Peilschalen

In Nederland beschikken we over vele meren, rivieren, sloten en kanalen. Het waterpeil hiervan kan fluctueren door bijvoorbeeld neerslag, verdamping van het oppervlaktewater of aanvulling vanuit het grondwater. Met een peilschaal kan de waterstand in ons waterrijke land nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Beetje nostalgisch maar vooral erg nuttig

De nachtblauwe emaillen peilschaal: voor velen is het een nostalgisch gezicht. Toch zijn peilschalen vooral erg nuttig. Veel waterschappen combineren het esthetische met het praktische. Zij gebruiken de peilschalen om de waterstand te bewaken. De metingen worden weergegeven in meters of centimeters boven of onder NAP (Normaal Amsterdams Peil). Dit betekent dat een NAP-hoogte van 0 m gelijk is aan het gemiddelde niveau van de Noordzee. U hoeft niet af te studeren op het aflezen van een peilschaal: u kijkt simpelweg naar het waterniveau en u ziet op de peilschaal wat de waterhoogte is ten opzichte van het NAP.

Peilschalen met uw eigen logo

Wilt u een peilschaal kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij leveren peilschalen in de maat die u wenst. Daarnaast kunnen wij uw hem personaliseren. In dat geval brengen we in onze eigen printstudio uw logo op de peilschaal aan. Op een proefdruk kunt u de gewenste maatverdeling en opmaak controleren. Pas na uw definitieve akkoord gaan wij het product bedrukken.

Een geëmailleerde of polyester peilschaal?

Emaille, ook wel email genoemd, is een glasachtig materiaal dat in één of meerdere lagen wordt aangebracht op een ander materiaal zoals metaal, aluminium of gietijzer. Hierdoor ontstaat een erg sterke combinatie. Doordat het emaille het staal van de peilschaal volledig afsluit, zal deze ook niet gaan roesten. Daarnaast kan emaille niet branden, is het krasbestendig en glad, waardoor vuil zich vrijwel niet kan hechten aan deze peilschalen. Ook is emaille kleurvast. Het materiaal is dus goed bestand tegen verkleuring door Uv-straling en chemicaliën. Kortom: een peilschaal van emaille gaat jarenlang mee.

Naast de klassieke geëmailleerde peilschalen leveren wij ook peilschalen van polyester. Ook deze zijn in de door u gewenste maat beschikbaar en kunnen eveneens bedrukt worden met bedrijfsnaam of logo. Onze polyester peilschalen zijn glasvezelversterkt. Polyester peilschalen hebben daarmee dezelfde robuuste eigenschappen als de geëmailleerde peilschalen. Over de levensduur hoeft u dus niet te twijfelen! De Visser & Visser peilschalen worden standaard geleverd met 6 boorgaten inclusief rubberen ringen. Tot slot hebben wij ook een aluminium peilschaalhouder in het assortiment. Hier kunt u hem makkelijk en stevig op bevestigen.

Peilschaal kopen bij Visser & Visser?

Heeft u een peilschaal gevonden die aan uw wensen voldoet? Plaats dan het model van uw keuze in het winkelwagentje en reken veilig online af. Bestelt u vandaag nog? Dan kunt u uw bestelling al binnen enkele werkdagen op het door u gekozen afleveradres verwachten. Profiteer van onze scherpe prijzen en bestel vandaag nog bij Visser & Visser!

Vragen? Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen over peilschalen of over andere meetinstrumenten? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Doordat we beschikken over meer dan 50 jaar ervaring, kunnen we u altijd van vakkundig advies voorzien. U kunt ons iedere werkdag bereiken op 076 – 541 5073. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@visserbreda.nl. We helpen u graag!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”