om een echt strakke zandbaan te creëren. Met de komst van deze Visser & Visser egalisatieschuif kwam daar verandering in! Het is nu een kwestie van simpelweg de hoogte en de breedte instellen en egaliseren maar. Met een perfect strakke zandbaan als resultaat.

De egaliseerschuiven zijn er in drie uitvoeringen:

  1. Grof voorbewerken met smalle egalisatieschuif
    Het beste resultaat bereikt u door het terrein eerst grof te bewerken met een smalle egalisatieschuif. Hier is de verstelbare Strakvlak III DV egalisatieschuif perfect voor. Door zijn verstelbare schuif kunt u deze eenvoudig verstellen van 70 tot 120 cm breedte. In korte tijd verplaatst u veel materiaal en wordt het terrein grof geëgaliseerd.
  2. Brede egalisatieschuif: moeiteloos een strakke zandbaan
    Voor het nauwkeurige afreiwerk is er de brede egalisatieschuif Strakvlak IV DV. Met dit egalisatiebord creëert u moeiteloos een strakke zandbaan. Vooral met de werkbreedte die u in kunt stellen tussen de 117 en 210 cm, egaliseert u in korte tijd de zandbanen. De Strakvlak IV DV is traploos verstelbaar, waarbij u profiteert van de rechte egalisatiebladen. Deze kunnen ook in dakvlak-stand geplaatst worden.
  3. Duo egalisatieschuif voor extra brede oppervlaktes
    De Strakvlak VII Duo is de breedste egalisatieschuif in ons assortiment. Deze is speciaal ontwikkeld voor de extra brede oppervlaktes en moet door twee personen bediend worden. De Strakvlak VII Duo kunt u verstellen tussen 210-303 cm breedte. Grote oppervlakten hebt u nu binnen no-time geëgaliseerd. Doordat wij ons hebben geconcentreerd op de ergonomie, zijn de egalisatieschuiven in diverse hoogtes verstelbaar en eenvoudig te gebruiken door het lichte gewicht en het robuuste materiaal. Daar leest u straks meer over.

Accessoires voor de egalisatieschuif

Visser & Visser ontwierp handige accessoires, die eenvoudig op iedere egalisatieschuif te monteren zijn. Want u weet maar al te goed dat het werk pas echt begint na het egaliseren. Met de speciale afwerkbezem is het invegen van het straatwerk zo gedaan. De afwerkbezems zijn in twee maten verkrijgbaar: afwerkbezem 80 cm en afwerkbezem 120 cm.

Dankzij de speciale zaadhark kunt u het aan te leggen gazon efficiënt en nauwkeurig inzaaien. Ook deze units zijn er in twee maten: zaadhark 80 cm en zaadhark 120 cm. Ervaar het gemak zelf en geniet van het resultaat: zo’n strak gazon heeft u nog nooit gezien!

Verlaagt de fysieke belasting

Bij deze speciaal door Visser & Visser ontwikkelde egalisatieschuif is veel aandacht gegaan naar de ergonomie: het is dan ook het paradepaardje van Visser & Visser. Niet voor niets, het is de eerste hand egalisatieschuif die door Vakorganisaties en arbo-instellingen met open armen werd ontvangen omdat het de fysieke belasting voor de gebruiker aanzienlijk verlaagt. Zo zijn de degelijke maar lichtgewicht kunststof wielen, die aan de egalisatieschuif gevestigd zitten, net als de basisarm in hoogte verstelbaar. Dit maakt het mogelijk om met een rechte rug te werken. Een egalisatieschuif is voor bestrating een onmisbaar stuk apparatuur!

Egalisatieschuif kopen bij Visser & Visser

Voor een egalisatieschuif bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres! Doordat wij bij de productie van de Strakvlak hebben gelet op de ergonomie, verlaagt het de fysieke belasting van uw lichaam aanzienlijk. Bij ons hebt u keuze tussen verschillende modellen en breedtes. Denk aan individuele verstelbare egalisatieschuiven met een breedte van 70 – 120 cm, tot aan duo egalisatieschuiven met een maximale breedte van 303 cm. Daarnaast bieden we de benodigde accessoires aan, waarmee u uw hele egalisatieklus eenvoudig uit kunt voeren. Bestel de egalisatieschuif nu snel en eenvoudig in onze webshop!


Veelgestelde vragen

Wat is een egalisatieschuif?

Een egalisatieschuif is een handmatige egalisator die wordt gebruikt om de onderbaan voor stenen, tegels en gras(matten) te maken. De egalisatieschuif is te gebruiken waar machinaal afreien niet mogelijk is.

Hoe werkt een egalisatieschuif?

Met een egalisatieschuif schraap je een dun laagje materiaal af van de bedding-bodem en dit verdeel je over de rest van de bodem. Doordat de egalisatieschuif voorzien is van zes wielen zal deze nagenoeg vlak blijven als er een bult of kuil voor een van deze zes wielen komt. Bij een bult schraapt deze het materiaal er af en bij een kuil laat deze het weer achter. Het gevolg: een strak-vlak resultaat. Tevens verdicht de egalisatieschuif het achtergelaten zand / grond. Door het ergonomische concept is de werking licht degelijk en strak.

Waarvoor gebruik ik een egalisatieschuif?

Een egalisatieschuif wordt gebruikt om de ondergrond te egaliseren. Door het vlak of onderprofiel wordt de gewenste onderbaan gecreëerd die kan worden toegepast bij straatwerk en hoveniers werkzaamheden. Hierbij kan er gedacht worden aan: trottoirs, fietspaden, straten, gazons, tegelpaden, grindpaden etc.

Welke egalisatieschuif heb ik nodig?

Voor de meest ergonomische werking en het optimaalste resultaat is het advies om gebruik te maken van een smalle egalisatieschuif van 70-120 cm. Hiermee kan je eerst in combinatie met een zaadhark het grove voorwerk doen, zoals het opruwen van de bovenlaag en los materiaal te creëren. Vervolgens kun je met de brede egalisatieschuif van 117-210 cm het gehele vlak nauwkeurig te egaliseren.

collect-afvalbakken-visserbreda

nemo-grabo