Waterpasinstrumenten

Wilt u een perfect horizontaal vlak realiseren? Een waterpasinstrument een optisch meetinstrument waarmee u hoogteverschillen heel nauwkeurig in beeld brengt. Een waterpasinstrument is dan ook onmisbaar in de bouw of landschaps- en tuinarchitectuur. Bent u benieuwd naar de waterpasinstrumenten van Visser & Visser? Bekijk dan snel deze pagina!

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterpasinstrument om horizontale vlakken te realiseren

Een waterpasinstrument of waterpastoestel is een optisch apparaat waarmee u hoogteverschillen ten opzichte van een horizontaal vlak heel nauwkeurig in beeld brengt. Wilt u een perfect horizontaal vlak realiseren? Een waterpasinstrument, vaak kortweg waterpas genoemd, is een onmisbaar hulpmiddel bij allerhande bouwwerkzaamheden, het egaliseren van oppervlakken of in de landschaps- en tuinarchitectuur.

Met andere woorden: als er een horizontaal vlak gecreëerd moet worden, kun je niet om een waterpasinstrument heen. Deze meetinstrumenten worden dan ook vaak ingezet bij:

  • het nivelleren van terreinen;
  • het graven van funderingen;
  • het storten van funderingen en vloeren;
  • uitlijnwerkzaamheden en
  • het controleren van graafwerk.

Waterpasinstrument statief voor stabiliteit

Een waterpasinstrument gebruikt u altijd op een statief. Het is van belang om dit statief zo recht en stabiel mogelijk neer te zetten, maar dit hoeft niet direct waterpas te zijn. Dit doet u namelijk op het apparaat zelf. Het waterpasinstrument wordt zonder statief geleverd. Heeft u een statief nodig? Ook hiervoor kunt u natuurlijk bij Visser & Visser terecht. Wij hebben modellen die specifiek geschikt zijn voor het waterpasinstrument dat u op het oog heeft. Wij adviseren u graag.

Hoe werkt een waterpasinstrument?

Op het waterpasinstrument zelf zit een doosniveau waarop u kunt aflezen in hoeverre het instrument al waterpas op het statief staat. Met de verstelpoten op het instrument zelf stelt u het apparaat verder waterpas. Een automatisch waterpasinstrument heeft een compensator die kleine afwijkingen van de horizontaliteit corrigeert. Dit is het laatste puntje op de i. Is het meetinstrument eenmaal correct geplaatst, dan heeft het een minimale foutmarge van circa 1 a 2 millimeter op een afstand van 1 kilometer. U kunt deze foutmarge minimaliseren om te waterpassen vanuit het midden. Hiermee vermindert u de foutmarge met 50 procent. De lichtsterke objectieven van de waterpasinstrumenten geven een scherp beeld van het meetdoel. Afhankelijk van het merk en type, heeft u een groot bereik door 24-voudige of zelfs 36-voudige vergrotingen.

Bestand tegen zware omstandigheden

Een waterpasinstrument moet bestand zijn tegen de vaak zware omstandigheden op een bouwlocatie. Daarom zijn kwetsbare onderdelen, zoals de lenzen, in een sterke behuizing gemonteerd. Daarnaast wilt u niet dat het weer roet in het eten gooit. De waterpasinstrumenten die u bij Visser & Visser koopt zijn water- en stofdicht. Dus wat voor weer het ook is en onder welke omstandigheden u ook aan het werk moet: onze waterpasinstrumenten zijn er uitstekend tegen bestand.

Topcon waterpasinstrument

Zegt u meetinstrument, dan zegt u Topcon. Logisch, want het Japanse Topcon bouwde wereldwijde reputatie op als het gaat om technologische innovatie en praktische inzetbaarheid. De meetinstrumenten van Topcon leveren dan ook nauwkeurige en betrouwbare resultaten voor algemene constructie-, beton-, grondverzetwerkzaamheden, etc. Waterpasinstrumenten van Topcon zijn dan ook van hoge kwaliteit.

Bij Visser & Visser zijn wij ook fan van het merk Nestle. In 1933 startte deze Duitse onderneming met de levering van geschaafd hout. In de loop der jaren richtte Nestle zich steeds meer op de ontwikkeling van machines voor de hout- en metaalbewerking. In 1984 kwamen daar digitale hoekmeters en laserapparatuur voor bouwmetingen bij. Qua kwaliteit, duurzaamheid en nauwkeurigheid mogen de meetinstrumenten van Nestle zich zeker meten met de bekendere topmerken als Topcon en Spectra. Een waterpasinstrument van Nestle kunnen we dan ook zeker aanbevelen.

Het aanbod van Visser & Visser

Een waterpasinstrument mag niet ontbreken op de bouwplaats. Bij Visser & Visser heeft u keuze uit diverse modellen. Wilt u een instrument dat snel en nauwkeurig werkt, dan is het waterpasinstrument NLS 24 iets voor u. Deze heeft een hoge lichtintensiteit, robuuste bouw en kan eenvoudig scherp gesteld worden. Tot slot heeft deze Nestle waterpas een 24-voudige vergroting. Wilt u een model dat nog verder vergroot? Dan voldoet de NLS 32 helemaal aan uw eisen. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de NLS 24, maar heeft een 32-voudige vergroting.

Tot slot hebben we het Topcon waterpasinstrument AT-B4 in ons assortiment. Met dit automatische model kunt u over grote afstanden zeer nauwkeurige metingen uitvoeren. De AT-B4 is uitstekend bestand tegen trillingen door de magnetische demping. Deze nivelleert snel en stabiliseert de vizierlijn.

Waterpasinstrument kopen bij Visser & Visser

Wilt u een waterpasinstrument kopen? Dan zit u goed bij Visser & Visser. Vanzelfsprekend zijn onze waterpastoestellen van topkwaliteit. Bovendien worden onze waterpasinstrumenten zeer compleet afgeleverd. Om deze kostbare apparatuur veilig te kunnen vervoeren en op te bergen, zit er standaard een stevige koffer bij. Natuurlijk ontbreken ook zaken als een schietlood, lensdop, lensdoekje, imbussleutel en afstel-pen niet. 

Heeft u een waterpasinstrument gevonden dat voldoet aan uw wensen? Dan kunt u dit op onze website eenvoudig toevoegen aan uw virtuele winkelmandje. Denkt u ook nog aan een statief? Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, komt ons team direct in actie om uw bestelling zo snel mogelijk op het afleveradres van uw keuze te kunnen bezorgen. Door onze betrouwbare levering kunt u deze al binnen enkele dagen verwachten. Heeft u vragen, of twijfelt u welk model het beste past bij uw situatie? Visser & Visser is specialist en heeft al meer dan 50 jaar ervaring in deze branche. Ons team staat dan ook altijd voor u klaar om uw vragen over onze meetinstrumenten te beantwoorden! 

p1938-doneerring

“kalibratie”