Verwarming

Bouwkachels

Een bouwkachel is een ventilatorkachel die speciaal ontworpen is voor op werkplaatsen in de bouw. Een bouwkachel wordt daarom ook wel werkplaatskachel genoemd. Dergelijke kachels kennen enkele belangrijke voordelen in vergelijking met standaard ventilatorkachels. Wilt u graag een bouwkachel kopen? Bij Visser & Visser heeft u de keuze uit verschillende soorten. Zo kunt u kiezen voor een bouwkachel die u eenvoudig met een stekker op het lichtnet aansluit, maar ook een variant die werkt op gasflessen behoort tot de mogelijkheden. Op deze pagina vindt u ons complete assortiment. Zo kunt u ook in de koude wintermaanden comfortabel doorwerken!

Ideale bouw verwarming

Een bouwkachel is zeer stevig gebouwd, robuust en staat stabiel op bijna iedere ondergrond. In vergelijking met een standaard huis-tuin-en-keuken ventilatorkachel, beschikt een bouwkachel vaak over een hoger vermogen, een dikkere gloeidraad en een grotere ventilator. Ideaal dus om de werkplaats mee te verwarmen. Welke bouwkachel u het beste kunt aanschaffen, hangt van veel verschillende factoren af. Zo zult u rekening moeten houden met het soort en de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Wanneer u slechts een kleine ruimte wilt verwarmen, zult u een minder krachtige kachel nodig hebben dan wanneer het om zeer grote ruimtes gaat. Maar ook de mate van isolatie speelt een belangrijke rol. Uit een slecht geïsoleerde ruimte zal de warmte sneller verdwijnen. Er zal dan meer gestookt moeten worden om de ruimte op een aangename temperatuur te houden.

Gaskachel of elektroheater?

Een gaskachel is een kachel die werkt op gas. Dit kan propaan of butaan zijn. Een bouwkachel op gas is een goedkope oplossing om een werkplaats behaaglijk warm te krijgen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke kachel alleen gebruikt kan worden in goed geventileerde ruimtes dit in verband met de uitstoot van schadelijke gassen. Bij een elektroheater heeft u hier geen last van. Een elektroheater is een bouwkachel die werkt op elektriciteit. Iets duurder in aanschaf, maar wel beter voor de gezondheid!

Andere soorten bouwkachels

Bent u op zoek naar een ander soort bouwkachel dan een standaard gaskachel of elektroheater? Dan komt u al snel uit bij de heteluchtkanonnen of infraroodstralers. Een heteluchtkanon is een bouwkachel die een grote hoeveelheid warme lucht in een afgesloten ruimte kan blazen. Door middel van een afvoerpijp, worden de uitlaatgassen van de verbruikte brandstof naar buiten geblazen. Een infraroodstraler werkt, zoals al uit de naam kan worden opgemaakt, op basis van infraroodstraling. Het is eigenlijk een soort licht die warmte genereert zonder dat hierbij lucht verplaatst wordt of geluiden vrijkomen. Omdat er geen lucht verplaatst wordt bij infraroodstraling, is een dergelijke bouwkachel ideaal voor stoffige omgevingen. Een bouwkachel met ventilator kan er al snel voor zorgen dat het stof opwaait en verder door de ruimte geblazen wordt.

Bouwkachel kopen?

Wilt u graag een bouwkachel aanschaffen zodat u ook in de winter comfortabel en aangenaam kunt werken? Bij Visser & Visser vindt u een ruim assortiment. Zo zit er altijd wel een geschikte bouwkachel voor u tussen. Kunt u wel wat advies gebruiken voordat u een bouwkachel aanschaft? Of heeft u vragen over andere producten uit ons bouw assortiment? Onze vriendelijke medewerkers staan u altijd te woord en helpen u graag verder in uw zoektocht naar een geschikt model. Of u nu op zoek bent naar een gaskachel, elektroheater, heteluchtkanon of infraroodstraler, wij adviseren u graag met onze ervaring van ruim 50 jaar. Bij ons vindt u alles onder één dak. Vragen, opmerkingen, klachten of suggesties? U kunt ons bereiken op 076 541 5073.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”