Rioollasers

Een rioollaser wordt, zoals de naam al zegt, vaak gebruikt bij de aanleg of onderhoud van rioleringen. Met een rioollaser, ook wel lijnlaser genoemd, kunt u een afschot zeer nauwkeurig uitzetten. Dit is natuurlijk bij de aanleg van rioleringen of hemelwaterafvoer erg belangrijk: zo kunt u een goede waterstroom creëren en het water snel afvoeren.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Compacte en robuuste rioollaser

Wilt u een rioollaser kopen, dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Spectra en Topcon zijn gerenommeerde merknamen in de wereld van rioollasers. Een rioollaser heeft ten opzichte van een gewone afschotlaser de nodige voordelen. In de eerste plaats is een rioollaser een heel compact instrument. Hierdoor kan hij in de smalste rioolbuizen en de kleinste ruimtes worden ingezet. De rioollaser is bovendien extra robuust en uiteraard stof- en waterdicht IP 68. Zowel de Topcon rioollasers als de Spectra rioollasers hebben een zeer sterke behuizing. Na gebruik zijn de laserinstrumenten makkelijk schoon te maken. Er zijn zelfs verschillende rioollasers die zelf aangeven dat er uitgebreid onderhoud nodig is.

Rioollaser instellen: handmatig of toch automatisch?

De rioollasers zijn uitgerust met een zeer krachtige laserstraal. Zo is de laserlijn ook op grotere afstanden goed te zien. Er zijn twee kleuren laserstralen: rood en groen. De groene straal wordt steeds vaker toegepast bij rioollasers. Logisch: een groene straal is tot wel vier keer beter te zien dan een rode straal. Dit maakt het dus nog eenvoudiger om uw werk met de grootst mogelijke precisie uit te voeren. Ook de bijbehorende afstandsbedieningen hebben een groot bereik.

Een rioollaser instellen is niet altijd gemakkelijk in zo’n krappe ruimte. Daarom leveren wij ook rioollasers met een automatische richtautomaat en/of een automatische waterpas. Dit maakt uw werk er een stuk eenvoudiger op. U hoeft de rioollaser alleen maar neer te zetten; nivelleren en waterpas stellen doet het apparaat zelf.

Een rioollaser aanschaffen?

Topcon is een Japanse fabrikant die al decennialang lasers produceert. Het bedrijf werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een Europese tak: Topcon Europe Positioning, gevestigd in Rotterdam. Spectra kwam jaren geleden als eerste met een rotatielaser op de markt. Sinds die tijd zijn de lasers van Spectra nog veel verder ontwikkeld. Ook het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van lasers ter wereld. Beide merken hebben ruimschoots bewezen dat ze degelijke lasers maken.

Dus of u nu kiest voor een Topcon rioollaser of een Spectra rioollaser: topkwaliteit en een lange levensduur zijn absoluut gegarandeerd! Wij leveren deze A-merk rioollasers uit voorraad.

Ook voor de bijbehorende targetsets kunt u bij ons terecht. Wij hebben doelplaten (targets) van zowel Spectra als Topcon in ons assortiment. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies!

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda