Kabeldetectie

Met een kabeldetector kunt u kabels en leidingen op bouwplaatsen en bij onderhoudswerkzaamheden aan infrastructuren en nutsvoorzieningen snel en eenvoudig opsporen. Zo voorkomt u schade en gevaarlijke situaties! Gaat u grondwerkzaamheden uitvoeren? Bestel dan vandaag nog uw kabeldetector bij Visser & Visser.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een kabeldetector?

De bodem ligt vol met ondergrondse kabels en leidingen voor onder andere gas, water, elektriciteit en telefoon. Helaas zijn deze kabels en leidingen lang niet altijd goed in kaart gebracht, waardoor schade door graafwerkzaamheden regelmatig voorkomt. Dit zorgt niet alleen voor veel maatschappelijke overlast en vertraging van de werkzaamheden, maar brengt ook veel kosten met zich mee, kan milieuschade veroorzaken en kan bovendien gevaarlijk zijn. Met een kabelzoeker kunt u kabels en leidingen op bouwplaatsen en bij onderhoudswerkzaamheden aan infrastructuren en nutsvoorzieningen snel en eenvoudig opsporen.

De kwaliteit van onze kabeldetector

Wanneer u kiest voor kwaliteit, kiest u voor een kabeldetector van Visser & Visser. Al onze detectors zijn voorzien van de nieuwste technologieën en dat maakt dat uw volgende project hoe dan ook soepel verloopt, zonder onnodige schade aan kabels of leidingen. U vindt bij Visser & Visser verschillende kabeldetectors. Zo kunt u beginnen met een basismodel, maar kunt u ook kiezen voor een geavanceerde kabeldetector die naast de plaats van de kabel, ook de diepteligging aangeeft. Al onze kabeldetectors worden gemaakt van de beste materialen.  

De verschillende kabeldetectie apparatuur van Visser & Visser

Bij Visser & Visser bieden we verschillende kabeldetectors aan. Van basismodel kabeldetector tot een zeer geavanceerde kabelzoeker: ieder apparaat is weer anders. Dit kan de zoektocht soms best lastig maken. Allereerst wordt er bij de kabeldetectors van Visser & Visser onderscheid gemaakt tussen de kabeldetectors met- en zonder dieptemeting. Hiernaast kunt u onder andere kiezen voor een kabeldetector met wel vier zoekstanden of een variant met bijvoorbeeld dieptemeting en datalogging. 

Zie geen enkele kabel of leiding over het hoofd

Hoewel de detectors onderling verschillen, zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Zo zijn alle detectors bij Visser & Visser van het gerenommeerde merk C.SCOPE en dus van de beste kwaliteit. Dat moet ook, want u wilt met uw kabeldetector natuurlijk geen enkele leiding of kabel over het hoofd zien. Dat zou immers betekenen dat u een kabel of leiding kunt raken bij graafwerkzaamheden, met alle vervelende gevolgen van dien. Neem daarom op uw gemak zowel de productomschrijving als de -specificaties door. Dit voorkomt eventuele misverstanden of verrassingen tijdens uw werkzaamheden. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd terecht bij ons team vol specialisten! 

Ook uw adres voor accessoires en toebehoren

Visser & Visser is ook uw adres voor accessoires en toebehoren die van pas komen bij de detectie van kabels en leidingen. Zo kunt u bij ons terecht voor een draagtas, een signaalgenerator, een signaalklem of een sonde voor uw kabeldetector. De handige draagtas met hengels maakt bijvoorbeeld dat u uw detector inclusief eventuele accessoires en toebehoren eenvoudig kunt vervoeren. De draagtas biedt uitstekende bescherming; zowel tijdens opslag als tijdens transport. Ons complete assortiment aan accessoires en toebehoren voor uw detector vindt u op deze pagina. U kunt de accessoires gelijktijdig mee bestellen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze op een later moment aan te schaffen.

Signaalgever voor optimale benutting kabelzoeker

Wilt u kabels en leidingen nog beter en makkelijker kunnen lokaliseren? Een signaalgenerator of signaalgever van Visser & Visser is de perfecte aanvulling op uw kabelzoeker en zorgt ervoor dat u alle mogelijkheden van uw apparaat optimaal kunt benutten. In combinatie met een signaalklem kunt u op een veilige manier rechtstreeks een signaal van de generator op een leiding, buis of kabel met een kleine diameter zetten. Wilt u leidingen en buizen kunnen traceren die niet van metaal zijn gemaakt? Zoals plastic gas- en waterleidingen, afwateringsbuizen en rioolbuizen? Dan kunt u met behulp van een sonde alsnog de loop van dit soort buizen en leidingen bepalen.

Een kabeldetector kopen bij Visser & Visser

U kunt uw kabeldetector grond gemakkelijk online bestellen. U plaatst uw nieuwe kabeldetectie apparatuur samen met eventuele accessoires in uw virtuele winkelmandje en rekent deze vervolgens in een betrouwbare online omgeving af. Ons team gaat vervolgens aan de slag om uw bestelling zo spoedig mogelijk bij u te bezorgen. Voor u het weet, kunt u met uw werkzaamheden beginnen waarbij u zeker veel plezier van uw nieuwe kabeldetector zult hebben. Kies voor kwaliteit en service, kies voor Visser & Visser!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over een kabeldetector van Visser & Visser? Of loopt u tegen een probleem aan met uw kabelzoeker? Gelukkig biedt onze klantenservice altijd een oplossing. Ons team vol specialisten staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over kabeldetectoren, riolering of andere meetapparatuur. Dat is de service van Visser & Visser!

 


Veelgestelde vragen

Wat is een kabeldetector?

Met een kabelzoeker kunt u zowel spanningsloze als onder stroom/spanning staande kabels en leidingen opsporen. Dankzij de kabeldetector weet u dus exact waar kabels, leidingen, stroomcircuits, kortsluitingen en aardingen liggen, zodat u deze bij graafwerkzaamheden kunt vermijden.

Hoe werkt een kabeldetector?

Een kabeldetector is een meetinstrument dat door middel van frequenties en magnetische velden geleidende kabels en leidingen in de grond detecteert.

Hoe weet je waar leidingen lopen? 

In Nederland is het verplicht om grondwerkzaamheden – inclusief waar en hoe diep gegraven moet worden - te melden bij het Kadaster. Alle kabel- en leidingbeheerders moeten op hun beurt het leidingnetwerk in kaart hebben gebracht. De grondwerker is verplicht deze (lang niet altijd accurate) tekeningen te controleren met het graven van proefsleuven; een tijdrovend en kostbaar werk, dat met een kabeldetector veel efficiënter verloopt!

Waarom een kabeldetector gebruiken?

Met een kabeldetector kan op een snelle, eenvoudige en betrouwbare manier worden bepaald waar de kabels en leidingen zich precies bevinden, waardoor het graven van slechts één proefsleuf volstaat.

p1938-doneerring

“kalibratie”