Rieken

Elke hovenier of specialist groenonderhoud zal het bevestigen: de riek is een onmisbaar tuingereedschap voor elke groenprofessional. Een riek is niet alleen ideaal voor het omwerken van de grond, het beluchten van de bodem, maar ook voor het opruimen van grote hoeveelheden groenafval. Een riek kopen? Visser & Visser heeft rieken in alle soorten en maten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor gebruik ik een riek?

De riek is een veelzijdig stuk tuingereedschap dat ontworpen is om de meest uiteenlopende taken in de groenvoorziening aan te pakken. Met zijn scherpe tanden en stevige steel is de riek ideaal voor het omwoelen van de grond, het beluchten van de bodem en het opsteken van grote hoeveelheden tuinmateriaal. Of u nu bezig bent met de aanleg van een nieuwe tuin, onderhoud van de openbare ruimte, ongewenste planten of onkruid wilt verwijderen, of het afval in versgemaaide bermen wilt ruimen: met een riek is de klus zo geklaard.

De verschillende rieken van Visser & Visser

Dat de ene riek de andere niet is, is al wel snel duidelijk. In het brede assortiment rieken van Visser & Visser treft u verschillende modellen aan. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden, kiest u voor een riek met meer of juist minder tanden.

2-tands riek of keienriek

Zo kunt u bij Visser & Visser terecht voor de tweetands riek van het gerenommeerde merk De Wit. Deze 2-tandsriek wordt ook wel een keienriek genoemd: dankzij de gebogen vorm en de lengte van de tanden wipt u ongewenste keien gemakkelijk uit de grond om ze vervolgens te verplaatsen naar de plek die u wilt.

4-tands en 5 tandsriek of mestvork

De vier- of vijftands rieken oftewel mestvorken zijn de meest gebruikte rieken in ons assortiment. Dat gebruik gaat dan ook veel verder dan het uitmesten van stallen om het omwoelen van mesthopen. Deze mestvork wordt ook gebruikt om allerhande tuinafval snel en efficiënt op te ruimen, het beluchten van de grond of het opspitten van planten en grof onkruid. Bij Visser & Visser vindt u verschillende mestvorken van het merk Talentools. Van het betrouwbare merk Offner is er zowel een 4-tandsriek als een 5-tandsriek met een dubbele veer. Ook de lengte van de steel is van belang. Afhankelijk van het model dat u kiest, variëren de steellengtes van 85 cm tot 130 cm.

Aardappelrieken en maisvorken

Naast alle eerder genoemde rieken, vindt u bij Visser & Visser ook rieken met 6, 8 en zelfs 9 tanden in het assortiment. De werkbladen van deze rieken zijn vaak wat breder dan de eerder genoemde modellen. Daarnaast staan de tanden van deze meestal wat dichter op elkaar. Ook onderscheiden de rieken zich aan de punt: daar waar mestvorken voorzien zijn van scherpe tanden, hebben deze vorken vaak juist bolletjes aan de tanden. Deze 6-tands en 8-tands worden dan ook vaak gebruikt voor het rooien of verplaatsen van gewassen. Niet voor niets heten ze in de volksmond ook aardappelriek, maisvork of bietenvork. De 9-tandsriek heeft juist platte tanden. Deze is speciaal gemaakt voor het opscheppen van puin.

De beste rieken voor professioneel gebruik

Kortom: de riek is een essentieel tuingereedschap voor iedereen die in de groenvoorziening werkt. Zoals u van Visser & Visser gewend bent, vindt u in ons assortiment alleen producten van de hoogste kwaliteit. Net zoals dat voor als ons tuingereedschap geldt, gaat dat ook op voor onze rieken. Wij begrijpen als geen ander dat u het niet kan hebben als uw riek het tijdens de werkzaamheden begeeft. De rieken van Visser & Visser zijn dan ook stuk voor stuk de beste rieken die er op de markt zijn. Of het nu gaat om een riek van de gerenommeerde merken Offner en Talentools of een riek van het oerdegelijke en Nederlandse topmerk De Wit of Atlas: de professionele rieken van Visser & Visser staan garant voor vele jaren werkplezier.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over een riek of andere tuingereedschappen van Visser & Visser? Of wilt u weten welke riek het beste bij uw werkzaamheden past? Visser & Visser heeft al meer dan zestig jaar ervaring in deze branche. Wij hebben dan ook altijd wel een antwoord, oplossing of deskundig advies voor u. Neem via onze website eenvoudig en snel contact op met onze specialisten. Zo zorgt u ervoor dat u de riek bestelt die geschikt is voor uw volgende project! 

Een riek kopen bij Visser & Visser

Een riek kopen? Dat doet u natuurlijk bij Visser & Visser! Via onze website kunt u gemakkelijk uw riek bestellen. De rieken kunnen wij altijd uit voorraad leveren. U kunt uw bestelling dan ook binnen enkele werkdagen op het door u gekozen afleveradres verwachten. Heeft u vragen over uw bestelling of over een product uit ons assortiment groenvoorziening of een van de andere categorieën ? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u graag van betrouwbare informatie en het deskundig advies.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”