Jalonstokken

De jalonstok is onmisbaar voor het verrichten van uitzettaken. Bij Visser & Visser vindt u een breed assortiment aan jalons. Hout, staal, enkel, meerdelig of een telescoopmodel jalon: Visser & Visser is het adres bij uitstek. Naast jalonstokken leveren wij alles wat u kan helpen bij de uitzetwerken met jalons.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een jalonstok?

Een jalonstok is een stok met een stalen punt en heeft om en om rode en witte vlakken. Een jalonstok is bedoeld om punten op de grond duidelijk zichtbaar te maken. Deze punten komen als het ware in één vlak, het zichtvlak van de landmeter, te liggen. Denk hierbij aan het begin en eind van een meetlijn en het snijpunt van lijnen: bijvoorbeeld het verlengde van een muur en de meetlijn.

Jalonstokken kopen?

Bij Visser & Visser hebben we verschillende jalonstokken in het assortiment opgenomen. De meest eenvoudige is de houten jalonstok die voorzien is van een stabiele stalen punt. Deze jalonstok heeft een lengte van 2 meter en heeft om en om rood/witte vlakken van 50 cm lang.

Wilt u iets meer flexibiliteit, dan is het telescoopmodel jalonstok echt iets voor u. Deze jalon bestaat uit twee stalen buizen die in elkaar kunnen worden geschoven. Dankzij het excentrisch klemmechanisme kan de uitgetrokken buis op elke willekeurige hoogte worden vastgeklemd. Deze jalonstok is voorzien van een robuuste stalen punt; deze blijft zelfs in zware ondergrond als leem en klei makkelijk staan. Deze telescopische jalonstok is ook als baak te gebruiken.

De tweedelige jalonstok is ideaal wanneer u veel moet uitzetten. Beide delen zijn namelijk ook los van elkaar te gebruiken. Deze jalonstokken zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit staal en PVC-ommanteld. Zo heeft u er extra lang plezier van.

Hou het recht!

Een jalonstok moet absoluut recht zijn om deze te kunnen gebruiken voor meet- en uitzetdoeleinden. Ook moet de punt precies in het midden zitten. Om ervoor te zorgen dat de jalonstok loodrecht staat ten opzichte van de aarde, adviseren wij u een jalonniveau - ook wel jalonrichter  genoemd - te gebruiken. Ook een jalonstatief is een handig hulpmiddel. Hiermee kunt u de jalonstok vastzetten. Om de jalonstokken makkelijk mee te nemen en ervoor te zorgen dat deze rechte stokken ook recht blijven, is er ook een handige jalonfoudraal leverbaar. Uiteraard kunt u de jalonrichter, jalonstatief en jalonfoudraal snel en eenvoudig via onze webshop bestellen.

Loodstaaf: net even anders dan een jalon

Een uitschuifbare loodstaaf lijkt verdacht veel op een telescopische jalonstok, maar is toch niet helemaal hetzelfde. Een loodstaaf, ook wel prismastok genoemd, wordt gebruikt in combinatie met een prismapentagon. Met dit instrument kunt u hoeken van 90 of 180 graden eenvoudig uitzetten. Voor het uitzetten en controleren van bogen in de wegenbouw, monteert u een bogenspiegel op de loodstaaf.

Alles voor meten, bouwen en bebakenen

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de jalonstokken en andere meetaccessoires snel en eenvoudig bestellen via onze webshop. Visser & Visser levert alles voor meten, bouwen en bebakenen. Een jalonstok of andere benodigdheden, zoals piketpalen vindt u gegarandeerd bij Visser & Visser. Heeft u een vraag over een jalonstok? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

nemo-grabo