Waterpassen

Als u iets aan het bouwen bent, dan wilt u natuurlijk dat het volledig recht gebeurt. Alleen met een goede en betrouwbare waterpas kunt u voorwerpen perfect afstellen of vloeren helemaal waterpas krijgen. Bij Visser & Visser vindt u een ruim assortiment aan professionele waterpassen, waarmee u naar een strak eindresultaat werkt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een waterpas?

In een waterpas zitten één of meer buisjes. Zo’n buisje – een libel – is gevuld met ethanol en bevat een belletje met lucht. Dit luchtbelletje gaat naar het midden zodra het op een rechte ondergrond staat. Iets is waterpas als het belletje exact in het midden van de libel zit. Is dit niet zo? Dan moet u nog even aan de slag, want dan is het voorwerp nog niet volledig waterpas. Zo kunt u voorwerpen zowel horizontaal als verticaal precies goed afstellen.

Een waterpas kopen, welke kiest u?

Waterpassen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij Visser & Visser vindt u alleen de beste kwaliteit, geschikt voor professioneel gebruik. Zo behoren de Sola waterpas en de BMI waterpas tot de beste waterpassen die op de markt verkrijgbaar zijn. Beide merken staan bekend om hun extreme meetnauwkeurigheid, tot op de halve millimeter nauwkeurig. Bovendien zijn ze bestand tegen een stootje. Welke waterpas voor u het meest geschikt is, hangt af van uw klus en de grootte van het af te stellen oppervlak.

Voor de kleinere klussen is er Sola waterpas 20 cm. Daarnaast leveren wij ook langere waterpassen, zoals de 50 cm, 100 cm en 150 cm waterpas. De extra lange waterpas 200 cm is geschikt voor het afstellen van grote oppervlaktes, zoals vloeren. Er is ook een kleine waterpas van Sola, die u zo in uw broekzak stopt. Zo heeft u altijd een waterpas bij de hand, voor een snelle controle. Tot slot kunt u bij ons verschillende magnetische waterpassen kopen zowel Sola als BMI. Een magnetische waterpas is ideaal wanneer u met metaal aan het werk gaat, zeker als het gaat om plekken waar u niet goed bij kunt.

Stelwaterpas voor betere grip

Naast de gewone en de magnetische waterpas, vindt u bij Visser & Visser ook de speciale stelwaterpas. De stelwaterpas is voorzien van stelvoetjes met antislip die voor een goede grip zorgen. Dankzij de stelvoetjes kunt u bijvoorbeeld ook over het beslag van kozijnen heen meten.

Libellen: horizontaal, verticaal of diagonaal

Een standaard waterpas is minimaal voorzien van één of meer horizontale libellen. Daarnaast leveren wij verschillende waterpassen waarop ook een verticale of zelfs diagonale libel zit. Zo kunt u in één oogopslag zien of het voorwerp in alle standen waterpas is, zowel horizontaal als verticaal. En hoeft u zich meer niet in allerlei bochten te wringen op de plaatsen waar u minder goed bij kunt terwijl u betreffende voorwerp toch netjes waterpas kunt stellen.

Meer weten? Wij staan voor u klaar

Of u nu kiest voor een Sola of een BMI waterpas, u zit altijd goed. Wilt u weten welke waterpas geschikt is voor uw klus of heeft u vragen omtrent ons meetgereedschap? Vraag het aan onze verkoopadviseurs. Wij geven u altijd deskundig en helder advies.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda