Waterpasinstrumenten

Een waterpasinstrument of waterpastoestel is een optisch apparaat waarmee u hoogteverschillen ten opzichte van een horizontaal vlak heel nauwkeurig in beeld brengt. Wilt u een perfect horizontaal vlak realiseren? Een waterpasinstrument, vaak kortweg waterpas genoemd, is een onmisbaar hulpmiddel bij allerhande bouwwerkzaamheden, het egaliseren van oppervlakten of in de landschaps- en tuinarchitectuur.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterpasinstrument om horizontale vlakken te realiseren

Een waterpasinstrument: als er een horizontaal vlak gecreëerd moet worden, kun je er niet omheen. Waterpasinstrumenten worden dan ook vaak ingezet bij:

  • het nivelleren van terreinen;
  • het graven van funderingen;
  • het storten van funderingen en vloeren;
  • uitlijnwerkzaamheden en
  • het controleren van graafwerk.

Hoe werkt een waterpasinstrument?

Het waterpasinstrument gebruikt u altijd op een statief. Het is van belang om dit statief zo recht en stabiel mogelijk neer te zetten, maar dit hoeft niet direct waterpas te zijn. Op het waterpasinstrument zelf zit een doosniveau waarop u kunt aflezen in hoeverre het instrument al waterpas staat. Met de verstelpoten die aan de waterpas zelf zitten, kunt u het waterpasinstrument verder waterpas stellen. Een automatisch waterpasinstrument heeft een compensator die kleine afwijkingen van de horizontaliteit corrigeert. Dit is het laatste puntje op de i. Is het meetinstrument eenmaal correct geplaatst, dan heeft het een minimale foutmarge van circa 1 a 2 millimeter op een afstand van 1 kilometer. U kunt deze foutmarge minimaliseren om te waterpassen vanuit het midden. Hiermee vermindert u de foutmarge met 50 procent.

De lichtsterke objectieven van de waterpasinstrumenten geven een scherp beeld van het meetdoel. Afhankelijk van het merk en type, heeft u een groot bereik door 24-voudige of zelfs 36-voudige vergrotingen.

Bestand tegen zware omstandigheden

Een waterpasinstrument moet bestand zijn tegen de vaak zware omstandigheden op een bouwlocatie. Daarom zijn kwetsbare onderdelen zoals de lenzen in een sterke behuizing gemonteerd. Daarnaast wilt u niet dat het weer roet in het eten gooit. De waterpasinstrumenten die u bij Visser & Visser koopt zijn water- en stofdicht. Dus wat voor weer het ook is en onder welke omstandigheid u ook aan het werk moet: onze waterpasinstrumenten kunnen er tegen.

Topcon waterpasinstrument

Zegt u meetinstrument, dan zegt u Topcon. Logisch, want het Japanse Topcon bouwde wereldwijde reputatie op als het gaat om technologische innovatie en praktische inzetbaarheid. De meetinstrumenten van Topcon leveren dan ook nauwkeurige, betrouwbare resultaten voor algemene constructie-, beton-, grondverzetwerkzaamheden, etc. Waterpasinstrumenten van Topcon zijn dan ook van hoge kwaliteit.

Bij Visser & Visser zijn wij ook fan van het merk Nestle. In 1933 startte deze Duitse onderneming met de levering van geschaafd hout. In de loop der jaren richtte Nestle zich steeds meer op de ontwikkeling van machines voor de hout- en metaalbewerking. In 1984 kwamen daar digitale hoekmeters en laserapparatuur voor bouwmetingen bij. Qua kwaliteit, duurzaamheid en nauwkeurigheid mogen de meetinstrumenten van Nestle zich zeker meten met de bekendere topmerken als Topcon en Spectra. Een waterpasinstrument van Nestle kunnen we dan ook zeker aanbevelen.

Een waterpasinstrument kopen?

Wilt u een waterpasinstrument of andere meetinstrumenten kopen, dan zit u goed bij Visser & Visser. Vanzelfsprekend zijn onze waterpastoestellen van topkwaliteit. Bovendien worden onze waterpasinstrumenten zeer compleet afgeleverd. Om de waterpasinstrumenten veilig te kunnen vervoeren en op te bergen, zit er standaard een stevige koffer bij. Natuurlijk ontbreken ook zaken als een schietlood, lensdop, lensdoekje, imbussleutel en afstel-pen niet.

Het waterpasinstrument wordt zonder statief geleverd. Heeft u een statief nodig? Ook hiervoor kunt u natuurlijk bij Visser & Visser terecht. Wij hebben statieven die geschikt zijn voor het waterpasinstrument dat u op het oog heeft. Wij adviseren u graag.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda