Waterpas

Als u iets aan het bouwen bent, dan wilt u natuurlijk dat het volledig recht gebeurt. Alleen met een goede en betrouwbare waterpas kunt u voorwerpen perfect afstellen of vloeren helemaal waterpas krijgen. Bij Visser & Visser vindt u een ruim assortiment aan professionele waterpassen, waarmee u naar een strak eindresultaat werkt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt een waterpas?

In een waterpas zitten één of meer buisjes. Zo’n buisje – een libel – is gevuld met ethanol en bevat een belletje met lucht. Dit luchtbelletje gaat naar het midden zodra het op een rechte ondergrond staat. Iets is waterpas als het belletje exact in het midden van de libel zit. Is dit niet zo? Dan moet u het nog even bijstellen. Zo kunt u voorwerpen zowel horizontaal als verticaal precies goed afstellen.

Waterpassen in soorten en maten

Waterpassen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij Visser & Visser vindt u alleen de beste kwaliteit, geschikt voor professioneel gebruik. Zo behoren de Sola waterpas en de BMI waterpas tot de beste die op de markt verkrijgbaar zijn. Beide merken staan bekend om hun extreme meetnauwkeurigheid, tot op de halve millimeter nauwkeurig. Bovendien zijn ze bestand tegen een stootje. Welke variant voor u het meest geschikt is, hangt af van uw klus en de grootte van het af te stellen oppervlak.

Voor de kleinere klussen is er Sola waterpas 20 cm. Daarnaast leveren wij ook langere waterpassen, zoals de waterpas 50 cm, waterpas 100 cm. In ons assortiment vindt u zelfs een lange waterpas van 150 tot 180 cm. De extra lange exemplaren zijn bij uitstek geschikt voor het afstellen van grote oppervlaktes, zoals vloeren. Er is ook een kleine waterpas van sola die u zo in uw broekzak stopt. Zo heeft u ‘m altijd voor een snelle controle bij de hand.

Wat is het voordeel van een magnetische waterpas?

Een magnetische waterpas is – zoals de naam al aangeeft – voorzien van een of meer magneten. Hierdoor kan deze zich moeiteloos aan metalen oppervlakken hechten. Bij Visser & Visser kunt u verschillende magnetische waterpassen kopen van de topmerken Sola en BMI. Een magnetische waterpas is ideaal wanneer u bijvoorbeeld ijzerhoudende bouwelementen wilt plaatsen, uitlijnen en stellen. Magneetwaterpassen worden dan ook vaak gebruikt bij het opbouwen van steigers. Ook wanneer u metalstud profielen nauwkeurig wilt plaatsen, zijn deze magnetische varianten ideaal. Omdat u de magneetwaterpas direct op het uit te lijnen object bevestigt, heeft u twee handen vrij voor het stellen van bijvoorbeeld een steigerelement of ander metalen profiel. De magneetwaterpassen die u bij Visser & Visser koopt, zijn voorzien van sterke magneten. Hierdoor blijven ze aan de metalen oppervlakken vastzitten, zelfs bij hevige trillingen of schokken.

Stelwaterpas voor betere grip

Het enige verschil tussen een stelwaterpas en een ‘gewone’ variant, is dat een stelwaterpas voetjes heeft. Deze stelvoetjes zorgen dankzij de speciale antislip laag voor een goede grip.  Dankzij de stelvoetjes kunt u met een stelwaterpas bijvoorbeeld ook over het beslag van kozijnen heen meten.

Libellen: horizontaal, verticaal of diagonaal

Een standaard model is minimaal voorzien van één of meer horizontale libellen. Daarnaast leveren wij verschillende varianten waarop ook een verticale of zelfs diagonale libel zit. Zo kunt u in één oogopslag zien of het voorwerp in alle standen waterpas is, zowel horizontaal als verticaal. En hoeft u zich meer niet in allerlei bochten te wringen op de plaatsen waar u minder goed bij kunt terwijl u betreffende voorwerp toch netjes waterpas kunt stellen.

Meer weten? Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over een waterpas of ander meetgereedschap? Wilt u weten welk type geschikt is voor uw klus of twijfelt u tussen de verschillende modellen? Vraag het aan onze verkoopadviseurs. Wij geven u altijd deskundig en helder advies. Niet voor niets is Visser & Visser al meer dan vijftig jaar specialist op het gebied van meten. Neem via onze website snel contact op deskundige medewerkers. Zij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Een waterpas kopen? Dat doet u bij Visser & Visser

Of u nu kiest voor Sola of BMI, u zit altijd goed. En zoals u weet bent u voor topkwaliteit voor een redelijke prijs bij Visser & Visser aan het juiste adres. Heeft u een waterpas gevonden die voldoet aan uw wensen? Dan kunt u deze op onze website eenvoudig toevoegen aan uw virtuele winkelmandje. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, komt ons team direct in actie om uw bestelling zo snel mogelijk op het afleveradres van uw keuze te kunnen bezorgen. Door onze betrouwbare levering kunt u deze al binnen enkele dagen verwachten!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”