Rolmaten

Een rolmaat: wie kan er zonder? Een rolmaat is waarschijnlijk het meest gebruikte gereedschap van iedere vakman. Even snel iets meten en als u klaar bent, laat u de knop los en rolt het meetlint zich even snel en automatisch op. Dankzij het compacte ontwerp past een rolbandmaat in elke broekzak of gereedschapsriem.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rolmaat onmisbaar voor iedere vakman

Een rolmaat of rolbandmaat is een meetgereedschap dat voorzien is van een soepele zelfoprollende meetband. Deze band is gemaakt van zeer dun, veerkrachtig staal. De vorm, doorgaans een beetje hol, zorgt ervoor dat de meetband van de rolmaat niet zo makkelijk omknikt. De band is voorzien van een centimeterschaal die onderverdeeld is in millimeters. Bij een rolmaat van Visser en Visser is de meetband bovendien roestvast en voorzien van een speciale coating. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en zorgt ervoor dat de meetband lang goed afleesbaar blijft.

Hoe werkt een rolband?

De meetband van de rolmaat zit opgerold in een robuuste metalen of kunststof huis. Een rolmaat werkt als volgt: er zit een stalen platte veer in die verbonden is met de meetband. Door de band af te rollen wordt de veer 'opgewonden'. De band is hierdoor dus zelfoprollend. Aan het uiteinde van de band zit een haaks omgebogen lipje. Hierdoor kunt u zowel buitenwerkse als binnenwerkse maten meten. Dankzij de blokkeerknop op de rolmaat kunt u de meetband op iedere afstand vastzetten en zo het oprollen voorkomen. Dit is handig als u vaak dezelfde maat moet opmeten of aftekenen.

Nauwkeurig meten met een geijkte variant

Als vakman wilt u natuurlijk uiterst nauwkeurig werken. Daarom vindt u bij Visser & Visser alleen de Sola, BMI en Vogel rolbandmaat. Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, wordt aangetoond door deze merken. Lees hieronder meer over deze twee kwaliteitsmerken.

BMI

De BMI rolmaat TwoComp kenmerkt zich door het robuuste bandmechanisme. De behuizing is gemaakt van slagvast ABS kunststof en heeft een goede greep door het gebruik van zacht materiaal. Hierdoor ligt de BMI rolmaat lekker in de hand. De rolbandmaat BMI Chrom is iets fijner vormgegeven, maar is evengoed robuust. De rolmaat rolt automatisch op en is beschikbaar in verschillende lengtes (2, 3, 5 en 8 meter). Tot slot beschikken beide rolmaten over een riemclip. Hiermee klikt u de rolmaat eenvoudig vast aan uw riem.

Sola

Voor een uiterste precisie adviseren wij u voor de geijkte rolmaat van Sola te kiezen. De Sola rolbandmaat geijkt heeft de hoogste meettolerantie, namelijk de EG nauwkeurigheidsklasse I. De zelfcorrigerende eindhaak is meervoudig bevestigd en versterkt. Deze rolbandmaat beschikt sowieso over een luxere vormgeving. Denk aan de tweevoudige rem voor het exact instellen en de schokdemper voor het opvangen van de eindhaak. Net als de BMI rolmaat heeft de Sola rolmaat een ergonomisch vormgegeven behuizing die tegen een stootje kan.

De Sola rolmaat beschikt tot slot over een riemclip, waardoor u zeker weet dat u deze nooit vergeet. U heeft de keuze uit een 3, 5, 8 of 10 meter rolbandmaat.

Vogel

De laatste rolbandmaat waar u uit kunt kiezen, is een rolmaat van Vogel. Deze rolbandmaat heeft een beweegbare eindhaak en kleine magneten bevestigd aan het uiteinde. Hierdoor kunt u de rolmaat nauwkeurig tegen ijzeren of metalen producten bevestigen, zonder dat u uitschiet. De rolbandmaat heeft een bandbreedte van 19 mm en is daarom duidelijk af te lezen. De maten staan zowel in millimeter als in centimeter aangegeven. De rolbandmaat is 5 meter lang.

Verkrijgbaar in verschillende maten

De rolmaat 5 meter en de 8 meter variant zijn de meest verkochte rolmaten uit ons assortiment. Daarnaast leveren wij rolmaten met een lengte van 2 meter, 3 meter en zelfs 10 meter. Ook zijn rolmaten in verschillende breedtes beschikbaar: 13 mm, 16 mm, 19 mm of 25 mm.

Wilt u lengtes groter dan tien meter meten? Kijk dan eens naar onze meetbanden op haspels.

Rolmaat kopen? Bij Visser & Visser altijd uit voorraad leverbaar

Wilt u snel en eenvoudig een rolmaat kopen voor professioneel gebruik? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. De rolmaten behoren tot ons standaard assortiment en leveren wij dan ook direct uit voorraad. Heeft u vragen over een rolmaat of ander meetgereedschap? Vraag het aan een van onze experts. Wij helpen u graag!

 

 

p1938-doneerring

“kalibratie”