Hijsbanden

Een zwaar object ophijsen of verplaatsen? Dan is een polyester hijsband ideaal. Hijsbanden zijn licht maar ontzettend sterk en zeer veilig in gebruik. Wij leveren hijsbanden in de categorieën 1 ton, 2 ton, 3 ton en 5 ton, in verschillende lengtes. Kijk snel naar het complete aanbod en bestel uw hijsband vandaag nog bij Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hijsband kopen bij Visser & Visser

Wilt u een hijsband kopen? Visser & Visser helpt u graag verder! Wij hebben hijsbanden voor het hijsen voor verschillende gewichtscategorieën in het assortiment. Zo weet u zeker dat u uw goederen altijd veilig kunt verplaatsen. Wanneer u de banden koopt bij Visser & Visser, profiteert u van diverse voordelen. Doordat we al meer dan 50 jaar in het vak zitten, hebben we genoeg kennis in huis om u in elke situatie te adviseren.

De voordelen van de polyester hijsbanden

Wanneer u een zwaar object moet ophijsen of verplaatsen, zijn hijsbanden, ook wel slings genoemd, ideaal. Een hijsband bestaat uit een dubbele bandlaag met lussen en is gemaakt van hoogwaardige kunststof vezels of draden. Een hijsband is hierdoor niet alleen ontzettend sterk; ook de levensduur van de band is bijzonder lang. Daarbij hebben deze banden vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld metalen kettingen of andere hijsmiddelen. Zo zijn polyester hijsbanden lichter in gewicht dan een metalen hijsmiddel en beschadigt de te hijsen last minder snel. Daarnaast nemen de hijsbanden weinig ruimte in bij opslag of transport. Bovendien is het werken met polyester hijsbanden eenvoudig: dankzij de dubbelgestikte en daardoor uiterst stevige lussen zijn de banden eenvoudig te bevestigen aan het op te hijsen object.

De verschillende hijsbanden van Visser & Visser

Visser & Visser biedt hijsbanden aan van de beste kwaliteit, die uiteraard voldoen aan de daarvoor geldende normen. Zo is de kleur van de banden wettelijk vastgelegd; deze geeft aan wat de maximale werklast van de hijsband is.

De banden hebben per categorie een andere breedte en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. De maximale capaciteit van de banden kunt u niet alleen zien aan de kleur. Alle banden moeten namelijk ook voorzien zijn van een vastgestikt label, waarop u de capaciteit van de band gemakkelijk kunt aflezen.

Alle banden beschikken over een dubbele bandlaag, bevestigd met lussen en lusbescherming. Hierdoor zullen de lussen, zelfs bij zware last, lang mee gaan. De banden zijn gemaakt van 100% polyester, waardoor de maximale tonnage betrouwbaar en veilig verplaatst kan worden. Daarnaast hebben de hijsbanden allemaal een veiligheidsfactor. Bij Visser & Visser is dat bij alle banden van 7:1. Dit betekent dat het breekpunt van de band zeven keer zo hoog is als het aantal aangegeven tonnen. Tot slot zijn de hijsbanden gekeurd en voldoen ze aan de geldende norm NEN 2557.

Inspectie en onderhoud voor veilig gebruik

Ondanks dat de hijsbanden die u bij Visser & Visser koopt voldoen aan de actuele veiligheidseisen en van hoge kwaliteit zijn, is het belangrijk om ze regelmatig te controleren en netjes te onderhouden.

Een hijsband mag niet overmatig versleten zijn en ook het label met de specificaties moet aanwezig en goed leesbaar zijn. Ook moet de band vrij van knopen zijn. Controleer hijsbanden daarnaast regelmatig op breuken of veroudering. Door de weersomstandigheden en UV-straling door bijvoorbeeld zon of laswerkzaamheden kan het materiaal sneller verouderen. Ook vetten of chemicaliën kunnen de band aantasten. Zitten er scherpe hoeken aan de te verplaatsen last? Gebruik dan hoekbeschermers om inscheuren te voorkomen. Twijfelt u of de hijsband nog wel in orde is? Gebruik de sling dan niet meer.

Vragen of wilt u advies?

Heeft u nog vragen over een hijsband, het gebruik of de levering? Of wilt meer informatie over een van de andere hijsmiddelen, zoals de rondstroppen, stalen kettingen of tweesprongen? Ons team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en voorziet u graag van deskundig advies.

 


Veelgestelde vragen

Waarom hebben hijsbanden verschillende kleuren?

Aan de kleur is te herkennen hoe zwaar te hijsen last maximaal mag zijn. Deze kleuren zijn in de normen vastgelegd en zijn als volgt ingedeeld:  

  • hijsband 1 ton: kleur paars
  • hijsband 2 ton: kleur groen
  • hijsband 3 ton: kleur geel
  • hijsband 5 ton: kleur rood

Wat is de levensduur van een hijsband?

Een hijsband gaat lang mee, mits u deze op veilige manier gebruikt en netjes onderhoudt. Weersomstandigheden, UV-licht, vetten en chemicaliën kunnen het materiaal aantasten en de levensduur verkorten. Om de veiligheid te garanderen moeten de hijsbanden regelmatig geïnspecteerd worden.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”