Brandblussers

Visser & Visser heeft verschillende brandblussers in het assortiment. Deze blussers staan onder permanente druk en kunnen daardoor direct gebruikt worden bij het bestrijden van een brand. Visser & Visser biedt zowel poederblussers als schuimblussers aan. Wanneer u de ruimte niet wil beschadigen met nevenschade, raden wij aan om een schuimblusser aan te schaffen. Deze zijn ook te gebruiken bij een kantoor- of autobrand. Een poederblusser is relatief goedkoop, maar richt wel nevenschade aan. Deze is echter wel uitstekend in te zetten voor apparatuur dat onder spanning staat. Meer weten over de gecertificeerde brandblussers van Visser & Visser? Bekijk dan snel deze pagina!

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het verschil tussen de blussers

Maar welke brandblusser hebt u nu nodig? En wat is het verschil tussen beide blussers? Dat is afhankelijk van de omgeving en het type brand dat kan ontstaan. Belangrijk is daarbij om rekening te houden met de inhoud en bluscapaciteit van de brandblusser. Zo wordt de capaciteit van de schuimblusser aangegeven in liters, terwijl een poederblusser de capaciteit in kilogram aangeeft. Een brandblusser van schuim bestaat uit een mengsel van water en een speciaal ontwikkeld AAAF-schuim. Door het gebruik van dit schuim kan er geen zuurstof meer bij het vuur komen, waardoor het binnen de kortste keren gedoofd wordt. Een brandblusser met poeder is vorstbestendig en kan bij veel verschillende brandjes worden ingezet. Wel zorgt een poederblusser voor nevenschade, is de kans op herontsteking aanwezig en heeft de blusser een relatieve korte blustijd.

De inzet van brandblussers bij de verschillende brandklassen

Het type van de brand kunnen we aanduiden in verschillende klassen. Deze lopen uiteen van klasse A tot klasse F. Brandblussers van Visser & Visser zijn geschikt voor brandklasse A, B en C. Dit zullen we onderstaand nog even verduidelijken:

  • Brandklasse A: Vaste stoffen zoals hout, papier en textiel. Zowel een schuim- als poederblusser zijn geschikt.
  • Brandklasse B: Vloeistoffen zoals benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten. Zowel een schuim- als poederblusser zijn geschikt.
  • Brandklasse C: Gassen zoals aardgas, propaan, butaan en waterstof. Alleen een poederblusser is geschikt.

Naast de diverse brandblussers heeft Visser & Visser ook brandblusdekens in het assortiment. Deze zijn uitstekend te gebruiken bij een beginnende brand en om brandende kleding te doven. Het neemt de warmte van de vlammen namelijk direct weg.

Brandblusser kopen bij Visser & Visser

Wil jij een brandblusser kopen voor de veiligheid? Dan helpt Visser & Visser u graag verder! De blussers zijn gecertificeerd, waardoor ze betrouwbaar en veilig te gebruiken zijn. Ook voor brandblusdekens bent u bij ons aan het juiste adres. Wanneer u deze producten bij ons aanschaft, profiteert u van verschillende voordelen. Doordat we al meer dan 50 jaar in het vak zitten, kunnen onze specialisten u altijd van deskundig advies voorzien. Onze klantgerichte benadering en snelle levering zorgen ervoor dat u uw brandblussers snel in huis heeft. Koop dus nu uw brandblusser bij Visser & Visser!

Vragen?

Hebt u nog vragen over onze brandblussers, de brandblusdeken of over één van onze andere producten? Dan mag u gerust contact opnemen met één van onze specialisten. Zij staan iedere werkdag voor u klaar om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”