Afschotlasers

Op zoek naar afschotlasers? Een afschotlaser is een erg handig instrument als u bijvoorbeeld een afschot in straatwerk wilt aanbrengen. De afschotlaser, ook wel hellinglaser of gradelaser genoemd, is hierin zeer precies. Het werkt eenvoudig: u kunt de afschotlaser instellen op de gewenste hellingshoek en vervolgens op de handontvanger aflezen of het afschot verloopt zoals u het wenst. Bij de modernere modellen wordt het hellingshoekpercentage zelfs automatisch berekend.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Enkele of dubbele afschotlaser

Bij bestrating is een afschot erg belangrijk voor de afwatering van de tuintegels, maar u kunt een afschotlaser ook bijvoorbeeld ook gebruiken voor grondverzet, bij het plaatsen van een plat dak, of het aanleggen van een rookgasafvoer. Een afschotlaser is een onmisbaar stuk meetapparatuur.

Bij een afschotlaser zijn er twee soorten, namelijk de enkel afschotlaser en de dubbele afschotlaser. Beide afschotlasers werken op dezelfde manier, met één verschil: een enkel afschotlaser heeft slechts één as, een dubbel afschotlaser heeft twee assen. Dit houdt in dat een enkel afschotlaser slechts in één richting gebruikt kan worden. Bij een dubbel afschotlaser kan er bijvoorbeeld één as gebruikt worden het afschot in de lengte te meten en één as om het afschot in de breedte te meten. Visser & Visser levert beide soorten afschotlasers.   

Wat kiest u: Topcon of Spectra

Als het om afschotlasers gaat, zijn Spectra en Topcon dé merken. Of het nu een Topcon afschotlaser of de Spectra afschotlaser wordt: bij Visser & Visser zit u altijd goed. Wij hebben afschotlasers van deze topmerken namelijk altijd op voorraad.

Het Japanse Topcon bouwde wereldwijde reputatie op als het gaat om technologische innovatie en praktische inzetbaarheid. De lasers en waterpassen van Topcon leveren dan ook nauwkeurige, betrouwbare metingen voor algemene constructie-, beton-, grondverzet-, sanitair en vele andere bouwwerkzaamheden. Hun afschotlasers zijn wat dat betreft geen uitzondering. Topcon werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een in Rotterdam gevestigde Europese tak: Topcon Europe Positioning. 

Het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van afschotlasers ter wereld. Het in 1961 opgerichte moederbedrijf van Spectra Precision – Spectra Physics – was het eerste commerciële laserbedrijf in de branche. De basis van de laserapparatuur werd zelfs al bijna 90 jaar eerder gelegd, door de landmeetkundige divisie van Carl Zeiss AG. In dit R&D-centrum worden nog steeds Spectra lasers ontwikkeld.

Complete sets

Een handontvanger is onmisbaar bij het gebruik van uw afschotlaser. Wij leveren bij elke laser in koffer standaard een handontvanger mee. Ook zijn er verschillende koffers verkrijgbaar met een handontvanger, statief en baak in één, de zogenoemde guncase. Naast handontvangers zijn er bij ons ook verschillende meetbaken, flexilatten, statieven en baakklemmen te verkrijgen. Met een baakklem kunt u gemakkelijk uw handontvanger op de meetbaak vastklemmen en is de afschotlaser klaar voor gebruik!

Wilt u een afschotlaser kopen?

Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs. Wij geven u graag advies welke afschotlaser het beste bij uw wensen past. Uiteraard verzorgen wij ook graag een demo van de afschotlasers. Bent u er al uit, dan kunt u uw afschotlaser natuurlijk ook direct online bestellen.

 

kalibratie-visserbreda

husqvarna-k1-pace