Steenkruiwagens

Een steenkruiwagen is een absolute must voor stratenmakers en hoveniers die regelmatig of zelfs dagelijks grote aantallen klinkers en stenen verplaatsen. Kenmerkend voor een steenkruiwagen is z'n oersterke stalen constructie, bestaande uit ovale stalen buizen. De compacte steenkruiwagens zijn goed voor het tillen van zo'n 60 stenen of klinkers per keer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Matador Steenkruiwagen: voorkom een pijnlijke rug

De steenkruiwagens die Visser & Visser in het assortiment heeft, zijn van het degelijke merk Matador. Matador is een oer-Hollands bedrijf dat gespecialiseerd is in kruiwagens, bouwmaterieel, platformwagens, stalen transportkarren en dus steenkruiwagens. Alle producten worden volledig in de eigen fabriek in Helvoirt ontwikkeld en gemaakt. ‘Real Quality Dutch Design’ wat betekent dat kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie bij Matador hoog in het vaandel staan. Kruiwagens van Matador zijn daarom een begrip voor elke straatmaker en hovenier.

Bij de vormgeving van de steenkruiwagens dacht Matador vooral aan de mens. Zo beschikt de Matador Unipro arbo steenkruiwagen over het HVP Arbo-keurmerk. Dankzij de hoger geplaatste handvatten hoeft u bij het optillen van de last niet meer zo diep te bukken als bij de traditionele ontwerpen. Bovendien maken de ovale frames dat deze bouwkruiwagens lekker in de hand liggen.

Optimale lastverdeling en stabiel

Anders dan een gewone kruiwagen is de steenkruiwagen speciaal ontwikkeld voor het moeiteloos stapelen en verplaatsen van stenen en tegels. Zo zijn de Matador steenkruiwagens bijvoorbeeld voorzien van een versterkte boom en kopschoor. U zult dan ook al snel merken dat uw gewone kruiwagen veel langer meegaat wanneer u een steenkruiwagen aanschaft.

Bij het ontwerp van de steenkruiwagens is veel aandacht besteed aan de lastverdeling. Bij de Matador steenkruiwagen Unipro arbo is de gewichtsverdeling zelfs zo uitgebalanceerd, dat u slechts 24 kilo tilt bij een lading van 126 kg! Bovendien zijn de steenkruiwagens van Matador zeer stabiel. Ook wanneer ze vol beladen zijn, blijven deze bouwkruiwagens goed hanteerbaar. U rijdt met een volle steenkruiwagen moeiteloos over ongelijke ondergrond of rul zand naar de stenenleggers toe. Ook de stalen velgen die op twee dubbelgesloten kogellagers lopen, dragen bij aan dit werkcomfort. Dat geldt eveneens voor de duurzame 4 ply luchtbanden, die standaard op alle door Visser & Visser geleverde bouwkruiwagens zitten. Deze 4 ply luchtbanden raken minder snel lek en hebben een grote draagkracht.

Al uw stenen meenemen met de stenentransportwagen

Wilt u eenvoudig stenen meenemen voor het bijrijden van betonstenen? Dan kan een stenentransportwagen van Visser & Visser niet ontbreken! De stenentransportwagen is geproduceerd met een geperforeerde achterplaat en is elektrolytisch verzinkt. Door het stevige materiaal kan de transportwagen tientallen stenen in één keer meenemen, zonder dat u zelf een zware fysieke inspanning moet leveren.

De stenentransportwagen heeft een minimaal klembereik van 550 mm en een maximaal klembereik van 1050 mm. De maximale hoogte van het stenenpakket is 900 mm. Hierdoor is de wagen geschikt voor het transporteren van verschillende soorten stenen en klinkers en daarom multifunctioneel te gebruiken. De stenentransportwagen is dus onmisbaar als u een groot aantal betonstenen moet vervoeren.

Steenkruiwagen kopen?

Wilt u een voordelige en handige manier om snel een groot aantal stenen te vervoeren, dan is het kopen van een steenkruiwagen een goed idee. Met een steenkruiwagen kunt u per keer zo'n zestig stenen vervoeren, de maximale draaglast is gemiddeld 250 kg.

Bij Visser & Visser kunnen we de steenkruiwagens vrijwel altijd uit voorraad leveren. We zijn niet voor niets specialist in het leveren van materialen voor bouwen, meten en bebakenen! Weet u welke steenkruiwagen u wilt kopen? Als u de online bestelling tijdens werkdagen plaatst, heeft u de steenkruiwagen vaak de volgende dag al in huis. Heeft u nog vragen of wilt u advies over steenkruiwagens of andere kruiwagens en toebehoren? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.


Veelgestelde vragen

Wat is een steenkruiwagen?

De steenkruiwagen is speciaal ontwikkeld voor het moeiteloos stapelen en verplaatsen van grote aantallen stenen en tegels. De stenen die u op de stenenkruiwagen stapelt blijven goed liggen, omdat een steenkruiwagen geen bak heeft, maar voorzien is van een metalen frame met een hoek van negentig graden, zonder zijkanten.

Wat is het verschil tussen een gewone en een stenen kruiwagen?

Om het grote gewicht van stenen en tegels te kunnen dragen zijn steenkruiwagens extra verstevigd. Daar waar een normale kruiwagen meestal een kunststof of metalen bak heeft om mest, aarde, zand of andere materialen te vervoeren, heeft een steenkruiwagen een metalen frame met een hoek van negentig graden, zonder zijkanten. Hierdoor kunt u de stenen makkelijk stapelen op de stenenkruiwagen en blijven ze ook onder het rijden goed liggen.

Waarvoor gebruik ik een steenkruiwagen?

Een steenkruiwagen is een uitstekende keuze wanneer u een voordelige en handige manier zoekt om snel een groot aantal stenen te vervoeren. Op een steenkruiwagen kunt u namelijk met gemak zo'n zestig stenen per keer stapelen. Wanneer u een steenkruiwagen aanschaft voor deze zware lasten, zult u al snel merken dat uw gewone kruiwagen veel langer meegaat. Voor stratenmakers is een steenkruiwagen dan ook een absolute must.

Hoe gebruik ik een steenkruiwagen?

Een steenkruiwagen is een speciaal voor het vervoeren van stenen ontworpen kruiwagen. Dankzij het sterke metalen frame, dat een hoek heeft van 90 graden, kunnen stenen makkelijk opgestapeld worden. Ook blijven ze netjes liggen, zelfs wanneer u grote hoeveelheden stenen over hobbelig terrein naar de juiste plek brengt. Het begrip 'stenen' kunt u bovendien heel ruim nemen: natuurlijk zijn straatstenen makkelijk te vervoeren met een stenenkruiwagen, maar ook voor het verplaatsen van bijvoorbeeld bakstenen of tegels is een steenkruiwagen ideaal. 

Wat maakt een steenkruiwagen stabiel?

Omdat een steenkruiwagen een zware last aan moet kunnen, is bij het ontwerp hiervan veel aandacht besteed aan de lastverdeling. Bij Visser & Visser vindt u de Matador steenkruiwagen Unipro arbo in het assortiment. Bij deze steenkruiwagen is de gewichtsverdeling zelfs zo uitgebalanceerd, dat u slechts 24 kilo tilt bij een lading van 126 kg! Daarmee spaart u uw rug. Bovendien zijn de steenkruiwagens zo gemaakt dat ze goed hanteerbaar en stabiel zijn, zelfs wanneer ze vol beladen zijn. U moet immers met een volle steenkruiwagen moeiteloos over ongelijke ondergrond of rul zand kunnen rijden.

Welke steenkruiwagen heb ik nodig?

Welke steenkruiwagen het beste past, hangt natuurlijk helemaal af van uw situatie. Natuurlijk is uw budget van belang, maar ook onderstaande vragen kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze:

  • Hoeveel stenen wilt u in één keer kunnen transporteren?
  • Hoe groot is de afstand die u met de steenkruiwagen af moet leggen?
  • Heeft u gemakkelijk last van uw rug?
  • Hoe vaak gebruikt u de steenkruiwagen?

Kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste afweging? Neem gerust contact op met onze verkoopadviseurs. Zij hebben ervaring en kunnen een goede inschatting maken van de steenkruiwagen die het beste bij uw situatie past.

Hoe groot is een steenkruiwagen?

De afmetingen variëren. Voor de ergonomische steenkruiwagen is dit 1575 x 706 x 698 mm, de standaard steenkruiwagen is 1140 x 600 x 940 mm. Ook het gewicht varieert 17,8 tot 18,6 kg.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”