Jalonstokken

De jalonstok is onmisbaar voor het verrichten van uitzettaken. Bij Visser & Visser vindt u een breed assortiment aan jalons. Hout, staal, enkel, meerdelig of een telescoopmodel jalon: Visser & Visser is het adres bij uitstek. Naast jalonstokken leveren wij alles wat u kan helpen bij de uitzetwerken met jalons.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een jalonstok?

Een jalonstok is een stok met een stalen punt en heeft om en om rode en witte vlakken en is bedoeld om punten op de grond duidelijk zichtbaar te maken. Deze punten komen als het ware in één vlak, het zichtvlak van de landmeter, te liggen. Denk hierbij aan het begin en eind van een meetlijn en het snijpunt van lijnen: bijvoorbeeld het verlengde van een muur en de meetlijn.

Jalonstokken kopen?

Bij Visser & Visser kunt u kiezen uit verschillende jalonstokken. Wat voor u de beste jalon is, hangt helemaal af van uw eigen wensen: wilt u een eenvoudig model of kiest u voor flexibiliteit? Gebruikt u de jalons dagelijks en heeft u daarom behoefte aan een extra duurzamere afwerking?

De meest eenvoudige is de houten jalonstok die voorzien is van een stabiele stalen punt. Deze heeft een lengte van 2 meter en heeft om en om rood/witte vlakken van 50 cm lang. Wilt u iets meer flexibiliteit, dan is het telescoopmodel jalonstok echt iets voor u. Deze jalon bestaat uit twee stalen buizen die in elkaar kunnen worden geschoven. Dankzij het excentrisch klemmechanisme kan de uitgetrokken buis op elke willekeurige hoogte worden vastgeklemd. Ook is de stok voorzien van een robuuste stalen punt; deze blijft zelfs in zware ondergrond als leem en klei makkelijk staan. Deze telescopische jalonstok is ook als baak te gebruiken.

De tweedelige jalonstok is ideaal wanneer u veel moet uitzetten. Beide delen zijn namelijk ook los van elkaar te gebruiken. Deze jalonstokken zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit staal en PVC-ommanteld. Zo heeft u er extra lang plezier van.

Hoe dan ook: als u jalonstokken wilt kopen, zult u bij Visser & Visser zeker slagen.

Hou het recht!

Een jalonstok moet absoluut recht zijn om deze te kunnen gebruiken voor meet- en uitzetdoeleinden. Ook moet de punt precies in het midden zitten. Om ervoor te zorgen dat de jalonstok loodrecht staat ten opzichte van de aarde, adviseren wij u een jalonniveau - ook wel jalonrichter  genoemd - te gebruiken. Ook een jalonstatief is een handig hulpmiddel. Hiermee kunt u de jalonstok vastzetten. Om de jalonstokken makkelijk mee te nemen en ervoor te zorgen dat deze rechte stokken ook recht blijven, is er ook een handige jalonfoudraal leverbaar. Uiteraard kunt u de jalonrichter, jalonstatief en jalonfoudraal snel en eenvoudig via onze webshop bestellen.

Loodstaaf: net even anders dan een jalon

Een uitschuifbare loodstaaf lijkt verdacht veel op een telescopische jalonstok, maar is toch niet helemaal hetzelfde. Een loodstaaf, ook wel prismastok genoemd, wordt gebruikt in combinatie met een prismapentagon. Met dit instrument kunt u hoeken van 90 of 180 graden eenvoudig uitzetten. Voor het uitzetten en controleren van bogen in de wegenbouw, monteert u een bogenspiegel op de loodstaaf.

Alles voor meten, bouwen en bebakenen

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de jalonstokken en andere meetaccessoires snel en eenvoudig bestellen via onze webshop. Visser & Visser levert alles voor meten, bouwen en bebakenen. Jalons of andere benodigdheden zoals piketpalen, vindt u dan ook gegarandeerd bij Visser & Visser. Heeft u een vraag onze producten? Neem dan gerust contact op met één van onze productspecialisten. Iedere werkdag staan ze klaar om u van advies te voorzien. Bel ons voor direct advies op 076 – 541 5073 of stuur een e-mail naar info@visserbreda.nl. We helpen u graag verder!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”