Steenzaagmachines

Wanneer u op zoek bent naar steenzaagmachines voor uw volgende klussen en projecten, zit u bij Visser & Visser gegarandeerd goed. In onze webshop vindt u topmerken zoals Carat en IQ Power Tools. Daarnaast bieden wij u altijd de service die u mag verwachten als het aankomt op steenzaagmachines en andere gereedschappen. Bent u benieuwd naar ons aanbod? Bekijk deze pagina dan snel!

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De producten binnen ons assortiment

Voor al uw projecten waar een steenzaagmachine aan te pas komt, moet u bij Visser & Visser zijn. Bij ons profiteert u van een uiteenlopend aanbod aan steenzaagmachines en toebehoren. Of u nu op zoek bent naar een handsteenzaagmachine voor het zagen van kleine materialen, een speciaal snoer voor een zaagmachine nodig heeft, of een waterpomp wilt aanschaffen; u bent bij ons aan het juiste adres.

Coup steenzaagmachines

Coup steenzaagmachines zijn er in meerdere varianten. Iedere machine heeft bijzondere kenmerken en eigenschappen. Zo zijn er Coup steenzaagmachines van het merk Carat die zijn voorzien van een stofafzuiging. Een ander model is bijvoorbeeld inklapbaar, waardoor het eenvoudig te transporteren is en door iedere deurpost kan. Met een Coup steenzaagmachines kunt u alle soorten tegels, dakpannen en stenen tot wel 11 centimeter dik eenvoudig en snel zagen.

Steenzaagmachines IQ-Power tools

De iQMS362i van IQ Power tools is de eerste professionele steenzaagmachine met geïntegreerde stofafzuiging: dit geeft 95,5% minder stof dan conventionele machines! Het stofafzuigsysteem heeft een opvangcapaciteit van maximaal 20 kilogram en het zaagblad van diamant heeft een diameter van 420 mm. Door de hoge verwerkingsgraad en de precieze kogellagergeleiding bent u altijd verzekerd van een hoge zaagkwaliteit. Het onderstel van de steenzaagmachine is inklapbaar zodat de machine eenvoudig te verplaatsen en transporteren is. U kunt geheel stofvrij en zonder water op de bouwplaats zagen met de steenzaagmachine van IQ Power tools. 

Elke steenzaagmachine heeft zijn voordelen

Bij de meeste steenzaagmachines kunt u zowel nat en droog zagen. Ook is de beschermkap eenvoudig te wisselen. Vrijwel alle machines zijn compact en eenvoudig te verplaatsen. Bij elke machines staat een korte beschrijving over de producteigenschappen en de voordelen van het betreffende model. Op die manier kunt u eenvoudig vergelijken welke steenzaagmachine het best bij u en uw project past.

Hoe gebruik ik een steenzaagmachine?

Een steenzaagmachine is een erg handig gereedschap. Wanneer u de machine echter op de verkeerde manier gebruikt, kan dat nare gevolgen hebben. Hieronder leggen wij u graag uit hoe u de machine op een goede en veilige manier gebruikt:

  • Zorg er eerst voor dat de zaagtafel op een stevige ondergrond en vlak staat. Daarnaast moet er voldoende licht aanwezig zijn, zodat u alles goed kunt zien.
  • Vervolgens zorgt u ervoor dat het zaagblad vrij te draaien is.
  • Voor natzagen vult u de waterbak met water, totdat de waterpomp onder het water staat.
  • Dan is het tijd om de steen te zagen. Het handigste is om de tegel of steen eerst af te tekenen met een potlood of krijtje.
  • Leg de steen of tegel op de steenzaagmachine, waarbij de afgetekende lijn voor het zaagblad ligt.
  • Zorg voor uw eigen veiligheid, zet uw veiligheidsbril en gehoorbescherming op en trek uw werkhandschoenen aan. Zo kunnen er geen afgebroken deeltjes in uw ogen vliegen en bent u beschermd tegen het harde geluid.
  • Wacht tot de pomp water op de zaag spuit.
  • U beweegt vervolgens het zaagblad rustig en gecontroleerd naar voren om de steen door te zagen.
  • Klaar met zagen? Schakel dan de machine volledig uit. Hierna kunt u deze schoonmaken voor het volgende gebruik.

Laat u zich door ons adviseren

Schroom niet om contact met ons op te nemen wanneer u nog twijfels heeft over de steenzaagmachines of de toebehoren. Ons team van specialisten adviseert en informeert u graag over de mogelijkheden. Ook als u nog vragen heeft over een bepaalde steenzaagmachine, het bestelproces of elk ander onderwerp staan wij graag voor u klaar.

Steenzaagmachine kopen

U kunt bij ons terecht voor alle soorten steenzaagmachines voor uw project. Met ruim vijftig jaar ervaring is Visser & Visser de ideale partner voor uw gereedschappen. Bij ons bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit en een voordelige prijs. Wilt u een steenzaagmachine kopen, let dan op de bovengenoemde specificaties. Zit er een machine tussen die aansluit op uw wensen, dan kunt u overgaan naar het bestelproces. Voeg de steenzaagmachine toe aan de virtuele winkelmand. Heeft u nog accessoires of diamantzaagbladen nodig? Ook deze kunt u eenvoudig toevoegen. Vervolgens klikt u op ‘ga door naar afrekenen’. Vul eerst nog even uw persoonlijke gegevens in en kies de gewenste verzendmethode. Tot slot hoeft u alleen nog maar af te rekenen en af te wachten totdat de steenzaagmachine op het door u gekozen adres geleverd wordt.


Veelgestelde vragen

 

Wat is een steenzaagmachine?

Een steenzaagmachine is een zaagtafel met een diamantzaagblad. Hiermee kunnen vooral grotere tegels doorgezaagd worden.

Waarvoor gebruik je een steenzaagmachine?

Een steenzaagmachine is specifiek ontwikkeld voor het eenvoudig en nauwkeurig zagen van tegels, stoeptegels, stenen, klinkers, natuursteen en beton. Het voordeel van een steenzaagmachine is dat je bij het zagen rechtop kunt staan. Ook is het mogelijk om bij een steenzaagmachine heel strak en recht te zagen.

Is het nodig om een waterpomp te gebruiken bij het steenzagen? 

Tenzij de steenzaag voorzien is van een geïntegreerde stofafzuiging, werkt u bij het zagen van beton of steen bij voorkeur met waterkoeling. Het stof dat vrijkomt bij het zagen, komt daardoor direct in contact met het water. Stof krijgt hierdoor geen kans. Dat is niet alleen beter voor uw gezondheid; het werken met koelwater voorkomt ook slijtage aan het zaagblad en steenzaagmachine. Zonder koelwater kan het materiaal waarin u zaagt namelijk zo heet worden, dat het gaat smelten. Dit wordt verglazen genoemd. Het koelwater voorkomt deze ‘verglazing’ en zorgt er voor dat het zaagblad niet beschadigd raakt. Uiteraard vindt u ook waterpompen in ons assortiment.

Hoe kies ik de juiste steenzaagmachine?

Natuurlijk is het materiaal dat u met de steenzaagmachine wilt zagen bepalend voor uw keuze. Daarnaast is ook de omgeving van belang: is er stroom en water voorhanden? Wilt u de steenzaagmachine meenemen naar de klus, of werkt u juist vanaf een vaste locatie? Wilt u een machine met een geïntegreerde stofafzuiging of geeft u de voorkeur aan waterkoeling? Tot slot is ook uw budget een bepalend factor. Op onze website zijn uitgebreide specificaties bij elke steenzaagmachine opgenomen. Komt u er niet uit of heeft u een vraag? Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”