Tegeldonkey

Met een Tegeldonkey wordt het leggen van zware tegels wel heel makkelijk. Dankzij de hefboomwerking zijn tegels makkelijk op te pakken en aan te leggen, zonder dat het u veel inspanning kost. De arbo-vriendelijke Tegeldonkey spaart niet alleen uw rug, het leggen van tegels gaat hiermee ook nog eens een stuk sneller.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een Tegeldonkey

Het leggen van tegels is een zware klus. Bent u stratenmaker, hovenier of werkt u in de bouw en bent u op zoek naar een manier om tegels makkelijker op te pakken, te verplaatsen en zelfs aan te leggen? Dan is een Tegeldonkey de oplossing. We overdrijven niet door te zeggen dat een Tegeldonkey een onmisbaar hulpmiddel is voor iedere stratenmaker of hovenier. U hoeft zelf niet meer te tillen en steeds door de knieën, want de Tegeldonkey neemt al het zware werk over. Deze tegelverlegger spaart uw rug en is dus zeer arbo-vriendelijk!

Voor tegelmaten van 30x30 cm tot 60x60 cm is de originele Tegeldonkey ideaal. Het werkt eenvoudig: u klemt de blauwe rand achter de tegels, waarna u de juiste breedte instelt. Het hefboommechanisme klemt zich als vanzelf om de tegel en lift de tegel omhoog. U hoeft de tegel alleen nog maar naar de juiste plaats te rijden. Daar legt u de tegel weer net zo makkelijk tussen de bestrating aan.

Groot model voor extra grote en zware tegels

De Tegeldonkey groot model heeft aan beide zijdes twee wielen voor extra draagvermogen. Deze tegellegger is dan ook speciaal gemaakt voor tegelmaten 60x60 cm tot 80x80 cm, maar ook tegels van 100x100 cm kunt u ermee verleggen. U kunt dit grootmodel Tegeldonkey namelijk in een handomdraai omzetten naar een tegellegger voor duogebruik. Hierdoor kunt u zelfs de zwaarste tegels zonder enige moeite op hun plaats leggen.  

Wat zijn de voordelen van een Tegeldonkey?

Dat de Tegeldonkey arbo-vriendelijk is en het leggen van tegels met dit hulpmiddel een stuk efficiënter gaat, hebben we al genoemd. Een ander voordeel is dat de Tegeldonkey een zeer smalle en korte wielbasis heeft. Hierdoor heeft de tegellegger een kleine draaicirkel en is deze bijzonder  wendbaar. De luchtbanden maken het mogelijk om elke ondergrond te rijden.

De tegellegger moet natuurlijk wel bestand zijn tegen het enorme gewicht van de tegels die verlegd moeten worden. Dat is waarom wij bij Visser & Visser alleen de originele Tegeldonkeys in ons assortiment hebben opgenomen. Deze zijn oerdegelijk geconstrueerd en onverwoestbaar, zelfs bij dagelijks gebruik. De Tegeldonkey heeft een klapbaar stuur. Door de haak in het frame te vergrendelen, past uw Tegeldonkey in elke auto.

Een Tegeldonkey kopen?

Als stratenmaker, hovenier, of wanneer u in de bouw werkt, weet u als geen ander dat u zuinig moet zijn op uw lijf. De Tegeldonkey is dan ook een onmisbaar hulpmiddel bij het leggen van tegels voor terras, tegelpad of oprit. Wilt u een Tegeldonkey kopen? Dan bent u bij Visser & Visser, dé webshop voor meten, bouwen en bebakenen, aan het juiste adres.

Vandaag bestellen en uw Tegeldonkey is de volgende dag al in huis. Heeft u vragen over de Tegeldonkey, of over andere kruiwagens en toebehoren? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

husqvarna-k1-pace