Gehoorbescherming

Het is tijdens het verrichten van bepaalde werkzaamheden noodzakelijk voor uw eigen veiligheid dat u uw gehoor goed beschermt. Op bepaalde bouwterreinen is er simpelweg sprake van een enorme hoeveelheid hard geluid. Wanneer u uzelf, maar ook anderen wilt beschermen, kunt u het beste gehoorbescherming geschikt voor de bouw aanschaffen. U bent in dit geval bij Visser & Visser aan het goede adres.

Op onze website vindt u verschillende varianten van gehoorbescherming voor in de bouw zodat u en uw collega’s of werknemers goed beschermd zijn. Heeft u advies nodig over gehoorbescherming geschikt voor de bouw of een ander product uit onze webshop? Aarzel dan niet en neem contact op met onze gespecialiseerde medewerkers. Wij staan altijd voor u klaar en doen er alles aan om u de perfecte gehoorbescherming voor in de bouw te bieden!

 

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werkt gehoorbescherming?

Voor het aanschaffen van gehoorbescherming is het handig als u weet wat er precies gebeurt als u uw oren niet voldoende beschermt en hoe gehoorbescherming daarin zou helpen. Uw gehoor bestaat onder andere uit trilhaartjes in het slakkenhuis. De trilhaartjes in uw slakkenhuis komen in beweging wanneer deze in aanraking komen met geluidsgolven. Het trillen van deze haartjes geeft een signaal aan de hersenen; uw hersenen nemen hierdoor geluid waar. Wanneer u de trilhaartjes in uw slakkenhuis niet voldoende beschermt, kunnen deze afbreken. Hierdoor zullen geluiden minder goed tot niet meer doorgegeven worden aan uw hersenen met een gehoorbeschadiging tot gevolg.

Gehoorbescherming beschermt uw trilhaartjes tegen beschadigingen. In gehoorbescherming is een demper verwerkt, waardoor de frequentie van geluid minder hard binnenkomt. Door het gebruik van gehoorbescherming met kap of gehoorbeschermers dopjes zullen de trilhaartjes in uw slakkenhuis minder aangetast worden. Let wel! De hoeveelheid demping van de frequentie van het geluid is gehoorbescherming-afhankelijk.

Tip: investeren in gehoorbescherming is noodzakelijk en gelukkig kan dit op een voordelige manier. Zo is het mogelijk om een hygiëne set voor gehoorbeschermers aan te schaffen, waardoor meerdere werknemers in de industrie gebruik kunnen maken van de gehoorbeschermer!

De SNR-waarde van uw gehoorbescherming

Wanneer u van plan bent om gehoorbescherming te kopen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het allerbelangrijkste is uiteraard dat uw gehoorbescherming voldoende demping biedt. In een zeer lawaaierige omgeving, waar het aantal decibel bijna constant boven de 120 ligt, zult u meer demping van uw gehoorkappen nodig hebben dan wanneer het aantal decibel ‘slechts’ rond de 80 ligt. Hoeveel demping een gehoorkap precies biedt, wordt uitgedrukt met de SNR-waarde. Deze waarde drukt de gemiddelde demping uit voor het frequentiebereik dat wij met ons menselijk gehoor kunnen waarnemen. Dit bereik ligt tussen de 125 en 8.0000 Herz.

Zo leest u de SNR-waarde af

Om een voorbeeld te geven: onze gehoorbeschermer Peltor Optime 3 heeft een SNR-waarde van 35. Dit betekent dat het geluidsniveau met 35 decibel wordt gedempt. Werkt u bijvoorbeeld in een omgeving waar het geluidsniveau zo rond de 110 decibel ligt? Dan zullen deze oorkappen het geluidsniveau verlagen tot 75 decibel. Omdat geluiden vanaf 80 decibel schadelijk kunnen zijn voor het gehoor, doet u er dus verstandig aan om uw gehoor te beschermen met geschikte gehoorbescherming.

Waardes voor de hoge, midden en lage tonen

Naast de SNR-waarde is het tot slot ook belangrijk om te kijken naar de waardes voor hoge (H), midden (M) en lage (L) tonen. Met H = 40, M = 32 en L = 23, is de Peltor Optime 3 vooral goed in het dempen van hoge tonen. De lage tonen worden het minst goed gedempt, maar met een L-waarde van 23 is de demping nog steeds prima te noemen. Lage tonen zijn lastiger te dempen. Dit zie je dan ook terug bij de meeste soorten gehoorbescherming.

Verschillende soorten gehoorbeschermers van Visser & Visser

Het is bij Visser & Visser mogelijk om verschillende varianten gehoorbescherming voor in de bouw aan te schaffen. Zo bieden wij niet één bepaalde soort oorkappen, gehoorkappen of gehoorbeschermers, maar vindt u ook een daadwerkelijk onderscheid terug in onze producten. Zo kunt u een Peltor Optime 1 (SNR 27 dB) kopen voor lichte algemene werkzaamheden en een Peltor Optime 2 (SNR 31 dB) of Peltor Optime 3 (SNR 35 dB) voor veeleisende lawaaierige omgevingen. Daarnaast hebben wij oorkappen met hoofdband, radio, geluidsdemping en steekbevestiging. Kortom, voor de veiligheid van uw gehoor bent u bij Visser & Visser volledig aan het goede adres.

Het belang van de juiste gehoorkappen

Dat het voor u en uw collega’s of werknemers noodzakelijk is dat er altijd de juiste gehoorbescherming wordt gebruikt, is niets anders dan een vaststaand feit. Het is eenmaal verleidelijk om de gehoorkappen af te zetten als het even rustig lijkt, maar net zoals een helm belangrijk is voor de bescherming van uw hoofd, geldt dat voor oorkappen voor uw gehoor. Helemaal wanneer u langere dagen werkt, merkt u ’s avonds – zolang u geen gehoorbeschermers draagt – dat uw gehoor u wat in de steek begint te laten. Dat is een teken van een beginnende gehoorbeschadiging. U kunt zich voorstellen hoe groot de schade is als u meerdere dagen, maanden en misschien zelfs jaren in een lawaaierige omgeving zonder gehoorbescherming werkt. De gehoorbescherming voor in de bouw van Visser & Visser beschermt u hier hoe dan ook tegen. Bestel daarom vandaag nog!

Vragen, opmerkingen of advies nodig?

Het kan best voorkomen dat u vragen, opmerkingen of advies nodig heeft over gehoorbescherming van Visser & Visser. Gelukkig hebben we al ruim vijftig jaar ervaring in deze branche en daarom hebben wij altijd wel een antwoord, oplossing of advies voor u. Neem via onze website eenvoudig en snel contact op met ons gespecialiseerde team en zorg ervoor dat u straks zeker weet dat u de bescherming bestelt die geschikt is voor uw volgende project!

Gehoorbescherming bouw kopen bij Visser & Visser

Gehoorbescherming geschikt voor de bouw kopen? Dat doet u natuurlijk bij Visser & Visser! Via onze website kunt u gemakkelijk uw bescherming bestellen. Door onze betrouwbare levering mag u uw bestelling spoedig bij u thuis verwachten. Heeft u vragen over uw bestelling of over een product uit ons assortiment? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u graag van juiste informatie en het juiste advies.

 

 

p1938-doneerring

“kalibratie”