Diamantboren

Een diamantboor is ideaal voor het boren met waterkoeling in (gewapend) beton, steen en asfalt. Omdat Visser & Visser uitsluitend kiest voor topkwaliteit, is ons uitgebreide assortiment diamantboren gebaseerd op het merk Carat. Naast losse diamantboren hebben wij ook complete sets Carat diamantboren voor nat gebruik. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Diamantboren voor tegels, gewapend beton en harde steensoorten

Moet u boren in (gewapend) beton, tegels, of zeer harde (natuur)steensoorten, dan zult u met een gewone boor niet ver komen. Met een diamantboor is het boren van grote gaten in harde tegels en steensoorten echter kinderspel. Voor een diamantboor vormt geen enkel oppervlak een obstakel, zelfs in gewapend beton kunt u boren dat het een lieve lust is.

De meeste diamantboren die u bij Visser & Visser aantreft, zijn voorzien van zogenaamde TT-segmenten. Dit zijn segmenten met een revolutionair gekartelde punt. Deze garanderen een vlotte aanzet in het te boren materiaal.

Met een diamantboor zit u letterlijk gegarandeerd goed

Bij Visser & Visser hebben we er niet voor niets voor gekozen om alleen het topmerk Carat in ons assortiment op te nemen. De eisen die aan een diamantboor worden gesteld, zijn buitengewoon hoog. Alleen Carat voldoet hier aan. Zo zijn de Carat diamantboren zeer solide. Bovendien is een Carat diamantboor laser gelast. Hierdoor behoort tandbreuk tot de verleden tijd. Dat dit geen loze belofte is, maken wij waar door u 100% garantie tegen tandbreuk te bieden. Ook heel belangrijk: deze diamantboren leveren perfect afgewerkte gaten op, die geen nabewerking meer nodig hebben.

Watergekoeld boren voor het behoud van boor en machine

Het boren in beton en steen gebeurt vrijwel altijd met waterkoeling. Het koelwater wordt daarbij vanuit het hart van de holle diamantboor aangevoerd. Dit heeft als voordeel dat het stof dat vrijkomt bij het boren, direct in contact komt met het water. Stof krijgt hierdoor geen kans. Ook voorkomt het werken met koelwater slijtage aan de diamantboor en boormachine. Zonder koelwater kan het materiaal waarin u boort zo heet worden, dat het gaat smelten. Dit wordt verglazen genoemd. Het koelwater voorkomt ‘verglazing’ en voorkomt het vastlopen van de boorkern.

Diamantboor kopen, maar welke maat?

Diamantboren zijn er in ellerlei verschillende maten: natuurlijk in diameters, maar ook in lengtes. Daarnaast moet de diamantboor geschikt zijn om aan te sluiten op uw machine. Standaard zijn de diamantboren met een M30 aansluiting. Heeft u een andere aansluiting nodig voor uw machine, bijvoorbeeld de M16 aansluiting, dan leveren wij verschillende adapters.

Kunt u uw maat niet vinden op onze site? Geen probleem, bekijk het volledige assortiment diamantboren.

Moet u in een specifieke steensoort boren, zoals uitermate hard natuursteen of juist zachte materialen als gips? Of heeft u andere vragen over diamantboren of onze andere diamant apparatuur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij adviseren u graag.

Bel ons ook gerust als u een specifieke maat diamantboor zoekt en deze niet direct kunt vinden in onze webshop. Vaak kunnen wij ook bijzondere maten op maat bestellen.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”