Rioollasers

Met een rioollaser, ook wel lijnlaser genoemd, kunt u een afschot zeer nauwkeurig uitzetten, iets wat bij de aanleg van rioleringen of hemelwaterafvoer erg belangrijk is. Bent u op zoek naar een betrouwbare rioollaser? Met al meer dan vijftig jaar ervaring in deze branche is Visser & Visser de plek om uw nieuwe rioollaser aan te schaffen!

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Riolering aanleggen: een rioollaser zorgt ervoor dat het nauwkeuring gebeurt

Een rioollaser wordt, zoals de naam al zegt, vaak gebruikt bij de aanleg of onderhoud van rioleringen. Met een rioollaser, ook wel lijnlaser genoemd, kunt u een afschot zeer nauwkeurig uitzetten. Dit is natuurlijk bij de aanleg van rioleringen of hemelwaterafvoer erg belangrijk: zo kunt u een goede waterstroom creëren en het water snel afvoeren. Heeft u een betrouwbare rioollaser nodig? Dan bent u bij Visser & Visser zeker aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u ons aanbod. Ook leggen wij u graag de verschillen tussen de verkrijgbare rioollasers uit. Heeft u vragen over rioollasers? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Doordat wij al meer dan vijftig jaar ervaring in deze branche hebben, kunt u vertrouwen op deskundig en eerlijk advies.

Compacte en robuuste rioollaser

Wilt u een rioollaser kopen, dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Spectra en Topcon zijn gerenommeerde merknamen in de wereld van bouwlasers. Een rioollaser heeft ten opzichte van een gewone afschotlaser de nodige voordelen. In de eerste plaats is het een heel compact instrument. Hierdoor kan hij in de smalste rioolbuizen en de kleinste ruimtes worden ingezet. De rioollaser is bovendien extra robuust en uiteraard stof- en waterdicht IP 68. Zowel de Topcon rioollasers als de Spectra rioollasers hebben een zeer sterke behuizing. Na gebruik zijn de laserinstrumenten makkelijk schoon te maken. Er zijn zelfs verschillende rioollasers die zelf aangeven dat er uitgebreid onderhoud nodig is. 

Rioollaser instellen: handmatig of toch automatisch?

Een rioollaser instellen is niet altijd gemakkelijk in zo’n krappe ruimte. Daarom leveren wij ook rioollasers met een automatische richtautomaat en/of een automatische waterpas. Dit maakt uw werk er een stuk eenvoudiger op. U hoeft de rioollaser alleen maar neer te zetten; nivelleren en waterpas stellen doet het apparaat zelf. De rioollasers zijn uitgerust met een zeer krachtige laserstraal. Zo is de laserlijn ook op grotere afstanden goed te zien. Er zijn twee kleuren laserstralen: rood en groen. De groene straal wordt steeds vaker toegepast bij rioollasers. Logisch: een groene straal is tot wel vier keer beter te zien dan een rode straal. Dit maakt het dus nog eenvoudiger om uw werk met de grootst mogelijke precisie uit te voeren. Ook de bijbehorende afstandsbedieningen hebben een groot bereik.

Een Topcon rioollaser of liever Spectra?

Topcon is een Japanse fabrikant die al decennialang lasers produceert. Het bedrijf werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een Europese tak: Topcon Europe Positioning, gevestigd in Rotterdam. Ook het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van lasers ter wereld. Spectra kwam jaren geleden als eerste met een rotatielaser op de markt. Sinds die tijd zijn de lasers van Spectra nog veel verder ontwikkeld. Beide merken hebben ruimschoots bewezen dat ze degelijke lasers maken. Dus of u nu kiest voor een Topcon rioollaser of een Spectra rioollaser: topkwaliteit en een lange levensduur zijn absoluut gegarandeerd! Wij leveren deze A-merk bouwlasers uit voorraad.

Een rioollaser kopen?

Heeft u een laser gevonden die voldoet aan uw wensen? Dan kunt u deze op onze website eenvoudig toevoegen aan uw virtuele winkelmandje. Ook voor de bijbehorende targetsets kunt u bij ons terecht. Wij hebben doelplaten (targets) van zowel Spectra als Topcon in ons assortiment. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, komt ons team direct in actie om uw bestelling zo snel mogelijk op het afleveradres van uw keuze te kunnen bezorgen. Door onze betrouwbare levering kunt u al binnen enkele dagen aan de slag met uw nieuwe laser!

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze lasers of voor advies! Onze verkoopadviseurs maken graag tijd voor u. 

 


Veelgestelde vragen

Wat is een rioollaser?

Een rioollaser is een lijnlaser die specifiek ontwikkeld is voor gebruik bij het aanleggen van een rioolbuis of andere werkzaamheden aan de riolering. De primaire functie van deze laser is het projecteren van een ononderbroken referentielijn om leidingen uit te lijnen. Zo zorgt u ervoor dat de leidingen in een rechte lijn worden gelegd.

Hoe werkt een rioollaser?

De rioollaser zet een laserlijn uit in één richting. Hierbij kunt u ook direct het gewenste afschot instellen. Dit meetinstrument is dan ook speciaal ontwikkeld om afwateringen en riolen aan te leggen. U kunt de laser op of boven de rioolbuis plaatsen. Door een doel of target in te zetten, kan de laserlijn eenvoudig gevolgd worden.

Welke laser moet ik gebruiken?

Visser & Visser heeft een ruim assortiment aan en rioollasers, lijnlasers en kruislijnlasers. Het is dan ook niet altijd eenvoudig om de juiste laser voor uw specifieke situatie te kiezen. Maak gerust een afspraak met een van de verkoopadviseurs van Visser & Visser. Dankzij jarenlange ervaring kunnen zij u helpen bij het maken van een goede keuze.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”