Zwerfvuil

Naar schatting belandt in Nederland tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat. Dat is maar liefst 1 tot 5 procent van het huishoudelijke afval. Bij Visser & Visser vindt u een breed assortiment aan hulpmiddelen waarmee u het zwerfafval probleem te lijf kunt gaan. 

Zwerfvuil

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een dure grap en een bedreiging voor de leefomgeving

Zwerfafval of zwerfvuil scoort hoog in de ergernissen over de eigen buurt, samen met hondenpoep en gebrek aan parkeerplaatsen. Maar dat niet alleen; het opruimen van het zwerfvuil kost de overheid maar liefst zo’n 200 miljoen euro per jaar. Bovendien trekt zwerfafval ongedierte aan en is het slecht voor natuur, dier en mens. Zwerfvuil kan de bodem vervuilen; dieren eten het zwerfvuil of zwerfafval op of raken er in verstrikt. Plastic zwerfafval komt ook gemakkelijk door de wind of via rivieren in zee terecht, waardoor de 'plasticsoep' verergert. Zeedieren slaan de kleine deeltjes plastic op in hun lichaam. Hierdoor blijft het zwerfvuil steeds opnieuw in de voedselketen terug komen. Kortom: zwerfafval is een grote belasting voor de leefomgeving én een dure grap om het op te ruimen.

Grondige aanpak betaalt zich dubbel terug

Hoewel bijna 95 procent van de Nederlanders aangeeft dat ze zich ergeren aan zwerfafval, gooit gek genoeg bijna 1 op de 5 mensen zelf ook regelmatig zwerfvuil op straat. Daarbij maakt het een groot verschil hoe de omgeving eruit ziet. Ligt er veel zwerfvuil, dan gooien mensen daar makkelijk extra rommel bij. Bovendien voelen mensen zich minder veilig in zo’n vervuilde omgeving. Is de omgeving daarentegen netjes en schoon, dan gedragen mensen zich daar ook naar. Goed voorbeeld doet volgen; schoon blijft schoon. Het grondig aanpakken van zwerfvuil betaalt zich dus dubbel terug.

Zwerfvuil: alles om het op te ruimen

Bij Visser & Visser vindt u alles om het zwerfafval op te ruimen en te voorkomen. Dat begint natuurlijk bij stevige afvalzakken en afvalzakhouders om het zwerfvuil in te stoppen. Voor het opruimen van zwerfvuil leveren wij verschillende afvalgrijpers, grijpboys en papierprikkers. Hiermee pikt u het zwerfafval gemakkelijk en veilig van de straat of uit het groen. Afvalzakken blijven goed open staan dankzij de speciale afvalringen. Moet er een groter gebied vrijgemaakt worden van zwerfafval? Dan bieden de afvalkarretjes uitkomst.

Zwerfval voorkomt u ook door op strategische plekken goed zichtbare afvalbakken te plaatsen. Ook hiervoor biedt Visser & Visser een ruim assortiment. Meer informatie over deze artikelen vindt u onder de categorie Afvalbakken.

Supporter Nederland Schoon!

Door iets van de stoep te rapen, doe je al iets tegen zwerfafval en maak je een verschil. Visser & Visser is Supporter van Nederland Schoon, de stichting die in maart de jaarlijkse opschoondag organiseert om zwerfafval op straat op te ruimen. Wilt u ook in actie komen en samen met buren, vrienden, het bedrijf, school of sportclub het zwerfafval en zwerfvuil probleem aanpakken? Wij hebben alle benodigdhede spullen die het opruimen van zwerfaval en zwerfvuil een stuk makkelijker maken!

Hoe gaat u het zwerfaval tegen?

Bent u op zoek naar hulpmiddelen om het zwerfvuil op te ruimen? Bekijk onze categorie groenvoorziening of neem contact op met onze medewerkers van de verkoopbinnendienst. Wij adviseren u graag.

 

kalibratie-visserbreda

husqvarna-k1-pace