Egalisatieschuiven

De Strakvlak egalisatieschuif is hèt afreimaatje voor de hovenier en de stratenmaker om het zware afreiwerk te verlichten. Zelfs als machinaal afreien niet mogelijk is, egaliseert u met een Strakvlak egalisatieschuif zandbanen voor bestrating, gazons en grindpaden in een handomdraai. Probeer ook de handige accessoires voor de Strakvlak egalisatieschuif!

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een Strakvlak egalisatieschuif kopen? Zo kiest u de juiste!

Voordat wij de Strakvlak egalisatieschuif introduceerden, waren stratenmaker en hovenier voor het afreien aangewezen op een afreilat, een strijklat of waterpas. Daarmee was het afreien een tijdrovende klus, die je op je knieën moest uitvoeren. Bovendien viel het niet mee om een echt strakke zandbaan te creëren. Met de komst van de Visser & Visser Strakvlak egalisatieschuif kwam daar verandering in! Het is nu een kwestie van simpelweg de hoogte en de breedte instellen en egaliseren maar. Met een perfect strakke zandbaan als resultaat.

De egalisatieschuiven zijn er in vier uitvoeringen:

Grof voorbewerken met smalle egalisatieschuif

Het beste resultaat bereikt u door het terrein eerst grof te bewerken met een smalle egalisatieschuif. Hier is de verstelbare Strakvlak III DV egalisatieschuif perfect voor. Door zijn verstelbare schuif kunt u deze eenvoudig verstellen van 70 tot 120 cm breedte. In korte tijd verplaatst u veel materiaal en wordt het terrein grof geëgaliseerd.

Brede egalisatieschuif: moeiteloos een strakke zandbaan

Voor het nauwkeurige afreiwerk is er de brede egalisatieschuif Strakvlak IV DV. Met dit egalisatiebord creëert u moeiteloos een strakke zandbaan. Vooral met de werkbreedte die u in kunt stellen tussen de 117 en 210 cm, egaliseert u in korte tijd de zandbanen. De Strakvlak IV DV is traploos verstelbaar, waarbij u profiteert van de rechte egalisatiebladen. Deze kunnen ook in dakvlak-stand geplaatst worden.

Duo egalisatieschuif voor extra brede oppervlaktes

De Strakvlak VII Duo is de breedste egalisatieschuif in ons assortiment. Deze is speciaal ontwikkeld voor de extra brede oppervlaktes en moet door twee personen bediend worden. De Strakvlak VII Duo kunt u verstellen tussen 210-303 cm breedte. Grote oppervlakten heeft u nu binnen no-time geëgaliseerd. Doordat wij ons hebben geconcentreerd op de ergonomie, zijn de egalisatieschuiven in diverse hoogtes verstelbaar en eenvoudig te gebruiken door het lichte gewicht en het robuuste materiaal. Daar leest u straks meer over.

Nieuw! De lasergestuurde en zelfnivellerende Strakvlak LSR

Met de egalisatieschuif Strakvlak LSR is het niet meer nodig om referentiepunten uit te zetten. Het door de laser aangegeven profiel wordt nauwkeurig gevolgd door de laserontvanger. Hierdoor wordt het oppervlak stap voor stap geëgaliseerd. De Strakvlak LSR egalisatieschuif is zelfnivellerend dankzij de in de control box ingebouwde computer. Deze stuurt de twee elektrische levelmotoren aan, die de positie van de zijwielen ten opzichte van het egalisatiebord automatisch aanpassen. Anders gezegd: de wielen volgen het terrein en het egalisatiebord volgt de laser, met een nauwkeurig en gelijkmatig geëgaliseerd oppervlak als resultaat.

Accessoires voor de Strakvlak egalisatieschuif

Visser & Visser ontwierp handige accessoires, die eenvoudig op iedere Strakvlak egalisatieschuif te monteren zijn. Zo kunt u na het egaliseren en het leggen van de bestrating het verse straatwerk perfect invegen met de eenvoudig te monteren afwerkbezem. De bezem is 80 cm breed en past op iedere Strakvlak egalisatieschuif. Deze afwerkbezem van Strakvlak is dan ook de ideale aanvulling op de ergonomische egalisatieschuiven.

Ook voor de aanleg van een perfect strak gazon is een Strakvlak egalisatieschuif ideaal. Na het voorbereidende egalisatiewerk kunt u dankzij de speciale zaadhark het aan te leggen gazon efficiënt en nauwkeurig inzaaien. Deze makkelijk te monteren units zijn er in twee maten: zaadhark 80 cm en zaadhark 120 cm. Ervaar het gemak zelf en geniet van het resultaat: zo’n strak gazon heeft u nog nooit gezien!

Verlaagt de fysieke belasting

Bij deze speciaal door Visser & Visser ontwikkelde Strakvlak egalisatieschuif is veel aandacht gegaan naar de ergonomie: het is dan ook het paradepaardje van Visser & Visser. Niet voor niets, het is de eerste hand egalisatieschuif die door Vakorganisaties en arbo-instellingen met open armen werd ontvangen omdat het de fysieke belasting voor de gebruiker aanzienlijk verlaagt. Zo zijn de degelijke maar lichtgewicht kunststof wielen, die aan de egalisatieschuif bevestigd zijn, net als de basisarm in hoogte verstelbaar. Dit maakt het mogelijk om met een rechte rug te werken. Een Strakvlak egalisatieschuif is daarom voor iedere stratenmaker en hovenier een onmisbaar gereedschap!

Strakvlak egalisatieschuif kopen bij Visser & Visser

Voor een egalisatieschuif bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres! Doordat wij bij de productie van de Strakvlak hebben gelet op de ergonomie, verlaagt het de fysieke belasting van uw lichaam aanzienlijk. U kunt kiezen tussen verschillende modellen en breedtes. Denk aan individuele verstelbare egalisatieschuiven met een breedte van 70 – 120 cm, tot aan duo egalisatieschuiven met een maximale breedte van 303 cm. Daarnaast bieden we ook nog verschillend accessoires en hulpstukken aan, die speciaal voor de Strakvlak egalisatieschuif ontwikkeld zijn. Hiermee wordt het uitvoeren van uw egalisatieklus nog eenvoudiger. Bestel de Strakvlak egalisatieschuif nu snel en eenvoudig in onze webshop! Vandaag bestellen en uw Strakvlak egalisatieschuif is de volgende dag al in huis.

Heeft u vragen over de Strakvlak egalisatieschuif of andere benodigdheden voor uw bestratingsproject? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt ons iedere werkdag en op zaterdagochtend bereiken op 076 – 541 5073. Ook mag u ons mailen naar info@visserbreda.nl of ons online contactformulier invullen. We horen graag van u!

Egalisatieschuif huren

Wilt u een Strakvlak egalisatieschuif kopen, maar twijfelt u welk model het beste aansluit bij uw situatie? Visser & Visser heeft verschillende modellen van de Strakvlak egalisatieschuif in het verhuurprogramma opgenomen. Een Strakvlak egalisatieschuif huren is handig als u deze eerst even wilt uitproberen voordat u de Strakvlak aanschaft. Natuurlijk is een egalisatieschuif huren ook ideaal als u deze slechts voor korte tijd nodig heeft. Kijk voor meer informatie op onze pagina verhuur


Veelgestelde vragen

Wat is een egalisatieschuif?

Een Strakvlak egalisatieschuif is een handmatige egalisator die wordt gebruikt om de onderbaan voor stenen, tegels en gras(matten) te egaliseren. De Strakvlak egalisatieschuif is te gebruiken waar machinaal afreien niet mogelijk is.

Hoe werkt een egalisatieschuif?

Met een Strakvlak egalisatieschuif schraap je een dun laagje materiaal af van de bedding-bodem en dit verdeel je over de rest van de bodem. De smalle egalisatieschuif is uitgerust met vier wielen, de brede egalisatieschuiven hebben zelfs zes wielen. Hierdoor kan het egalisatiebord vlak blijven als er een bult of kuil voor een van deze wielen komt. Bij een bult schraapt deze het materiaal er af en bij een kuil laat deze het weer achter. Het gevolg: een strak-vlak resultaat. Tevens verdicht de egalisatieschuif het achtergelaten zand / grond. Door het ergonomische concept is de werking licht, degelijk en strak.

Waarvoor gebruik ik een egalisatieschuif?

Een egalisatieschuif wordt gebruikt om de ondergrond te egaliseren. Door het egalisatiebord wordt de gewenste onderbaan gecreëerd die kan worden toegepast bij straatwerk en hoveniers werkzaamheden. Denk hierbij aan het voorbereiden van de onderbanen voor bestrating, gazons, tegelpaden, grindpaden etc.

Welke egalisatieschuif heb ik nodig?

Voor de meest ergonomische werking en het beste resultaat adviseren wij om het voorbereidende werk te doen met een smalle egalisatieschuif. Deze smalste Strakvlak is traploos verstelbaar en 70 - 120 cm breed. Hierdoor kunt u in korte tijd veel materiaal verplaatsen en het terrein grof egaliseren. Vervolgens kunt u met de brede egalisatieschuif van 117-210 cm het gehele vlak nauwkeurig te egaliseren. Nog meer gemak? Met de nieuwe lasergestuurde en zelfnivellerende Strakvlak LSR Egalisatieschuif is het uitzetten van referentiepunten niet meer nodig.

Hoe krijg ik een strak gazon met een Strakvlak egalisatieschuif?

Wanneer u graszaad efficiënt wilt inzaaien, dan is de Strakvlak zaadhark de ideale oplossing. Met dit opzetstuk voor de Strakvlak egalisatieschuif kunt u het graszaad nauwkeurig en gelijkmatig op dezelfde diepte inharken, met een strak gazon als resultaat!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”