Trilplaten

Bij Visser & Visser vindt u alleen de hoogste kwaliteit trilplaten, bodemverdichters, trilstampers en trilwalsen. Omdat geen enkel merk op het gebied van triplaten zich kan meten met Weber MT, is ons assortiment op dit A-merk gebaseerd. De trilplaten van Weber MT kenmerken zich door Duitse degelijkheid: toepassing van de modernste technieken in combinatie met hoge kwaliteit en gebruiksgemak.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 36

Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-24 van 36

  Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Welke trilplaat kopen?

  Wilt u een trilplaat kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Een trilplaat is natuurlijk bij uitstek geschikt om de ondergrond voor de bestrating compleet te verdichten. Ligt de bestrating erin, dan kunt u deze met een trilplaat nog even krachtig aantrillen. Krachtig, maar uiteraard zonder dat u de vers gelegde bestrating beschadigt. Er zijn zowel trilmachines in benzine als diesel uitvoering.

  Breed assortiment professionele trilplaten

  Fabrikant Weber MT behoort tot de wereldtop als het gaat om handgeleide verdichtingsmachines. Bij Visser & Visser kunt u kiezen uit een breed assortiment professionele trilmachines van dit A-merk. De trilplaten, trilstampers en trilwalsen van Weber MT zijn stuk voor stuk robuust en krachtig en staan bekend om hun bedieningscomfort en kwaliteit.

  De vooruitlopende trilplaten van Weber MT hebben een hoge verdichtingscapaciteit, zijn traploos voor- en achteruit schakelbaar en zijn veelzijdig. Bovendien besteedde Weber veel aandacht aan de details: denk aan de omklapbare stuurboom die u op verschillende trilplaten aantreft. Deze verhoogt het werkcomfort en vergemakkelijkt het transport de trilplaat.

  Bodemverdichters in soorten en maten

  De compacte en praktische Weber MT bodemverdichters zijn ideaal voor de stratenmaker en de tuin- en parksector, maar kunnen ook voor de wegenbouw worden ingezet. Speciaal voor het zwaardere werk is er de CR-klasse van Weber MT. Deze prestatiegerichte bodemverdichters met voor- en achteruitloop zijn uitermate geschikt voor funderingswerkzaamheden en de wegen- en stratenbouw.

  Is een trilplaat te zwaar voor uw klus? Dan is de compactere trilstamper van Weber een goed alternatief. Een Weber trilstamper is de meest betrouwbare op de markt. Het lage gewicht maakt de trilstamper goed hanteerbaar tijdens werkzaamheden op de bouwplaats. Niet alleen het lage gewicht, ook de draagbeugel en looprol maken het laden en vervoeren makkelijker.

  Geen scheuren of breuken meer met Weber trilplaten

  Zijn de tegels of straatstenen eenmaal gelegd, dan wilt u deze met een trilplaat aantrillen om verschuivingen te voorkomen. Weber ontwikkelde trilplaten speciaal voor looppaden, terrassen, pleinen of parken waar grote of kostbare tegels worden geplaatst. Deze trilplaat, ook wel tegeltriller genoemd, rolt hierbij zachtjes over het materiaal. Gevoelig materiaal of dunnere betontegels worden zo voorzichtig op hun plaats getrild en in hun bedding gedrukt. Door de behoedzame werking van deze speciale tegeltrillers is er minder kans op scheuren of breuken op de hoeken en randen van de tegels.

  Zoekt u accessoires voor de trilplaat?

  Zoekt u accessoires voor de trilplaat? Ook daarin heeft Visser & Visser de ruimste keuze. Zo leveren wij vulkollanmatten in verschillende maten voor vrijwel alle trilplaten. Vulkollan is slijtvast en heeft een hoge scheur- en treksterkte. Het voorkomt beschadigingen aan het straatwerk en slijtage aan de onderplaat van uw trilplaat. De afmetingen van de rubbermatten in ons ruime assortiment beginnen bij 45 centimeter en eindigen bij 60 centimeter. Uiteraard bieden wij ook matten van 50 en 55 centimeter aan. Iedere rubbermat wordt geleverd inclusief montagemateriaal, zodat u de mat eenvoudig en snel op de juiste manier kunt monteren. Weet u niet zo goed welk formaat mat u in uw specifieke situatie nodig heeft? Bij de omschrijving staat duidelijk vermeldt voor welk type trilplaat de mat geschikt is. Zo is de ene mat bijvoorbeeld geschikt voor de Weber CF4, terwijl de andere ontworpen is voor de Weber CR3.

  Naast rubbermatten hebben wij ook nog andere accessoires in ons assortiment, zoals wielstellen bijvoorbeeld. Deze vaste wielstellen, die uiteraard ook in verschillende modellen te verkrijgen zijn, maken een veilig en eenvoudig transport van uw nieuw aangeschafte trilplaat mogelijk. Kijk, voordat u een specifiek wielstel aanschaft, of deze inderdaad ook geschikt is voor uw trilplaat. Deze informatie vindt u terug in de productomschrijving.

  Trilplaat kopen?

  Wilt u graag een trilplaat kopen? Bijvoorbeeld om het zandbed te verdichten alvorens u gaat straten? Of bent u van plan om de zojuist gelegde bestrating af te trillen voor een mooi egaal resultaat? Moet u binnen een zeer korte tijd een behoorlijke oppervlakte aantrillen? Bij Visser & Visser vindt u een trilplaat die voldoet aan uw wensen en eisen. Met onze ruim 50 jaar ervaring adviseren wij u maar al te graag!

   


  Veelgestelde vragen

  Wat is een trilplaat?

  Een trilplaat is een machine die is opgebouwd uit een vlakke onderplaat, een trilelement en een aandrijfmotor. Deze motor kan op brandstof en elektra worden uitgevoerd. Met een trilplaat kan je de ondergrond voor het bestraten compleet verdichten.

  Hoe werkt een trilplaat?

  Doordat de aandrijfmotor het trilelement in verticale richting in beweging brengt, zal de machine hevig beginnen te trillen en de ondergrond verdichten. De horizontale trilling zorgt voor de voorwaartse beweging.

  Wat doet een trilplaat?

  Een trilplaat zorgt voor een optimale verdichte ondergrond. Het losse zand zal na verloop van tijd gaan “zitten” en inklinken. Door deze toepassing kunnen we het proces versnellen en hoeven we niet te wachten op dit natuurlijke proces. Zo kunnen we sneller beginnen met het straatwerk, zonder dat er verzakkingen en onregelmatigheden ontstaan.

  Hoeveel kN heeft een trilplaat nodig?

  Met kN geeft men de slagkracht van de machine aan. Voor de kleine en niet zwaar belaste ondergronden is een trilplaat met circa kN voldoende. Voor de grotere en zwaardere toepassingen wordt een veelvoud van deze slagkracht toegepast.

  VisserBreda-Topcon-Distributeur

  “galabau-visserbreda