Theodolieten

Een theodoliet is een meetinstrument voor het meten en uitzetten van hoeken. Een theodoliet is dan ook ideaal om de grens te bepalen bij kadastrale metingen, of om hoeken uit te zetten in de wegenbouw en civiele techniek. Wilt u een betrouwbare theodoliet kopen? Bekijk dan nu ons aanbod theodolieten van kwaliteitsmerken als Spectra en Topcon.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nauwkeurige metingen verrichten op iedere bouwplaats

U gebruikt een theodoliet bij het verrichten van metingen waarbij een zeer hoge nauwkeurigheid vereist is. Het meten van afstanden en oneffenheden, het nauwkeurig uitlijnen en stellen van funderingen en het controleren van profielen; met een theodoliet weet u zeker of het goed zit. Uiteraard kunt u het meetinstrument ook gebruiken om te controleren of bekistingen en gevels in het lood staan. Een theodoliet is daarmee met recht het precisie-instrument dat op geen enkele bouwplaats mag ontbreken.

 

Hoe werkt een theodoliet?

De werking van een theodoliet is eenvoudig. Het instrument is eigenlijk niets meer dan een kijker die om twee assen draait: de verticale as en de horizontale as. Op beide assen zit een systeem waarmee u de waarde van de betreffende hoek kunt aflezen. Bij de elektronische theodoliet gebeurt dit met behulp van de roterende glazen cirkelrand waarop een vast aantal verdelingen is aangebracht. Een stel indexen leveren hier de hoekwaarde, die u gemakkelijk kunt aflezen op het display.

 

Het aanbod van Visser & Visser

Bij Visser & Visser hebben we theodolieten van twee topmerken in het assortiment. Zo kunt u kiezen voor de Spectra DET-2. Deze theodoliet is compleet naar eigen inzicht en persoonlijke voorkeuren in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de hoekresolutie en de weergave van hoogteverschillen. Het meetinstrument geeft met een helder piepsignaal aan wanneer een hoek van 90 graden bereikt is. De Spectra DET-2 is een zeer nauwkeurig meetinstrument dat gemakkelijk te bedienen is. 

Ook de Topcon DT-209 is een uitstekende keuze. Dit type meetinstrument heeft een telescooplengte van 149 mm en een zeer scherpe nauwkeurigheid. De gegevens worden duidelijk weergegeven op een LCD-scherm en het meetinstrument is bestand tegen temperaturen tussen de -20 en 50 graden Celsius. Met een vergrotingsfactor van 26 keer is de Topcon DT-209 een uiterst nauwkeurig en kwalitatief meetinstrument. 

 

Over Spectra en Topcon

Het in 1961 opgerichte Spectra Physics – het moederbedrijf van Spectra Precision – was het eerste commerciële bedrijf in de branche. De basis omtrent de laserapparatuur werd echter al in 1846 gelegd, door de landmeetkundige divisie van Carl Zeiss AG. In dit R&D-centrum worden de Spectra landmeetkundige instrumenten van wereldklasse nog steeds ontwikkeld. Het Amerikaanse Spectra Precision is vandaag de dag een van de grootste fabrikanten van lasers, theodolieten en meetapparatuur ter wereld. 

Topcon is een Japanse fabrikant die eveneens al decennialang meetapparatuur produceert. Het bedrijf werd in 1932 in Tokyo opgericht en heeft sinds 1970 een Europese tak: Topcon Europe Positioning, gevestigd in Rotterdam. Ook Topcon bouwde wereldwijde reputatie op als het gaat om technologische innovatie en praktische inzetbaarheid. Meetapparatuur van Topcon levert dan ook nauwkeurige, betrouwbare metingen voor algemene constructie-, beton-, grondverzet- en vele andere bouwwerkzaamheden.

Dus of u nu kiest voor de Topcon theodoliet of de Spectra theodoliet, u haalt altijd kwaliteit in huis.

 

Theodoliet kopen bij Visser & Visser

Wilt u een theodoliet kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij hebben theodolieten van Spectra en Topcon in ons assortiment opgenomen. Zowel Spectra als Topcon zijn gerenommeerde merknamen als het gaat om precisiemeetapparatuur. Beide merken staan bekend om hun nauwkeurigheid, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid. Omdat de meetapparatuur vaak op de bouwplaats wordt gebruikt, moet een theodoliet stevig en sterk zijn. Ook daar hoeft u zich bij deze merken geen zorgen over te maken. Bovendien kunt u vertrouwen op uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingen bij deze theodolieten.

Wilt u meer weten over het verrichten van metingen met een theodoliet? Of wilt u weten welk merk het beste aansluit bij uw praktijk? Neem dan contact op met onze verkoopadviseurs, zij vertellen u graag meer over onze theodolieten of meetinstrumenten.

 

 

p1938-doneerring

“kalibratie”