Bouwlasers

Heeft u een bouwlaser nodig en weet u niet waar te beginnen? Gelukkig bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres: u vindt bij ons het grootste assortiment bouwlasers van de allerbeste kwaliteit. Ook als het gaat om onderhoud, service en kalibratie van uw bouwlaser, kunt u het niet beter treffen. Koop nu uw bouwlaser bij Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 62

Pagina
 • 1
 • van 3
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-24 van 62

  Pagina
 • 1
 • van 3
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Bouwlasers kopen van Spectra of Topcon

  Ervoor zorgen dat uw werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen; daar doen we bij Visser & Visser alles aan. Dat is waarom wij alleen gerenommeerde topmerken in ons assortiment opnemen. In het geval van de bouwlasers werken wij vooral met Spectra en Topcon. Beide merken staan bekend om hun nauwkeurigheid en uiterst hoge kwaliteit. U kunt er dan ook op vertrouwen dat uw bij Visser & Visser aangeschafte bouwlaser het goed doet en het ook goed blijft doen. Daar staan wij 100% voor in. 

  De verschillende bouwlasers van Visser & Visser

  Afschotmeten, funderingen controleren, het stellen van betonbekistingen; bij Visser & Visser vindt u altijd de juiste laser voor uw project. Dat kan een universele bouwlaser zijn, maar ook een laser die geschikt is voor het specifieke werk op bijvoorbeeld de bouwplaats, in het park of de tuin, of bij de aanleg of controle van de riolering. Welke bouwlaser u ook kiest: u kunt erop vertrouwen dat de lasers zeer solide en waterdicht zijn, een hoge precisie hebben en bovendien eenvoudig te bedienen zijn.

  Bekijk nu ons ruime assortiment bouwlasers. U heeft onder meer de keuze uit: 

  Roterende lasers

  Een roterende laser is de klassieker onder de bouwlasers. Deze laser wordt ook wel rotatielaser genoemd vanwege de roterende laserstraal. Het referentievlak wordt zo over een volledige breedte van 360 graden uitgezonden. De roterende laser is de ideale bouwlaser voor alle dagelijks terugkerende hoogtemetingen als afschotmeten, het controleren van funderingen, het stellen van betonbekistingen en het produceren van afschot. Alle roterende lasers in het assortiment van Visser & Visser zijn, net als alle andere bouwlasers, uitgebreid getest op trilbestendigheid, stof- en waterdichtheid en nauwkeurigheid.

  Afschotlaser

  Bij bestrating is een afschot erg belangrijk voor de afwatering van de tuintegels. Met een afschotlaser kunt u op een zeer eenvoudige manier een afschot creëren en een helling onder een bepaalde hoek aanleggen. Een afschotlaser is dan ook ideaal bij het aanleggen van bestratingen, maar is ook de bouwlaser die u gebruikt voor grondverzet, bij het plaatsen van een plat dak, of het aanleggen van een rookgasafvoer. Er zijn twee soorten: de enkel afschotlaser en de dubbel afschotlaser. Beide werken op dezelfde manier, met één verschil: een enkele laser heeft slechts één as, een dubbele laser heeft twee assen. Dit houdt in dat een enkele laser slechts in één richting gebruikt kan worden. Bij een dubbele laser kan er bijvoorbeeld één as gebruikt worden om het afschot in de lengte te meten en één as om het afschot in de breedte te meten. Bij Visser & Visser kunt u terecht voor beide soorten afschotlasers

  Afbouwlaser of interieurlaser

  Een andere benaming voor de afbouwlaser is een interieurlaser of horizontaal/verticaallaser. U kunt met deze bouwlaser dan ook horizontale en verticale metingen verrichten, maar ook 90°- en loodlijnstraalprojecties uitvoeren. De afbouwlaser zendt een goed zichtbare laserstraal uit, zodat deze ook goed binnen gebruikt kan worden. Naast de traditionele roodlichtlasers, beschikken veel van onze afbouwlasers over een nog beter zichtbare groene laserstraal. De afbouwlasers van Visser & Visser zijn altijd zelfnivellerend. Hierdoor hoeft u de laser niet steeds opnieuw waterpas te zetten.

  Kruislijnlaser

  Een lijnlaser is een eenvoudige laser waarmee u één enkele laserlijn op bijvoorbeeld een muur, vloer of plafond kunt projecteren. Kruislijnlasers zijn geavanceerder: deze bouwlasers hebben minimaal twee zichtbare laserlijnen, een horizontale en een verticale. Deze laserlijnen kruisen elkaar in een rechte lijn. Op deze manier kunt u uiterst nauwkeurig meten of u waterpas werkt. Een laser met meer dan twee lijnen, zoals onze kruislijnlaser met drie lijnen, wordt ook wel een multilijnlaser genoemd. Daar waar bij een kruislijnlaser met twee laserlijnen het snijpunt enkel en alleen op een muur geprojecteerd kan worden, kunt u een bouwlaser met drie lijnen ook gebruiken voor het projecteren van een haakse hoek op de grond of het plafond. Onze geavanceerde kruislijnlasers roteren 360 graden. Het uitzetten van wanden, het uitlijnen van een systeemplafond of tegelwerkzaamheden voorbereiden: met deze roterende kruislijnlaser is het in een handomdraai gebeurd.

  Rioollaser of lijnlaser

  Een rioollaser of lijnlaser is een bouwlaser die speciaal is ontwikkeld voor de aanleg of onderhoud van rioleringen. Met een rioollaser kunt u een afschot zeer nauwkeurig uitzetten. Dit is natuurlijk bij de aanleg van rioleringen of hemelwaterafvoer erg belangrijk: zo kunt u een goede waterstroom creëren en het water snel afvoeren.

  Accessoires en toebehoren voor bouwlasers

  Op deze pagina vindt u tevens diverse accessoires en toebehoren voor alle bouwlasers. Een doelplaat target, doelplaat targethouder, meetstickers, machineontvangers en buisklemmen, handontvangers, baak, baakklemmen, batterijen, batterijpacks, adapters, opladers en koffers: u vindt het allemaal bij Visser & Visser.

  Vragen of opmerkingen over één van de bouwlasers van Visser & Visser?

  Heeft u vragen? Of heeft u advies of andere ondersteuning nodig bij de aankoop van een bouwlaser of andere meetapparatuur van Visser & Visser? U kunt altijd vertrouwen op de deskundigheid van onze medewerkers. Ons team vol specialisten staat dan ook voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, uw eventuele problemen met bouwlasers te verhelpen en u uiteraard te adviseren waar dat kan en waar dat nodig is. Dat is de service die Visser & Visser u graag biedt. Succes met uw volgende klus!

   


  Veelgestelde vragen:

  Wat is een bouwlaser?

  Een bouwlaser is een verzamelnaam voor verschillende laserapparatuur die bij bouwprojecten wordt toegepast. Met deze lasers is het eenvoudig om afstanden te meten, waterpas te werken of een afschot te maken. Een bouwlaser maakt het mogelijk om uiterst nauwkeurig en efficiënt te werken. Zo worden de afbouwlaser, de kruislijnlaser, of de rioollaser veel gebruikt in de bouw, door hoveniers of stratenmakers.

  Hoe werkt een bouwlaser?

  Een bouwlaser buigt licht door de straal van de laserdiode door een haaks prisma te leiden. Het licht breekt precies op 90 graden. Hierdoor is de lijn dus altijd perfect recht. Veel bouwlasers van Visser & Visser zijn zelfnivellerend. Dit betekent dat er een extra controle plaatsvindt: een compensator in het binnenwerk zorgt ervoor dat de laserstraal waterpas is. Een bouwlaser projecteert een horizontale en/of een verticale lijn. Met behulp van een handontvanger wordt deze laserlijn afgelezen.

  Hoe kies ik de juiste bouwlaser?

  Er zijn zoveel verschillende bouwlasers op de markt, dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Welke bouwlaser het beste is voor uw klus, hangt af van de situatie en de omgevingsomstandigheden. Heeft u een laser nodig voor verschillende klussen: dan kunt u het beste kiezen voor een universele bouwlaser. Wanneer u de laser vooral gebruikt voor rioolwerkzaamheden of juist bij het afbouwen, kies dan een laser die hier speciaal voor ontwikkeld is. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met onze verkoopadviseurs. Wij helpen u graag!

  Hoe moet je een bouwlaser onderhouden?

  De meetapparatuur van Visser & Visser kan zeker tegen een stootje. Toch kan er door transport of gewoon intensief gebruik een afwijking ontstaan. Om scheve muren, verkeerd afschot of andere missers te voorkomen, is het van belang om een bouwlaser jaarlijks te kalibreren. Bij Visser & Visser bent u aan het juiste adres voor kalibratie, onderhoud en reparatie van alle bouwlasers, GPS- en andere meetapparatuur. Overigens voeren wij altijd een standaard kalibratie uit voordat wij een laser aan u leveren of verhuren!

  Mijn bouwlaser is kapot, wat nu?

  Visser & Visser beschikt over een eigen reparatie- en kalibratieafdeling. Wij werken met goed opgeleid personeel dat beschikt over de juiste certificaten om (NEN-3140) keuringen op meetapparatuur uit te kunnen en mogen voeren. Deze kennis wordt continu up-to-date gehouden. Terwijl onze servicedienst uw eigen apparaat herstelt of het periodieke onderhoud uitvoert, kunt u ook bij ons terecht voor vervangend gereedschap via onze verhuurafdeling.

  Wat is het voordeel van een groene straal bij een bouwlaser?

  Sommige bouwlasers zenden een fel groene laserstraal uit, in plaats van of naast de standaard rode laserstraal. Groen licht is tot wel vier keer beter zichtbaar dan een rode laserstraal. Zelfs bij felverlichte situaties zult u de groene laserstraal niet over het hoofd zien. Daarmee is een bouwlaser met een groene straal de perfecte laser voor bijvoorbeeld de interieurbouw. Bij Visser & Visser vindt u bouwlasers met één, twee of zelfs drie van die extreem goed zichtbare groene laserstralen in het assortiment!

  Kan ik ook een bouwlaser huren?

  Heeft u de bouwlaser slechts voor een korte periode nodig? Wilt u eerst een type bouwlaser uitproberen voordat u deze aanschaft? Visser & Visser beschikt over een zeer compleet verhuurprogramma van bouwlasers. Deze kunt u voor zowel een korte als een langere periode huren. Wij werken alleen met recente, goed onderhouden laserapparatuur en hebben een ruime voorraad. We kunnen u dus vrijwel altijd direct van dienst zijn. Overigens worden de bouwlasers standaard gekalibreerd voordat wij deze aan u verhuren.

   

  p1938-doneerring

  “kalibratie”