Kabeldetector DXL4-D met dieptemeting en datalogging

Art. nr
s1711

  • Graven zonder schade: voor het lokaliseren van kabels en leidingen
  • Geavanceerd model met dieptemeting en 4 zoekstanden
  • Datalogging: zoekacties van de laatste 12 maanden worden bewaard
  • AlarmZone-functie waarschuwt als kabels of leidingen uitzonderlijk ondiep liggen
  • SwingSensor voorkomt onnauwkeurige plaatsbepaling door te grote zwaaibewegingen

Voorkom schade en lokaliseer kabels en leidingen met een kabeldetector

De bodem ligt vol met ondergrondse kabels en leidingen voor onder andere gas, water, elektriciteit en telefoon, die niet altijd goed in kaart zijn gebracht. Beschadigingen door graafwerkzaamheden komen dan ook regelmatig voor. Dit zorgt niet alleen voor veel maatschappelijke overlast, maar brengt ook veel kosten met zich mee, kan milieuschade veroorzaken en kan bovendien gevaarlijk zijn.

Onnodig, want met een kabeldetector kunt u kabels en leidingen op bouwplaatsen en bij onderhoudswerkzaamheden aan infrastructuren en nutsvoorzieningen snel en eenvoudig detecteren en zo vermijden. Een must voor elk bedrijf dat grondwerkzaamheden uitvoert!

C.SCOPE DXL4-D: de meest geavanceerde kabelzoeker met datalogging

De kabeldetector C.SCOPE DXL4-D is een geavanceerde kabelzoeker met een gecombineerde frequentie, dieptemeting én datalogging. Hierbij worden de zoekacties van de laatste twaalf maanden opgeslagen in het interne geheugen.  Zo kunt u altijd terugvinden welke kabeldetector waar, wanneer en welke zoekstand is gebruikt. Ook is de DXL4-D kabeldetector uitgerust met een PeakHold functie voor langere weergave van de maximale meter-uitslag en een AlarmZone-functie zodat u gewaarschuwd wordt als kabels en leidingen uitzonderlijk ondiep liggen. Te grote zwaaibewegingen kunnen leiden tot een onnauwkeurige plaatsbepaling. De SwingSensor voorkomt dat door een geluidssignaal af te geven. Elke dag wordt een Automatische Dagelijkse Zelftest uitgevoerd. Hierdoor is de detector nog betrouwbaarder en hoeft deze niet meer gekalibreerd te worden. De resultaten van deze zelftest worden opgeslagen, waarna u eventueel een ProductValidatie Certificaat kunt uitprinten. Mocht er een defect zijn, dan wordt dit op het display weergegeven.

De kabeldetector C.SCOPE DXL4-D heeft 4 zoekstanden:

  • Power – voor het lokaliseren van stroomvoerende kabels
  • Radio – voor het detecteren van de vaak op kabels en metalen leidingen aanwezige radiosignalen
  • Generator – wanneer u de kabeldetector samen met de SGA4/SGV4 Signaalgever gebruikt. Hierdoor kunt u kabels en leidingen nog makkelijker opsporen
  • AllScan – voor het detecteren van alle aanwezige frequenties

Compleet met helder verlicht display en afneembare luidspreker

Uiteraard is de kabeldetector C.Scope DXL4-D uitgerust met een helder verlicht display waar u de zoekstand, de signaalsterkte en batterij-conditie kunt aflezen. Voor iedere zoekstand heeft de kabeldetector een andere geluidstoon. Dankzij de afneembare luidspreker kunt u dit geluidssignaal ook in een lawaaierige omgeving duidelijk horen.

De C.SCOPE DXL4-D kabeldetector heeft een maximale detectiediepte van 3 meter, is licht in gewicht en zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien kan de kabelzoeker tegen een stootje: hij is IP65 stof- en sproeiwaterdicht. Batterijen, voor een continu gebruik van circa 40 uur zijn inbegrepen. Daarnaast biedt de kabeldetector ruimte voor de opslag van reserve-batterijen.

Specificaties

Specificaties
Afmeting (l x b x h) : 720 x 280 x 65 mm
Spanning 8 x AA-batterij
Merk C.scope
Detectiediepte 5 m
Beschermingsgraad IP65
Gewicht 2.65 kg
Kleur Grijs
Frequentie stand P : 50 - 400 Hz / stand R : 10 - 30 kHz / stand G : 33 + 131 kHz / stand A : 50 Hz - 33 kHz

kalibratie-visserbreda

husqvarna-k1-pace