Theodolieten

Een theodoliet is een veelzijdig en zeer nauwkeurig meetinstrument dat vooral wordt gebruikt voor het meten en uitzetten van zowel verticale als horizontale hoeken. Een theodoliet wordt dan ook in de landmeetkunde vaak ingezet bij kadastrale metingen om de grens te bepalen. Ook in de wegenbouw en civiele techniek wordt dit hoekmeetinstrument vaak gebruikt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Theodoliet: metingen op elke bouwplaats

U verricht metingen met een theodoliet als er zeer hoge nauwkeurigheid vereist is. Het meten van afstanden en oneffenheden, het nauwkeurig uitlijnen en stellen van funderingen, de controle van profielen, met een theodoliet weet u zeker of het goed zit. Uiteraard kunt u de theodoliet ook gebruiken om te controleren of bekistingen en gevels in het lood staan. Een theodoliet is daarmee met recht het precisie-instrument dat op geen enkele bouwplaats mag ontbreken.

Hoe werkt een theodoliet?

De werking van een theodoliet is eenvoudig: het is eigenlijk niet meer dan een kijker die om twee assen draait: de verticale as en de horizontale as. Op beide assen zit een systeem waarmee u de waarde van de betreffende hoek kunt aflezen. Bij de elektronische theodoliet gebeurt dit met behulp van de roterende glazen cirkelrand waarop een vast aantal verdelingen is aangebracht. Een stel indexen leveren hier de hoekwaarde, die u kunt aflezen op de display.

Theodoliet kopen?

Wilt u een theodoliet kopen, dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij hebben theodolieten van Spectra en Topcon in ons assortiment opgenomen. Zowel Spectra als Topcon zijn gerenommeerde merknamen als het gaat om precisiemeetapparatuur. Beide merken staan bekend om hun nauwkeurigheid, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid. Omdat de meetapparatuur vaak op de bouwplaats wordt gebruikt, moet een theodoliet stevig en sterk zijn. Ook daar hoeft u zich bij deze merken geen zorgen over te maken. Bovendien kunt u vertrouwen op uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingen bij deze theodolieten.

Wilt u meer weten over het verrichten van metingen met een theodoliet? Of wilt u weten welk merk het beste aansluit bij uw praktijk? Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs, zij vertellen u graag meer over onze theodolieten of meetinstrumenten.

Over Spectra en Topcon

Het in 1961 opgerichte Spectra Physics – het moederbedrijf van Spectra Precision – was het eerste commerciële bedrijf in de branche. De basis omtrent de laserapparatuur werd echter al in 1846 gelegd, door de landmeetkundige divisie van Carl Zeiss AG. In dit R&D-centrum worden de Spectra landmeetkundige instrumenten van wereldklasse nog steeds ontwikkeld. Het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van lasers, theodolieten en meetapparatuur ter wereld.

Topcon is een Japanse fabrikant die eveneens al decennialang meetapparatuur produceert. Het bedrijf werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een Europese tak: Topcon Europe Positioning, gevestigd in Rotterdam. Ook Topcon bouwde wereldwijde reputatie op als het gaat om technologische innovatie en praktische inzetbaarheid. Meetapparatuur van Topcon leveren dan ook nauwkeurige, betrouwbare metingen voor algemene constructie-, beton-, grondverzet- en vele andere bouwwerkzaamheden.

Dus of u nu kiest voor de Topcon theodoliet of de Spectra theodoliet, u haalt altijd kwaliteit in huis.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda