Tegeldonkey

Met een Tegeldonkey wordt het leggen van zware tegels wel heel makkelijk. Dankzij de hefboomwerking zijn tegels makkelijk op te pakken en aan te leggen, zonder dat het u veel inspanning kost. De arbo-vriendelijke Tegeldonkey spaart niet alleen uw rug, het leggen van tegels gaat hiermee ook nog eens een stuk sneller.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een Tegeldonkey

Het leggen van tegels is een zware klus. Bent u stratenmaker, hovenier of werkt u in de bouw en bent u op zoek naar een manier om tegels makkelijker op te pakken, te verplaatsen en zelfs aan te leggen? Dan is een Tegeldonkey de oplossing. We overdrijven niet door te zeggen dat een Tegeldonkey een onmisbaar hulpmiddel is voor iedere stratenmaker of hovenier. U hoeft zelf niet meer te tillen en steeds door de knieën, want de Tegeldonkey neemt al het zware werk over. Deze tegelverlegger spaart uw rug en is dus zeer arbo-vriendelijk!

Voor tegelmaten van 30x30 cm tot 60x60 cm is de originele Tegeldonkey ideaal. Het werkt eenvoudig: u klemt de blauwe rand achter de tegels, waarna u de juiste breedte instelt. Het hefboommechanisme klemt zich als vanzelf om de tegel en lift de tegel omhoog. U hoeft de tegel alleen nog maar naar de juiste plaats te rijden. Daar legt u de tegel weer net zo makkelijk tussen de bestrating aan.

Groot model voor extra grote en zware tegels

De Tegeldonkey groot model heeft aan beide zijdes twee wielen voor extra draagvermogen. Deze tegellegger is dan ook speciaal gemaakt voor tegelmaten 60x60 cm tot 80x80 cm, maar ook tegels van 100x100 cm kunt u ermee verleggen. U kunt dit grootmodel Tegeldonkey namelijk in een handomdraai omzetten naar een tegellegger voor duogebruik. Hierdoor kunt u zelfs de zwaarste tegels zonder enige moeite op hun plaats leggen. Daarnaast heeft de Tegeldonkey groot model GT een verstelbaar stuur. Deze is ook in te klappen. Hiermee kunt u het stuur precies zo verstellen, dat u in de meest makkelijk houding de zwarte tegels vervoert. Daarnaast is de Tegeldonkey gemakkelijk te vervoeren. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en is licht in gebruik, zodat u deze eenvoudig kunt meenemen naar uw plek.  

Wat zijn de voordelen van een Tegeldonkey?

Dat de Tegeldonkey arbo-vriendelijk is en het leggen van tegels met dit hulpmiddel een stuk efficiënter gaat, hebben we al genoemd. Een ander voordeel is dat de Tegeldonkey een zeer smalle en korte wielbasis heeft. Hierdoor heeft de tegellegger een kleine draaicirkel en is deze bijzonder  wendbaar. De luchtbanden maken het mogelijk om elke ondergrond te rijden.

De tegellegger moet natuurlijk wel bestand zijn tegen het enorme gewicht van de tegels die verlegd moeten worden. Dat is waarom wij bij Visser & Visser alleen de originele Tegeldonkeys in ons assortiment hebben opgenomen. Deze zijn oerdegelijk geconstrueerd en onverwoestbaar, zelfs bij dagelijks gebruik. De Tegeldonkey heeft een klapbaar stuur. Door de haak in het frame te vergrendelen, past uw Tegeldonkey in elke auto.

Een Tegeldonkey kopen?

Als stratenmaker, hovenier, of wanneer u in de bouw werkt, weet u als geen ander dat u zuinig moet zijn op uw lijf. De Tegeldonkey is dan ook een onmisbaar hulpmiddel bij het leggen van tegels voor terras, tegelpad of oprit. Wilt u een Tegeldonkey kopen? Dan bent u bij Visser & Visser, dé webshop voor meten, bouwen en bebakenen, aan het juiste adres. Wanneer u bij ons de Tegeldonkey aanschaft, profiteert u van verschillende voordelen. Zoals u van ons mag verwachten staat klantgerichtheid hoog in het vaandel bij Visser & Visser. Doordat we al over meer dan 50 jaar aan vakervaring beschikken, kunnen we u in iedere situatie van het juiste advies voorzien. Maak snel kennis met de persoonlijke en deskundige benadering van onze specialisten; we zijn ervan overtuigd dat u daar profijt van heeft!

Vandaag bestellen en uw Tegeldonkey is de volgende dag al in huis. Heeft u vragen over de Tegeldonkey, over andere kruiwagens en toebehoren of andere benodigdheden voor uw bestratingsproject? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt ons iedere werkdag en op zaterdagochtend bereiken op 076 – 541 5073. U kunt natuurlijk ook mailen naar info@visserbreda.nl of ons online contactformulier invullen. We horen graag van u!

 


Veelgestelde vragen:

Wat is een Tegeldonkey?

Een Tegeldonkey is een tegelverlegger die het werk van stratenmakers of hoveniers aanzienlijk verlicht. Met de Tegeldonkey kunt u zware tegels  makkelijker oppakken, verplaatsen en aanleggen. Deze tegelverlegger spaart uw rug en is dus zeer arbo-vriendelijk. Kortom; een onmisbaar hulpmiddel voor elke stratenmaker of hovenier.

Hoe werkt een Tegeldonkey

Een Tegeldonkey werkt heel eenvoudig: u klemt simpelweg de blauwe rand achter de tegels. Vervolgens stelt u de juiste breedte in. De tegeldonkey doet de rest: het hefboommechanisme klemt zich als vanzelf om de tegel en lift de tegel omhoog. U rijdt de tegel comfortabel naar de juiste plaats om de tegel daar gemakkelijk tussen de bestrating aan te leggen.

Wat zijn de voordelen van een Tegeldonkey?

Een Tegeldonkey maakt het zware werk van stratenmakers en hoveniers veel minder belastend. Door een zetje met uw voet tegen de achterkant van de donkey te geven, kost het heffen nauwelijks inspanning, arbo-verantwoord dus! Bovendien verloopt het leggen van tegels een stuk efficiënter. Een ander voordeel is dat deze tegellegger is voorzien van een smalle wielbasis. Dit maakt de Tegeldonkey bijzonder  wendbaar. Tot slot maken de luchtbanden het mogelijk om op elke ondergrond te rijden, hoe hobbelig deze ook is. Ook handig: de Tegeldonkey heeft een klapbaar stuur, waardoor deze makkelijk in uw auto past.

Waarom een originele Tegeldonkey?

De te verleggen tegels hebben vaak een enorm gewicht. Daar moet een tegellegger natuurlijk wel tegen kunnen. Bij Visser & Visser verkopen we daarom alleen de originele Tegeldonkeys. Deze zijn oerdegelijk geconstrueerd en onverwoestbaar, zelfs bij dagelijks gebruik.

Welk gewicht tegels kan een Tegeldonkey tillen?

Met de Tegeldonkey origineel kunt u tegels van 30 tot 60 cm tillen met een maximaal gewicht van 80 kg. De tegeldonkey groot model GT kan tegels leggen van 60,80 of 100 cm met een maximaal gewicht van 150 kg. Doordat de tegeldonkey GT 2 stuurbomen heeft, kan deze met meerdere personen tegelijk worden bediend.

Welke Tegeldonkey heb ik nodig?

Welke Tegeldonkey u nodig heeft, is afhankelijk van het formaat en gewicht van de tegel. Voor tegels tot 60 cm met een gewicht van minder dan 80 kg adviseren wij de Tegeldonkey origineel. Voor tegels van 60, 80 of 100 cm met een gewicht van 80 kg of meer adviseren wij de tegeldonkey groot model GT.

Kan ik ook een Tegeldonkey huren?

Wanneer u de Tegeldonkey slechts eenmalig nodig heeft, is het ook mogelijk om bij Visser & Visser een Tegeldonkey te huren. In ons verhuurprogramma hebben wij zowel de Tegeldonkey origineel als de Tegeldonkey GT opgenomen. Een Tegeldonkey huren is ook handig wanneer u deze wilt proberen voor u tot aanschaf overgaat.

p1938-doneerring

“kalibratie”