Brandslangen

Brandslangen zijn vooral ontworpen voor het doven van vuurhaarden en worden daarom ook brandweerslangen genoemd. Brandslangen zijn echter geschikt voor alle situaties waarbij water of vloeistoffen verpompt moeten worden. Bij ons heeft u een ruime keuze aan brandslangen. Gaat u voor kwaliteit en service? Koop dan nu uw brandslang bij Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De kwaliteit van onze brandslang

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte brandslang, bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Een brandslag is ideaal wanneer u een grote hoeveelheid water of andere vloeistof moet transporteren. Brandslangen worden dan ook vaak toegepast bij rioleringswerkzaamheden, irrigatiesystemen, land- en tuinbouw, maar ook in de industrie, bouw en zelfs bij offshore en raffinaderijen. Bij Visser & Visser vinden we het erg belangrijk dat onze producten van een goede kwaliteit zijn; Visser & Visser en de term ‘kwaliteit’ zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat wordt vertaald naar onze producten! Dat geldt natuurlijk ook voor onze brandslangen. De brandweerslangen zijn vervaardigd van sterk EPDM en voorzien van een pu coating. De inlage van deze slangen bestaat uit tweevoudig rondgeweven polyestergaren. De werkdruk van de brandslangen is 15 bar, de barstdruk is maar liefst 50 bar. De slangen zijn bestand tegen weersinvloeden, zeewater en ozon.

Veel gebruikt brandbestrijdingsmiddel

De brandslang is een veel gebruikt brandbestrijdingsmiddel voor grote locaties. Zeker op plaatsen waar veel mensen samen zijn en waar vaste stoffen als hout, papier, en textiel kunnen ontvlammen, is de aanschaf van een brandslang een logische en verstandige keuze. Bij grotere evenementen is het natuurlijk een groot voordeel dat u de brandslang aansluit op het waterleidingnet en er in geval van calamiteiten direct geblust kan worden. Toch is het blussen met water niet voor iedere situatie de juiste oplossing. Voor bijvoorbeeld vloeistofbranden, metaalbranden en elektrabranden is water ongeschikt en biedt een brandblusser uitkomst.

De verschillende brandslangen van Visser & Visser

Hoewel de brandslangen op onze website zo op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, zal het u ongetwijfeld opvallen dat wij verschillende brandslangen aanbieden. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat elke klant weer andere voorkeuren heeft en andere eisen stelt aan de slang. De brandslangen in ons assortiment verschillen van elkaar qua formaat, dus zowel de diameter van de slang als de lengte. Daarnaast worden sommige brandslangen inclusief Storz koppelingen geleverd, terwijl u bij andere exemplaren de slangkoppelingen er nog afzonderlijk bij moet kopen. Als het gaat om een slang met koppeling, dan ziet u dit duidelijk op de productafbeelding terug en uiteraard staat het ook in de productomschrijving vermeld. De slangkoppeling is gebendeld op de slang voorgemonteerd. Dat wil zeggen dat de koppeling niet met een slangklem is bevestigd, maar omwikkeld is met een stevige rvs draad.

Wilt u een brandweerslang zonder slangkoppelingen kopen? Dan heeft u de keuze uit verschillende diameters, kunt u zelf de lengte bepalen en wordt de prijs per strekkende meter berekend. Overigens zijn de slangkoppelingen ook los verkrijgbaar bij Visser & Visser. Heeft u liever een brandslang inclusief Storz koppeling? Ook dan heeft u uiteraard de keuze uit verschillende diameters, maar wordt de slang standaard in lengtes van 5, 10, 20 of 30 meter geleverd. Welke lengte u wenst te ontvangen kunt u op de productpagina van de gewenste brandslang aangeven.

Combineer uw brandslang met een standpijp

Een standpijp is een staande leiding die tijdelijk op een bestaand watervoorzieningssysteem aangesloten kan worden. Er zijn exemplaren beschikbaar met één enkele kraan, maar er bestaan ook standpijpen die over twee aansluitingen beschikken. Op deze kranen kan een brandslang worden aangesloten. Zo heeft u altijd voldoende water voorhanden. Bijvoorbeeld bij rioleringswerkzaamheden of het reinigen van een gevel, maar ook tijdens andere bouwwerkzaamheden. Met het water dat u met een standpijp omhoog haalt, kunt u natuurlijk ook waterreservoirs vullen. Maar ook bij buitenevenementen kan een standpijp met daarop aangesloten een brandslang erg goed van pas komen. Houd er wel rekening mee dat er regels gelden voor de duur waarop een standpijp maximaal op een locatie gebruikt mag worden. Vaak is dit één maand. Daarna moet de standpijp weer gedemonteerd worden.

Vragen over brandslangen van Visser & Visser

Het kan natuurlijk voorkomen dat u vragen heeft over een brandslang of standpijp van Visser & Visser, of het gebruik daarvan. Gelukkig biedt onze klantenservice altijd een oplossing. Ons team vol specialisten staat voor u klaar om al uw vragen over brandslangen en toebehoren te beantwoorden. Loopt u tijdens het monteren of het gebruik tegen een probleem aan? Wij doen ons best om u zo snel mogelijk een oplossing te bieden. Dat is de service van Visser & Visser en zo kunt u snel aan de slag met uw nieuwe brandslang.

 

Een brandslang kopen bij Visser & Visser

U kunt uw brandslang gemakkelijk online bestellen. U plaatst uw nieuwe brandslang en eventuele toebehoren in uw virtuele winkelmandje en rekent deze vervolgens in een betrouwbare online omgeving af. Ons team gaat direct aan de slag om uw nieuwe brandslang zo spoedig mogelijk bij u te bezorgen. Dat is vaak al binnen enkele werkdagen. Voor u het weet kunt u uw bestelling op het door u gekozen afleveradres in ontvangst nemen.

 


Veelgestelde vragen

Hoe lang is een brandslang

De lengte verschilt per type slang. Bij de brandslangen waarop een vaste koppeling is gemonteerd, kunt u kiezen voor standaard lengtes van 5, 10, 20 of 30 meter. De slangen zonder koppeling kunt u bij Visser & Visser per strekkende meter bestellen.

Hoe monteer ik een brandslang

Voor brandslangen zijn er speciale koppelingen beschikbaar, desgewenst al voorgemonteerd. U kunt een brandslang bijvoorbeeld in combinatie met een standpijp gebruiken. Dit is een leiding die u tijdelijk op een bestaand watervoorzieningssysteem aansluit. Gebruikt u de brandslang voor het bestrijden van brand, dan plaatst u deze op een centrale, goed te bereiken plek, waarbij u uiteraard rekening houdt met de lengte van de slang. Vanaf de locatie van de brandslang moet immers overal effectief geblust kunnen worden.

Hoe onderhoud je een brandslang

De brandslang is een platte slang die eenvoudig op te rollen is. Het is verstandig om altijd een beetje water in de slang te laten zitten om uitdroging - en dus barsten in de slang - te voorkomen. Daarnaast is het van belang om uw brandweerslangen goed te onderhouden en de conditie te controleren. Door middel van een druktest kunt u bepalen of de slang nog in goede staat is en of de koppeling nog in orde is.

Hoeveel bar staat op een brandslang

Wat de werkdruk is die op een brandslang staat, hangt af van het gebruik. De brandslangen van Visser & Visser hebben een werkdruk van 15 bar, de barstdruk is zelfs 50 bar. De slangen zijn daarmee geschikt als brandweerslang, maar kunnen ook ingezet worden voor bijvoorbeeld beregening of het wegpompen van water.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”