Roterende lasers

Een roterende laser is de universele bouwlaser, geschikt voor elke klus. Afstand meten, een tuin of bestrating aanleggen, of juist binnen aan het werk? Met een roterende laser loopt elk bouwproject een stuk soepeler. Bij Visser & Visser vindt u de beste roterende lasers die er op de markt zijn. Koop daarom nu uw roterende laser bij Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rotatielaser ofwel de klassieke bouwlaser

Een roterende laser, ook wel rotatielaser genoemd, is de klassieke bouwlaser. De laser beschikt over een roterende straal, waardoor het referentievlak over een volledige breedte van 360 graden wordt uitgezonden. Met behulp van een handontvanger kunt u alle meetpunten uitzetten of juist opnemen. De roterende laser kunt u voor vrijwel alle bouwtoepassingen gebruiken: de laser is nauwkeurig tot op de millimeter. Bij de luxere modellen is het zelfs mogelijk om een afschot in te stellen, zodat u onder een schuine hoek kunt meten of aanleggen. Hiermee is de roterende laser ook inzetbaar voor de stratenmaker, of bij de aanleg van drainage of riool.

Nauwkeurig onder alle omstandigheden

De roterende lasers die u bij Visser & Visser koopt, zijn nauwkeurig onder alle omstandigheden. Zo is de Spectra Precision LL500 de favoriete laser op elke bouwplaats. Het is de ideale bouwlaser voor alle dagelijks terugkerende hoogtemetingen op uw bouwterrein. Of u nu funderingen wilt controleren, betonbekistingen moet stellen of afschot moet produceren: de Spectra Precision LL500 is nauwkeurig, stabiel en uiterst betrouwbaar. Bovendien beschikt deze Spectra bouwlaser over temperatuurcompensatie, waardoor deze bruikbaar is in alle weersomstandigheden. Daarnaast heeft de laser een ingebouwde uit-niveauwaarschuwing (TILT functie) met automatische uitschakeling. Hierdoor komen meetfouten van niet-genivelleerde instrumenten niet meer voor.

Ook de Topcon RL-H5A BT bouwlaser is nauwkeurig en van zeer hoge kwaliteit. Deze bouwlaser is voor horizontaal gebruik en nivelleert volledig automatisch. Het zelfnivelleringsbereik horizontaal is circa 5 graden. De uiterst nauwkeurige allrounder is net als de Spectra LL500 geschikt voor vrijwel alle bouwtoepassingen. De Topcon RL-H5A BT is ook in enkel afschot in te stellen en heeft een werkbereik tot wel 800 meter. Met een maximale afwijking van 4,8 mm op 100 meter mag de Topcon RL-H5A zich scharen onder de meest nauwkeurige bouwlasers in zijn klasse. Deze roterende laser is inzetbaar onder alle weersomstandigheden, waarbij stof en water geen kans maken. Niet voor niets is dit één van de meest populaire roterende lasers van dit moment.

Roterende laser: de kwaliteit van Visser & Visser

Visser & Visser is al lange tijd een begrip in de wereld van de roterende lasers. Wij weten niet alleen precies waar we het over hebben, maar bieden u ook nog eens roterende lasers van de beste kwaliteit. Wij hebben maar één doel voor ogen en dat is uw project zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe kan dit zonder roterende lasers van een goede kwaliteit? Juist; niet.
Schaft u een roterende laser bij Visser & Visser aan? Ons complete assortiment Spectra en Topcon lasers voldoen aan uitzonderlijk hoge kwaliteitseisen. U kunt er dan ook van op aan dat de bouwlasers uitgebreid getest zijn op trilbestendigheid, stof- en waterdichtheid en nauwkeurigheid. Bovendien wordt een laser voordat wij deze aan u leveren nog gekalibreerd.

Waar moet u op letten als u een roterende laser aanschaft?

Elke roterende laser heeft zijn specifieke kenmerken. Wij adviseren u dan ook om de specificaties naast elkaar te leggen. Komt u er niet uit? Laat u zich vooral door Visser & Visser adviseren. Wij nemen graag de tijd om u de verschillende mogelijkheden te laten zien.

Vragen over of problemen met een roterende laser van Visser & Visser

Heeft u vragen over een roterende laser of ander type bouwlaser van Visser & Visser? Of loopt u tegen een probleem aan? Gelukkig heeft onze klantenservice altijd een oplossing. Ons team vol specialisten staat voor u klaar om al uw vragen over roterende lasers te beantwoorden, eventuele problemen met uw laser te verhelpen of u te adviseren in de aanschaf van de voor u meest geschikte laser. Dat is de service die Visser & Visser u graag biedt.


Veelgestelde vragen

Wat is een roterende laser?

Een roterende laser beschikt over een roterende straa en wordt ook wel de rotatielaser genoemd. Het referentievlak wordt over een volledige breedte van 360 graden uitgezonden. De roterende laser is uitermate precies; metingen zijn dan ook op de millimeter nauwkeurig. Omdat u een roterende laser vrijwel alle bouwtoepassingen kunt inzetten is dit de meest gebruikte bouwlaser. 

Hoe werkt een roterende laser?

Bij een roterende laser draait de laserstraal 360 graden rondom de laser. Een roterende laser kunt u op verschillende hoogtes instellen, sommige ook verticaal. Met behulp van een handontvanger kunt u vanaf één punt starten met meten en uitzetten of juist opnemen van meetpunten. Bij de luxere modellen kunt u ook afschot instellen voor waterafvoer op een vlak of bij de aanleg van drainage of riool.

Waarom een roterende laser?

Een roterende laser haalt met gemak een bereik van 100 meter tot zelfs wel 500 meter en heeft daarmee een veel groter bereik dan de kruislijn of multilijn lasers die vaak maar 10-20 meter ver komen. Wanneer u op locatie buiten werkt is een roterende laser dan ook ideaal. Dankzij de grote afstand die de roterende laser kan overbruggen, kunt u de roterende laser bovendien buiten het werkvlak plaatsen. Hierdoor heeft u er op de werkplek geen hinder van.

Welke laserstraal is het sterkst?

Er zijn rode laserstralen en groene laserstralen. Een rode laserstraal is sterk en komt ver van de laser. Een groene laserstraal is echter beter zichtbaar, zeker bij fel zonlicht. Hierdoor is laser met een groene laserstraal vaak fijner om mee te werken.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”