Kruislijnlasers

Bent u op zoek naar een kruislijnlaser of multi-lijnlaser? Visser & Visser helpt u graag bij uw zoektocht naar een passende kruislijnlaser of andere bouwlaser. Visser & Visser staat bekend als een specialist op het gebied van laserapparatuur. Die reputatie maken we ook graag bij u waar! Koop dus nu uw kruislijnlaser bij Visser & Visser!

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruislijnlasers: de kwaliteit van Visser & Visser

Visser & Visser staat voor kwaliteit en service. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen uw werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen. Een kruislijnlaser, mits van goede kwaliteit en met de juiste specificaties, helpt daar absoluut bij. Visser & Visser ondersteunt u dan ook graag bij het vinden van de beste kruislijnlaser voor uw situatie.

Net zoals de ene auto de andere niet is, zit er ook wel degelijk verschil tussen de diverse merken en modellen kruislijnlasers die vandaag de dag te koop zijn. Iedere kruislijnlaser is anders en ieder model heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen. Het is, voor u daadwerkelijk overgaat tot de aankoop van een kruislijnlaser, goed om te weten wat nu de verschillen zijn tussen de diverse merken en modellen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vrij basic instapmodel met standaard rode laserstralen die werkt op batterijen. Er zijn ook luxere modellen op de markt verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de kruislijnlaser spectra LT 58 G met groene straal die bij Visser & Visser verkrijgbaar is en geleverd wordt in een robuuste koffer. Deze geavanceerde kruislijnlaser roteert 360 graden. Het voorbereiden van tegelwerkzaamheden, het uitzetten van wanden of het uitlijnen van een systeemplafond: met deze roterende kruislijnlaser is het in een handomdraai gebeurd. Hieronder zullen we wat dieper ingaan op dit specifieke model.

Spectra kruislijnlaser: de beste interieur- en afbouwlaser

De Spectra kruislijnlaser LT 58 G is niet zomaar een interieur- en afbouwlaser; deze laser behoort tot de beste kruislijnlasers die op dit moment op de markt zijn. Deze 360 graden kruislijnlaser beschikt namelijk over drie zeer fel groene laserstralen. Dit groene licht is maar liefst vier keer beter zichtbaar dan rode laserstralen. Hierdoor zijn de laserstralen altijd goed te onderscheiden, zelfs in fel verlichte omstandigheden. De laser stelt zichzelf waterpas, heeft een compact formaat en is zeer eenvoudig te bedienen. Bovendien hoeft u niet keer op keer lege batterijen te vervangen, want deze kruislijnlaser van Spectra beschikt over een oplaadbare Lithium-Ion accu die binnen acht uur is opgeladen. Vervolgens kunt u er 11 uur bij drie laserstralen of zelfs 19 uur bij één laserstraal aaneengesloten mee werken.

Zelfnivellerende Levelfix kruislijnlaser CL805R

Bent u op zoek naar een kruislijnlaser die wat gunstiger qua prijs is, maar wel uitstekende meetprestaties levert? Dan is de zelfnivellerende kruislijnlaser Levelfix model CL805R iets voor u! Deze laser is zelfnivellerend; het pendelsysteem zorgt ervoor dat de laser altijd waterpas staat. Zo hoeft u niet bang te zijn voor scheven lijnen of lijnen die niet haaks zijn. De Levelfix kruislijnlaser heeft een zeer robuuste, stevige constructie en is IP54 geclassificeerd. Deze beschermingsgraad houdt in dat de laser stofdicht is en tegen een plensbui kan. De helder rode laserstraal heeft een bereik tot maar liefst 40 meter. Ook op de meetnauwkeurigheid valt niets aan te merken met een minimale afwijking van slechts twee millimeter per tien meter. Deze kruislijnlaser, ook wel multi lijnlaser genoemd, kan vier verticale lijnen, één horizontale lijn, een loodlijn tussen de vloer en het plafond en haakse hoeken projecteren. De Levelfix CL805R is dan de ideale laser om snel én nauwkeurig de juiste positie te bepalen!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kruislijnlaser?

Wanneer u heeft besloten om een kruislijnlaser aan te schaffen, is het verstandig om de productomschrijvingen en verschillende specificaties van de verschillende producten naast elkaar te leggen, zodat u een juiste keuze kunt maken. Visser & Visser heeft in de omschrijvingen en specificaties per product belangrijke zaken opgenomen als de maximale afwijking, het bereik, de laserklasse en de beschermingsgraad. Daarnaast vindt u hier uiteraard informatie in over de afmetingen, het gewicht en het soort voeding van de betreffende kruislijnlaser. Tot slot staan in de productomschrijving vaak de speciale functies, eigenschappen en handige snufjes en technieken vermeld. Zo weet u wat u van de kruislijnlaser mag verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Vragen over een kruislijnlaser van Visser & Visser?

Heeft u vragen over een kruislijnlaser of kunnen wij u helpen met uw zoektocht naar het juiste model? Ons team vol specialisten staat altijd voor u klaar om al uw vragen over kruislijnlasers of andere bouwlasers te beantwoorden. En natuurlijk geven wij u graag een passend advies over het ruime aanbod bouwlasers op onze website. Dat is de service die Visser & Visser u graag biedt. Succes met uw volgende klus!

 


Veelgestelde vragen

Wat is een kruislijnlaser?

Een kruislijnlaser is een bouwlaser met minimaal twee laserstralen: een horizontale en een verticale lijn. Deze staan haaks op elkaar en vormen hierdoor een kruis. Dankzij de gecreëerde hoek van exact 90 graden, wordt dit een loodlijn genoemd. Visser & Visser heeft ook modellen met 3 laserstralen of meer in het assortiment, de zogenaamde multi-lijnlasers. Hiermee projecteert u bijvoorbeeld een haakse hoek op een vloer of plafond. Er zijn ook kruislijnlasers met 360 graden laserlijnen, die overal in de ruimte zichtbaar zijn.

Hoe werkt een kruislaser?

Met kruislijnlaser projecteert u duidelijk zichtbare laserstralen op het werkgebied, zoals op wanden, de vloer of het plafond. Een kruislijnlaser geeft minimaal een horizontale en een verticale lijn. Deze staan haaks op elkaar en vormen hierdoor een kruis. De laserstralen zijn automatisch waterpas. Dit maakt het mogelijk om oppervlaktes recht uit te lijnen.

Waarom een kruislijnlaser gebruiken?

Een kruislijnlaser maakt meten, uitlijnen en uitklinken een stuk eenvoudiger. Tegels, wanden of planken zijn gemakkelijk recht aan te brengen.

Wanneer gebruik ik een laserontvanger?

Wanneer de te overbruggen afstand groter is dan 10-15 meter, is het meetpunt niet of nauwelijks met het blote oog waar te nemen. Een laserontvanger  is dan de perfecte oplossing: deze maakt de laserstraal zichtbaar op een display.

Kruislijnlaser groene of rode laserstraal?

Sommige lasers zenden een fel groene laserstraal uit, in plaats van of naast de standaard rode laserstraal. Een kruislijnlaser met groen licht is tot wel vier keer beter zichtbaar dan een lijnlaser met rode laserstraal. Zelfs bij felverlichte situaties zult u de groene laserstraal niet over het hoofd zien. Daarmee is een ‘groene lijnlaser’ perfect voor bijvoorbeeld de interieurbouw.

 

p1938-doneerring

“kalibratie”