Waterdruktanks

Zoekt u een waterdruktank voor nat doorslijpen, zagen of boren met diamantgereedschap? Dan zit u goed! Het assortiment waterdruktanks is bij Visser & Visser zeer breed. Wij bieden zowel handmatige als elektrische waterdruktanks van verschillende merken. Ook losse onderdelen, zoals een reserveaccu of oplader, kunt u gemakkelijk online bestellen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waterdruktanks voor nat doorslijpen

Bij het doorslijpen van beton of tegels kan er behoorlijk wat fijnstof vrijkomen. Dat is zeer schadelijk voor uw gezondheid. Zo tast fijnstof de luchtwegen aan en veroorzaakt het onder meer klachten als hoesten, benauwdheid en astma-aanvallen. Ook is fijnstof slecht voor de bloedvaten en het hart. Hoe hoger de concentratie fijnstof in de lucht, hoe groter de kans op (blijvende) gezondheidsschade. Wanneer de lucht bij boren of zagen niet wordt afgezogen, is nat doorslijpen dankzij het gebruik van een drukvat of watertank verplicht. Dat niet alleen, het gebruik van een watertank voor nat doorslijpen is ook veel beter voor het materiaal waar u mee werkt. Dat maakt nat doorzagen en -slijpen nog belangrijker.

Wat is een watertank?

Een watertank is een drukvat gevuld met water dat gebruikt kan worden voor het nat zagen of slijpen met bijvoorbeeld een bandenzaag. Daarom worden deze watertanks ook vaak waterdruktanks genoemd. Zo’n waterdruktank wordt ook vaak ingezet voor het nat boren met een diamantboor. Naast het feit dat nat doorslijpen en doorzagen of boren de stofvorming tijdens de werkzaamheden vermindert, zorgt de toevoeging van water er bovendien voor dat de levensduur van de bandenzaag, de doorslijper de diamantboormachine èn het diamantzaagblad of de diamantboor verlengd wordt. Zonder een watertank voor koelwater kan het materiaal waarin u zaagt of boort namelijk zo heet worden, dat het gaat smelten. Dit wordt verglazen genoemd. Het koelwater voorkomt deze ‘verglazing’ en zorgt er voor dat het diamantzaagblad  of diamantboor niet beschadigd raakt.

Reden genoeg dus om te kiezen voor een waterdruktank. Bij Visser & Visser kunt u er een aanschaffen die u óf handmatig óf elektrisch kunt bedienen, afhankelijk van uw wensen. Ook kunt u bij ons terecht voor een variant op wielen en diverse losse onderdelen zoals reserveaccu’s en opladers. Op deze pagina vindt u ons complete aanbod.

Watertank handmatig versus watertank elektrisch

Bij een watertank handmatig moet u het drukvat handmatig oppompen totdat de gewenste druk is bereikt. Dit doet u door een soort pompende beweging te maken, net zoals u een fietsband oppompt. Op deze manier bouwt de druk in het vat op en is hij klaar voor gebruik. Het is een zeer voordelige oplossing om nat te kunnen zagen en slijpen. Een handmatige watertank is vooral geschikt voor kortdurende klussen. Betreft het een wat langer durende klus of gebruikt u ‘m regelmatig? Dan doet u er goed aan te investeren in een watertank elektrisch. Hiermee hoeft u de druk namelijk niet zelf handmatig op te voeren. Dit gebeurt geheel automatisch nadat u, door aan een regelknop te draaien, de gewenste hoeveelheid water heeft ingesteld. Om dit mogelijk te maken, beschikt de watertank elektrisch over een interne accu die eenvoudig met de meegeleverde lader kan worden opgeladen.

Watertank op wielstel

Een gevulde (elektrische) watertank kan behoorlijk zwaar zijn en daardoor moeilijk te verplaatsen. Daarom kunt u bij ons ook een watertank op wielen kopen. Bijvoorbeeld van het merk WaterTender. Deze waterdruktank kunt u makkelijk en snel verrijden naar de juiste plek zonder dat u dit al te veel moeite kost. Een andere mooie optie voor een lichtgewicht waterdrukvat is de Husqvarna Watertank type WT15i. Deze waterdruktank is zeer compact en heeft een laag gewicht van nog niet eens vier kilo. Toch kan in deze watertank een behoorlijke hoeveelheid water: maar liefst 15 liter! En dankzij de krachtige interne accu kunt u een uur achter elkaar werken.

Waterdruktank kopen?

Wilt u een watertank kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk verschillende soorten waterdruktanks, zowel handmatige als elektrische modellen van verschillende merken. Ook losse onderdelen, zoals een reserveaccu en een bijbehorende oplader, vindt u in ons uitgebreide assortiment. Tel daar bij op dat we dankzij onze ruim 60 jaar ervaring in deze branche weten waar we het over hebben. Dus heeft u vragen over een watertank, of wilt u weten welke waterdruktank het handigste is in uw situatie? Neem contact met ons door te bellen naar 076 541 5073 of te mailen naar info@visserbreda.nl. Ook via het contactformulier op onze website kunt u uw vraag gemakkelijk stellen. Wij adviseren u graag!

 

p1938-doneerring

“kalibratie”