Zwerfvuil

Naar schatting belandt in Nederland tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in de natuur. Dat is 1-5 procent van het huishoudelijke restafval! Met de afvalgrijper of afvalprikker kunt u zwerfafval prima te lijf gaan. Maar Visser & Visser heeft meer hulpmiddelen die het opruimen van zwerfvuil een stuk makkelijker maken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 34

Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-24 van 34

  Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Zwerfafval een dure grap

  Zwerfafval scoort heel hoog in de ergernissen over de eigen buurt, samen met hondenpoep en gebrek aan parkeerplaatsen. Maar dat niet alleen; het opruimen van het zwerfvuil kost de overheid maar liefst zo’n 200 miljoen euro per jaar. Bovendien trekt zwerfaval ongedierte aan en is het slecht voor natuur, dier en mens. Zwerfvuil kan de bodem vervuilen; dieren eten het op of raken er in verstrikt. Plastic zwerfafval komt ook gemakkelijk door de wind of via rivieren in zee terecht, waardoor de 'plastic soep' verergert. Zeedieren slaan de kleine deeltjes plastic op in hun lichaam. Hierdoor blijft het zwerfvuil steeds opnieuw in de voedselketen terug komen. Kortom: zwerfafval is een grote belasting voor de leefomgeving én een dure grap om het op te ruimen.

  Aanpak zwerfvuil betaalt zich terug

  Hoewel bijna 95 procent van de Nederlanders aangeeft dat ze zich ergeren aan zwerfafval, gooit gek genoeg bijna 1 op de 5 mensen zelf ook regelmatig iets op straat. Daarbij maakt het een groot verschil hoe de omgeving eruit ziet. Ligt er veel zwerfvuil, dan gooien mensen daar makkelijk extra rommel bij. Bovendien voelen mensen zich minder veilig in zo’n vervuilde omgeving. Is de omgeving daarentegen netjes en schoon, dan gedragen mensen zich daar ook naar. Goed voorbeeld doet volgen; schoon blijft schoon. Het grondig aanpakken van zwerfvuil betaalt zich dus dubbel terug.

  Stop zwerfvuil met goed gereedschap

  Voor het opruimen van zwerfvuil leveren wij de beste afvalgrijpers, grijpboys en papierprikkers of afvalprikkers. Hiermee pikt u het zwerfafval gemakkelijk en veilig van de straat of uit het groen om het vervolgens in onze stevige afvalzakken met afvalzakhouders te gooien. Afvalzakken blijven goed open staan dankzij deze speciale afvalringen. Moet er een groter gebied vrijgemaakt worden van zwerfafval? Dan bieden de afvalzakwagens uitkomst.  Als u met afval in de weer gaat, zijn er natuurlijk ook handschoenen nodig. Bovendien lopen afvalrapers vaak langs de openbare weg. Dan is het wel zo prettig om goed zichtbaar te zijn. Een veiligheidshesje zorgt daarvoor.

  Zwerfval voorkomt u ook door op strategische plekken goed zichtbare afvalbakken te plaatsen. Ook hiervoor biedt Visser & Visser een ruim assortiment. Meer informatie over deze artikelen vindt u onder de categorie Afvalbakken.

  Doe mee aan NL Schoon en de World Cleanup Day

  Het zijn de kleine dingen die het doen. Door iets van de stoep te rapen, doe je al iets tegen zwerfafval en maak je al een verschil. Ieder jaar organiseert de stichting NL Schoon in maart de landelijke opschoondag, een initiatief dat wij van harte steunen. Daarnaast vindt ieder jaar in september de World Cleanup Day plaats, de grootste schoonmaakactie ter wereld. In meer dan 190 landen wordt dan afval geraapt, schoongemaakt en actie gevoerd. Scholen in Nederland haken hier vaak op in door de woensdag voorafgaand aan deze World Cleanup Day de rommel in de omgeving op te ruimen. Wilt u ook in actie komen en samen met buren, vrienden, het bedrijf, school of sportclub het zwerfafval aanpakken? Wij hebben de spullen die het opruimen van zwerfaval een stuk makkelijker maken!

  Alles om zwerfvuil op te ruimen

  Voor de beste afvalgrijper, grijpboy, afvalprikker of papierprikker moet u bij Visser & Visser zijn. Maar ook voor andere hulpmiddelen om het zwerfvuil op te ruimen bent u bij ons aan het juiste adres. Dat geldt natuurlijk ook voor andere gereedschappen die in de groenvoorziening van pas komen. Neem contact op met onze medewerkers van de verkoopbinnendienst. Wij adviseren u graag.

   

  p1938-doneerring

  “kalibratie”