Schoppen en spaden

Bij sommige projecten heeft u een stevige schop of spade nodig. Dat treft: bij Visser & Visser kunt u de beste schoppen en spaden kopen, uiteraard van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zijn alle schoppen en spaden scherp geprijsd. Een schop of spade kopen? Dat doet u natuurlijk bij Visser & Visser! Kijk snel op deze pagina voor het complete aanbod!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 48

Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-24 van 48

  Pagina
 • 1
 • van 2
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Schoppen en spaden voor elke graafklus

  Een schep, schop, bats, panschop, betonschop, spade: allemaal benamingen voor ongeveer hetzelfde gereedschap. Ongeveer, want er zijn wel degelijk verschillen! Bij Visser & Visser treft een ruim aanbod aan van schoppen, spaden en losse stelen! Om vast een grove indeling te maken: het verschil tussen een schop en een spade is dat je met een schop schept of graaft, terwijl een spade ideaal is om te spitten of te verplanten. Een spade heeft een rechthoekige vorm en rechte, vaak scherpere onderzijde. Hiermee kunnen wortels makkelijk doorgestoken worden. Een spade is meestal ook wat robuuster en zwaarder, waardoor deze beter geschikt is voor het grovere werk. Hieronder leest u meer over de verschillende schoppen en spaden in ons assortiment.

  De populaire panschop

  Met de panschop – ook bats, zandschop of gewoonweg schep of schop genoemd - schept los materiaal zoals zand, grind, aarde en houtsnippers heel gemakkelijk op. Bij Visser & Visser vindt u een zandschop van het gerenommeerde merk Ruhr Brillant. De schop is voorzien van een rechte onderkant, waardoor deze ook wel als steekschop gezien wordt.

  Ballastschop en betonschop

  Een ballastschop heeft een groot, vaak gebogen blad met opstaande randen. Hierdoor is deze geschikt voor het scheppen van allerhande materiaal: met de ballastschop met aluminium blad kunt u wat lichter materiaal als bladeren en tuinafval opscheppen, terwijl de ballastschop met stalen blad ook voor zwaarder materiaal geschikt is. Een betonschop kenmerkt zich door de rechte onderzijde en afgeronde hoeken van het schepblad. Zoals de naam al zegt, is deze ideaal voor het scheppen van cement en zand, of het omscheppen van mortel of specie.

  Kabels of drainageslangen leggen?

  Met een smalle kabelschop of kabelspade kunt u eenvoudig kabels ingraven. Een draineerlepel gebruikt u vervolgens voor het afvlakken van kabelsleuven. De draineerboorschop is ideaal voor het graven van smalle geulen voor bijvoorbeeld drainageslangen.

  Stevige klei- en verplantspades

  Daarnaast hebben we verschillende kleispades in het assortiment. Deze worden gebruikt voor het spitten in aarde of kleigronden. Voor het rondsteken en omspitten of verplanten van bomen, heesters en vaste planten kunt u het beste een robuuste verplantspade gebruiken. Ook deze bieden we in alle soorten en maten aan. Kortom, bij Visser & Visser vindt u altijd het juiste gereedschap voor elke klus.

  Schoppen van bekende topmerken

  De beroemde Ruhr Brillant schoppen zijn de favoriete schoppen onder de stratenmakers, hoveniers en op de bouwplaats. Deze platte schoppen zijn uitermate geschikt om te steken en te scheppen. Verder bieden we gereedschap van de merken Atlas en Spear & Jackson aan. Deze schoppen en spaden zijn allemaal gemaakt van hoogwaardig staal of aluminium, waardoor ze lang meegaan. De spades kunnen geleverd worden met stelen van kunststof, essenhout en glasfiberkern. Sommige schoppen en spades worden geleverd zonder steel. Uiteraard vindt u bij Visser & Visser ook verschillende oersterke essenhouten stelen van het merk Atlas. Let er bij aankoop op dat deze passen bij de schop of spade van uw keuze. Vaak zijn deze stelen in verschillende lengtes verkrijgbaar: bij de opties kunt u de gewenste lengte van de steel aangeven.

  Spade of schop kopen

  Voor elke toepassing heeft Visser & Visser wel een passende schop of spade in huis. Onze schoppen en spaden zijn zowel met of zonder steel verkrijgbaar. De meeste schopbladen zijn gepolijst, waardoor er geen materiaal aan het oppervlak blijft kleven. Heeft u de juiste schep voor uw graafklus of bestratingswerkzaamheden kunnen vinden? Bestel deze dan eenvoudig online in onze webshop. Plaats uw bestelling in het winkelmandje. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, gaan we direct met uw bestelling aan de slag. Wij zorgen ervoor dat u uw bestelling al binnen enkele werkdagen op het door u gekozen afleveradres in ontvangst kunt nemen.

  Heeft u een vraag, stel hem dan gerust

  Twijfelt u nog welke schop het beste voor uw klus geschikt is? Aarzel dan niet om even contact met onze deskundige medewerkers op te nemen. Doordat wij al meer dan 50 jaar ervaring in het vak hebben, kunnen we u altijd voorzien van persoonlijk en deskundig advies. Zo weten we zeker dat u het beste gereedschap voor uw bouwproject bestelt.


  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een schop en een spade?

  Het verschil tussen een schop en een spade is dat je met een schop schept of graaft, terwijl een spade voor is bedoeld voor spitten of verplanten. Een spade heeft een rechthoekige vorm en rechte vaak scherpere onderzijde om wortels mee door te steken. Een spade is meer geschikt voor het zware werk, omdat deze van robuuster en zwaarder materiaal is gemaakt.

  Wat is de beste spade?

  Bij Visser & Visser verkopen we alleen spades van topkwaliteit, onder andere van de gerenommeerde merken Atlas en Spear & Jackson. Deze spades zijn gemaakt van hoogwaardig staal en gaan uitzonderlijk lang mee.

  Waar gebruik je een spade voor?

  Een spade is meestal wat robuuster en zwaarder dan een schop, waardoor deze uitstekend geschikt is voor het grovere werk. Zo is een spade ideaal voor spitten of verplanten dankzij de rechthoekige vorm en rechte, scherpe onderzijde waarmee wortels makkelijk doorgestoken kunnen worden.

  Welke spade voor kleigrond?

  Natuurlijk is elke spade geschikt voor het bewerken van kleigrond, maar de Kleispade Merkus van Atlas is daar speciaal voor gemaakt. De onderzijde van het blad is niet volledig recht, maar is hol, waardoor er minder kracht voor nodig is om kleigrond om te spitten.

  Wat is een betonschop?

  Zoals de naam al zegt, is een betonschop voor het omscheppen van cement, zand en mortel of specie. Een betonschop is te herkennen aan de rechte onderzijde en afgeronde hoeken van het schepblad. Visser & Visser heeft meerdere betonschoppen van het A-merk Atlas in het assortiment.

  Hoe breed is een spade?

  De breedte is een persoonlijke keuze, maar hangt ook af van het doel waarvoor de spade wordt gebruikt. Een kabelspade is doorgaans smaller – beschikbaar vanaf 11 cm – dan een spade voor spitten. Deze zijn er met een breedte tot 18,5 cm.

  Welke schep voor grind?

  Voor het scheppen van grind is een Ruhr Brillant schop ideaal. Deze zijn van gehard staal gemaakt, verkrijgbaar in verschillende maten, in gepolijste of gelakte uitvoering.

  Wat is een goede schep?

  De beroemde Ruhr Brillant schoppen zijn de favoriete schoppen onder de stratenmakers, hoveniers en op de bouwplaats. Deze platte schoppen zijn uitermate geschikt om te steken en te scheppen.

  Welke lengte steel voor spade?

  De lengte van de steel is vooral een persoonlijke keuze, al moet deze natuurlijk wel bij de lichaamslengte passen. Vaak wordt de hoogte van de broekriem aangehouden als handige richtlijn.

  Hoe onderhoud je een spade?

  Een gladde, goed onderhouden en scherpe spade snijdt als een mes door de boter. Goed onderhoud voorkomt roestvorming en verlengt de levensduur. Maak de spade na elk gebruik schoon met handveger met harde haren of een staalborstel. Is er al sprake van roestvorming? Dit kan verwijderd worden door het blad op te schuren met staalborstel, schuurpapier of haakse slijper met staalborstel. Vet het blad regelmatig, maar zeker na ‘groot onderhoud’ in met gekookte lijnolie om roestvorming te voorkomen. Behoud de scherpe rand van een spade door deze regelmatig te slijpen met een vijl.

    

  p1938-doneerring

  “kalibratie”