Trilplaten

Perfect straatwerk opleveren? Voor een professionele stratenmaker is een trilplaat bestrating onmisbaar. Wanneer het onderliggende zandbed onvoldoende is aangetrild, kan de bestrating immers snel verzakken. Bij Visser & Visser vindt u een breed assortiment aan trilplaten bestrating, bodemverdichters, trilstampers en trilwalsen van het A-merk Weber MT.

Winactie: koop nu een Weber trilplaat en maak kans op een Weber Original Kettle E-5730 houtskool barbecue! Klik hier voor de actievoorwaarden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 49

Pagina
 • 1
 • van 3
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-24 van 49

  Pagina
 • 1
 • van 3
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Welke trilplaat kopen voor bestrating?

  Wilt u een trilplaat kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Een trilplaat zandbed is bij uitstek geschikt om de ondergrond voor de bestrating professioneel te verdichten. Ligt de bestrating er in, dan kunt u deze met een trilplaat bestrating nog even krachtig natrillen. Krachtig, maar uiteraard zonder dat u de vers gelegde bestrating beschadigt. Bij Visser & Visser kunt u onder andere kiezen voor de trilplaat benzine of de trilplaat diesel.

  Emissievrije elektrische trilplaten bestrating

  Nu emissievrij bouwen en werken steeds belangrijker wordt, ontwikkelde Weber MT naast de traditionele brandstofmachines de elektrisch door accu aangedreven serie. Qua prestaties en verdichting doen deze elektrische trilplaten bestrating in geen enkel opzicht onder voor de benzine en diesel varianten. Deze stonden dan ook aan de basis voor de ontwikkeling van deze elektrische trilplaten en trilstampers. De elektrische trilplaten bestrating zijn voorzien van een krachtige Honda motor en Honda accu en zijn emissievrij. Dit wil zeggen dat de motoren geen uitstoot hebben, maar ook vrijwel geen geluid produceren. Ideaal wanneer u in een stedelijke omgeving werkt, of in de buurt van scholen of zorginstellingen. U kunt zelfs inpandig met deze Weber MT accu trilplaten aan de slag!

  De professionele trilplaten van Weber MT

  Fabrikant Weber MT behoort tot de wereldtop als het gaat om handgeleide verdichtingsmachines. Bij Visser & Visser kunt u kiezen uit een breed assortiment professionele trilmachines van dit A-merk. De Weber MT trilplaten, trilstampers en trilwalsen zijn stuk voor stuk robuust en krachtig en staan bekend om hun arbo-vriendelijk bedieningscomfort en kwaliteit.

  De voor- en achteruitlopende trilplaten van Weber MT hebben een hoge verdichtingscapaciteit, zijn traploos schakelbaar en zijn zeer veelzijdig. Bovendien besteedde Weber veel aandacht aan de details: denk aan de trillingsarme en omklapbare stuurboom die u op de verschillende trilplaten aantreft. Deze verhoogt het werkcomfort en vergemakkelijkt de bediening en het transport van de trilplaat.

  De verschillende bodemverdichters van Visser & Visser

  De compacte en praktische Weber MT bodemverdichters zijn ideaal voor de stratenmaker en hovenier. Speciaal voor het zwaardere werk is er de CR-klasse van Weber MT. Deze prestatiegerichte trilplaten met voor- en achteruitschakeling zijn uitermate geschikt voor bodemverdichting bij grovere funderingswerkzaamheden en bij wegen- en stratenbouw.

  Is een trilplaat bestrating te zwaar voor uw klus? Dan is de compactere Weber trilstamper een goed alternatief. Een Weber trilstamper is de meest betrouwbare op de markt. Het lage gewicht maakt de trilstamper goed hanteerbaar tijdens werkzaamheden op de bouwplaats. Niet alleen het lage gewicht, ook de draagbeugel en looprol en optionele wielstel maken het laden en vervoeren makkelijker. Weber trilstampers geven als enige in de markt zeer weinig machinetrilling door aan de persoon die hem bedient.

  Trilplaat voor schadevrij aantrillen van bestrating

  Zijn de tegels of straatstenen eenmaal gelegd, dan wilt u deze met een trilplaat aantrillen om verschuivingen te voorkomen. Weber MT ontwikkelde tegeltrillers speciaal voor looppaden, terrassen, pleinen of parken waar grote of kostbare tegels worden geplaatst.

  Dankzij deze tegeltriller Weber VPR 700 kunnen de gelegde tegels en of stenen schadevrij aangetrild worden. Dit is dan ook geen gewone trilplaat, maar een trilwals. Deze tegeltriller is namelijk voorzien van 4 ronde stalen walsen, die omkleed zijn met een slijtvaste en kleurloze PU-kunststof laag.  De trilwals rolt hierdoor zachtjes over het materiaal. Gevoelig materiaal of dunnere betontegels worden zo voorzichtig op hun plaats getrild en in hun bedding gedrukt. Hierdoor is de kans op het ontstaan van scheuren of breuken op de hoeken en randen van de tegels, gering.

  Hoe zwaar moet een trilplaat zijn?

  Welke trilplaat u nodig heeft voor uw bestratingsproject, is erg afhankelijk van de toepassing. Voor de aanleg van sierbestrating is een lichte trilplaat voldoende. Zodra er zwaardere eisen aan de sierbestrating worden gesteld, zoals een oprit voor de auto’s, dan heeft u een zwaardere trilplaat zandbed nodig. Hier moet het zandbed namelijk zodanig verdicht worden, dat de bestrating niet verzakt als er een auto op staat. Ook bij de aanleg van een openbare weg is het natuurlijk belangrijk om de bodem heel goed te verdichten, vanwege het verkeer dat erover heen rijdt.

  Om te bepalen of een trilplaat voldoet aan uw wensen, is het belangrijk om te kijken naar de slagkracht, ook wel centrifugaalkracht genoemd. De slagkracht wordt in kN (kilonewton) uitgedrukt; 1 kN ≈ 101.97162 kilogram (kg) aan kracht die wordt uitgeoefend op de bodem. Hoe groter de slagkracht, hoe zwaarder de trilplaat en dus hoe dieper en beter de bodem of het zandbed verdicht wordt. De slagkracht kunt u vinden bij de productbeschrijving en specificaties van de trilmachines in ons assortiment.

  De accessoires voor trilplaat bestrating

  Zoekt u accessoires voor de trilplaat bestrating? Ook daarin heeft Visser & Visser de ruimste keuze. Zo leveren wij beschermmatten in verschillende maten voor vrijwel alle trilplaten. Deze beschermmatten zijn gemaakt van PU kunststof. Hierdoor is de mat slijtvast en heeft deze een hoge scheur- en treksterkte. Zo voorkomt u beschadigingen aan het straatwerk en slijtage aan de bodemplaat van uw trilplaat. De PU-mat kan door het bijgeleverde montagemateriaal snel en eenvoudig op de bodemplaat worden gemonteerd. Bij de omschrijving vindt u voor welk type trilplaat de mat geschikt is.

  Naast bodemplaatbeschermers hebben wij ook nog andere accessoires in ons assortiment, zoals wielstellen. Deze vaste en afneembare wielstellen maken een veilig, licht en eenvoudig transport van uw nieuw aangeschafte trilplaat of trilstamper mogelijk. Kijk voordat u een wielstel bestelt, of deze inderdaad ook geschikt is voor uw trilplaat. Ook deze informatie vindt u terug in de productomschrijving.

  Trilplaat kopen voor een perfecte bestrating?

  Wilt u een trilplaat bestrating kopen? Bijvoorbeeld om het zandbed te verdichten voordat u gaat bestraten? Of bent u van plan om de zojuist gelegde bestrating af te trillen voor een mooi egaal resultaat? Bij Visser & Visser vindt u zeker een trilplaat bestrating die voldoet aan uw wensen en eisen.

  Heeft u vragen of wilt u advies?

  Heeft u vragen over onze trilplaten van Weber MT of wilt u weten welk model het beste aansluit op uw specifieke situatie? Visser & Visser heeft ruim 50 jaar ervaring in deze branche. Dus voor deskundig advies vertrouwt u op de specialisten van Visser & Visser! Stuur een e-mail naar info@visserbreda.nl. Bellen kan natuurlijk ook: wij zijn op werkdagen bereikbaar op 076 – 541 5073. Onze specialisten staan u graag te woord!


  Veelgestelde vragen

  Wat doet een trilplaat?

  Met een trilplaat zandbed verdicht u het zandbed voordat u gaat bestraten. Een goed verdichte ondergrond is een belangrijke basis die verzakking van de bestrating of asfalt voorkomt. Als de bestrating is gelegd, dan wordt deze vaak met een daarvoor geschikte trilplaat aangetrild. 

  Hoe werkt een trilplaat voor bestrating

  Bestrating, asfalt of een andere verharding kan alleen aangelegd worden als de ondergrond is voorbereid. Een trilplaat bestrating is een machine die trillingen produceert. Dankzij de trilplaat aan de onderzijde wordt de grond of zandbed aangetrild en raakt de bodem verdicht.

  Waar huur ik een trilplaat?

  Ook als u een trilplaat huren wilt, bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. In ons verhuurprogramma zijn verschillende trilplaten en trilstampers opgenomen. Ideaal als u de trilplaat maar voor korte tijd nodig heeft, of wilt uitproberen voordat u tot aankoop overgaat.

  Wat kost een trilplaat?

  Hoeveel een trilplaat bestrating kost is afhankelijk van het type dat u kiest. Een lichte trilplaat bestrating is uiteraard veel voordeliger in aanschaf dan een trilmachine met meer slagkracht.

  Hoeveel slagkracht trilplaat nodig?

  Hoe groter de slagkracht, hoe zwaarder de trilplaat en dus hoe meer de bodem verdicht wordt. Het zandbed onder een terras of looppad hoeft minder verdicht te worden dan de ondergrond van een oprit of weg. Hoeveel slagkracht uw trilplaat moet hebben, hangt dus af van het gebruik van de verharding die u gaat aanleggen. De specialisten van Visser & Visser weten precies hoeveel slagkracht de trilplaat moet hebben voor uw klus. Neem voor meer informatie contact op, wij adviseren u graag.

   

  p1938-doneerring

  “kalibratie”