Steenkruiwagens

Een steenkruiwagen is een absolute must voor stratenmakers en hoveniers die regelmatig of zelfs dagelijks grote aantallen klinkers en stenen verplaatsen. Kenmerkend voor een steenkruiwagen is z'n oersterke stalen constructie, bestaande uit ovale stalen buizen. De compacte steenkruiwagens zijn goed voor het tillen van zo'n 60 stenen of klinkers per keer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Matador Steenkruiwagen: voorkom een pijnlijke rug

De steenkruiwagens die Visser & Visser in het assortiment heeft, zijn van het degelijke merk Matador. Matador is een oer-Hollands bedrijf dat gespecialiseerd is in kruiwagens, bouwmaterieel, platformwagens, stalen transportkarren en dus steenkruiwagens. Alle producten worden volledig in de eigen fabriek in Helvoirt ontwikkeld en gemaakt. ‘Real Quality Dutch Design’ wat betekent dat kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie bij Matador hoog in het vaandel staan. Kruiwagens van Matador zijn daarom een begrip voor elke straatmaker en hovenier.

Bij de vormgeving van de steenkruiwagens dacht Matador vooral aan de mens. Zo beschikt de Matador Unipro arbo steenkruiwagen over het HVP Arbo-keurmerk. Dankzij de hoger geplaatste handvatten hoeft u bij het optillen van de last niet meer zo diep te bukken als bij de traditionele ontwerpen. Bovendien maken de ovale frames dat deze bouwkruiwagens lekker in de hand liggen.

Optimale lastverdeling: slechts 24 kilo tillen bij een lading van 126 kg!

Anders dan een gewone kruiwagen is de steenkruiwagen speciaal ontwikkeld voor het moeiteloos stapelen en verplaatsen van stenen en tegels. Zo zijn de Matador steenkruiwagens bijvoorbeeld voorzien van een versterkte boom en kopschoor. U zult dan ook al snel merken dat uw gewone kruiwagen veel langer meegaat wanneer u een steenkruiwagen aanschaft.

Bij het ontwerp van de steenkruiwagens is veel aandacht besteed aan de lastverdeling. Bij de Matador steenkruiwagen Unipro arbo is de gewichtsverdeling zo uitgebalanceerd, dat u slechts 24 kilo tilt bij een lading van 126 kg! Bovendien zijn de steenkruiwagens van Matador zeer stabiel. Ook wanneer ze vol beladen zijn, blijven deze bouwkruiwagens goed hanteerbaar. U rijdt met een volle steenkruiwagen moeiteloos over ongelijke ondergrond of rul zand naar de stenenleggers toe. Ook de stalen velgen die op twee dubbelgesloten kogellagers lopen, dragen bij aan dit werkcomfort. Dat geldt eveneens voor de duurzame 4 ply luchtbanden, die standaard op alle door Visser & Visser geleverde bouwkruiwagens zitten. Deze 4 ply luchtbanden raken minder snel lek en hebben een grote draagkracht.

Al jouw stenen meenemen met de stenentransportwagen

Wil jij eenvoudig stenen meenemen voor het bijrijden van betonstenen? Dan kan een stenentransportwagen van Visser & Visser niet ontbreken! De stenentransportwagen is geproduceerd met een geperforeerde achterplaat en electrolytisch verzinkt. Door het stevige materiaal kan de transportwagen tientallen stenen in één keer meenemen, zonder dat je lichaam een zware fysieke inspanning moet leveren.

De stenentransportwagen heeft een minimaal klembereik van 550 mm en een maximaal klembereik van 1050 mm. De maximale hoogte van het stenenpakket is 900 mm. Hierdoor is de wagen geschikt voor het transporteren van verschillende soorten stenen en klinkers en daarom multifunctioneel te gebruiken. De stenentransportwagen kan niet ontbreken als u een groot aantal betonstenen moet vervoeren.

Steenkruiwagen kopen?

Wilt u een voordelige en handige manier om snel een groot aantal stenen te vervoeren, dan is het kopen van een steenkruiwagen een goed idee. Met een steenkruiwagen kunt u per keer zo'n zestig stenen vervoeren, de maximale draaglast is gemiddeld 250 kg.

Bij Visser & Visser kunnen we de steenkruiwagens vrijwel altijd uit voorraad leveren. We zijn niet voor niets specialist voor het leveren van materialen voor bouwen, meten en bebakenen! Weet u welke steenkruiwagen u wilt kopen? Als u de online bestelling tijdens werkdagen plaatst, heeft u de steenkruiwagen vaak de volgende dag al in huis. Heeft u nog vragen of wilt u advies over steenkruiwagens of andere kruiwagens en toebehoren? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda