Watertanks

Een watertank is een drukvat gevuld met water dat gebruikt kan worden voor het nat zagen met bijvoorbeeld een bandenzaag. Een watertank kan ook ingezet worden voor het nat slijpen met een diamantzaag en wordt daarom ook wel waterdrukvat voor nat slijpen genoemd. Naast het feit dat nat doorslijpen en -zagen de stofvorming tijdens het slijpen en zagen verminderen, zorgt de toevoeging van water er bovendien voor dat de levensduur van de bandenzaag, de doorslijper of het diamantzaagblad verlengd wordt. Reden genoeg dus om te kiezen voor een watertank. Bij Visser & Visser kunt u er een aanschaffen die u óf handmatig óf elektrisch kunt bedienen, afhankelijk van uw wensen. Ook kunt u bij ons terecht voor een variant op wielen en diverse losse onderdelen zoals reserveaccu’s en opladers. Op deze pagina vindt u ons complete aanbod.

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterdruktanks voor nat doorslijpen

Bij het doorslijpen van beton kan er behoorlijk wat fijnstof vrijkomen. Fijnstof leidt tot smog in de lucht en is zeer schadelijk voor onze gezondheid. Zo tast fijnstof onze luchtwegen aan en veroorzaakt het onder meer klachten als hoesten, benauwdheid en astma-aanvallen. Ook is fijnstof slecht voor de bloedvaten en ons hart. Hoe hoger de concentratie fijnstof in de lucht, hoe groter de kans op (blijvende) gezondheidsschade. Vandaar dat men nat doorslijpen met een drukvat of watertank inmiddels verplicht heeft gesteld. Fijnstof heeft overigens niet alleen negatieve effecten voor onze gezondheid, het is ook schadelijk voor alle dieren die in de natuur leven. Dat maakt nat doorzagen en -slijpen nog belangrijker.

Watertank handmatig versus watertank elektrisch

Bij een handmatige watertank moet u het drukvat handmatig oppompen totdat de gewenste druk is bereikt. Dit doet u doet u door een soort pompende beweging te maken, net zoals u een fietsband oppompt. Op deze manier bouwt de druk in het vat op en is hij klaar voor gebruik. Het is een zeer voordelige oplossing om nat te kunnen zagen en slijpen. Een handmatige watertank is vooral geschikt voor kortdurende klussen. Betreft het een wat langer durende klus? Dan doet u er goed aan te investeren in een elektrische watertank. Met een elektrische watertank hoeft u de druk namelijk niet zelf handmatig op te voeren. Dit gebeurt geheel automatisch nadat u, door aan een regelknop te draaien, de gewenste hoeveelheid water heeft ingesteld. Om dit mogelijk te maken, beschikt de tank over een interne accu die eenvoudig met de meegeleverde lader kan worden opgeladen.

Watertank op wielstel

Een gevulde (elektrische) watertank kan behoorlijk zwaar zijn en daardoor moeilijk te verplaatsen. Daarom kunt u bij ons ook een watertank op wielen kopen. Bijvoorbeeld van het merk WaterTender. Deze watertank kunt u makkelijk en snel verrijden naar de juiste plek zonder dat u dit al te veel moeite kost. Een andere mooie optie voor een lichtgewicht watertank is de Husqvarna Watertank type WT15i. Deze tank is zeer compact en heeft een laag gewicht van nog niet eens vier kilo. Toch kan in deze tank een behoorlijke hoeveelheid water: maar liefst 15 liter! En dankzij de krachtige interne accu kunt u een uur achter elkaar werken.

Watertank kopen?

Wilt u graag een watertank kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk verschillende soorten watertanks, zowel handmatige als elektrische varianten van verschillende merken. Ook losse onderdelen, zoals een reserveaccu en een bijbehorende oplader, zijn bij ons leverbaar. Met onze ruim 50 jaar ervaring weten we wat we verkopen. Wanneer u meer te weten wilt komen over een watertank, verzoeken wij u contact met ons op te nemen door te bellen naar 076 541 5073. Of stuur ons een mailtje. Wij adviseren u graag!

 

collect-afvalbakken-visserbreda

nemo-grabo