Waterpasinstrument Topcon AT-B4 24x

Artnr
h555

  • Ideaal bij het nivelleren van terreinen en controleren van graafwerk
  • Complete set met o.a. schietlood, justeerpennen, vinyl beschermhoes, lensdop en koffer
  • Scherpstellen op objecten tot 20 cm voor het instrument
  • Geen last van trillingen in omgeving door magnetische demping 

Hoogteverschillen zeer nauwkeurig in beeld brengen

Automatisch waterpasinstrument Topcon AT-B4 is een optisch apparaat waarmee u hoogteverschillen heel nauwkeurig in beeld brengt. De Topcon AT-B4 is ook over grote afstanden tot op de mm nauwkeurig: 2.0 mm. Dit automatische waterpasinstrument is dan ook een ideaal hulpmiddel bij onder andere:

  • het nivelleren van terreinen;
  • het graven van funderingen;
  • het storten van funderingen en vloeren;
  • uitlijnwerkzaamheden en
  • het controleren van graafwerk.

Breed toepasbaar

Dat dit Topcon waterpasinstrument op geen enkele bouwplaats mag ontbreken, is duidelijk. Maar ook op andere plaatsen waar het creëren van perfect horizontale vlakken een vereiste is, is de Topcon AT-B4 onmisbaar. Denk aan landschaps- of tuinarchitectuur, bij het aanleggen van drainage, zwembaden, patio’s of zelfs het plaatsen van hekken. Het waterpasinstrument is ook ideaal voor het uitzetten van 1 meter merken.

Topcon AT-B4: de krachtige eigenschappen

Is de werkruimte beperkt? Dat is geen enkel probleem voor de instrumenten uit de Topcon AT-B serie. Deze kunnen scherpstellen op objecten tot 20 cm voor het instrument. De richtingen leest u af tot op 1 gon. Door de vrije instelling van de horizontale rand worden hoeken ten opzichte van 0 gemeten.

De ongeëvenaarde duurzaamheid en nauwkeurigheid van dit precisieapparaat zijn mede te danken aan de lage thermische uitzettingscoëfficiënt en het vierdraads ophangsysteem - met draden die bijzonder hoge krachten kunnen weerstaan - van de compensator. Werkt u in de buurt van drukke wegen, of op een bouwplaats waar zwaar materiaal rond rijdt? De precies ingeregelde magnetische demping nivelleert snel en stabiliseert de vizierlijn voor trillingen.

Specificaties

Specificaties
Meetnauwkeurigheid 2.0 mm/dubbele km
Nauwkeurigheid Instelnauwkeurigheid: < 0,5"
Maximale afwijking Standaardafwijking: 2.0 mm
Merk Topcon
Statiefaansluiting 5/8"
Beschermingsgraad IP 66
Vergrotingsfactor 24 x
Kleur Geel / Zwart

p1938-doneerring

“kalibratie”