Bandenzaag Stihl TS 500i Ø 350 mm

Artnr
s18225

  • Elektronisch gestuurde inspuiting STIHL Injection (i) voor een perfect loopgedrag
  • Precieze elektronische watervoorziening voor stofvrij werken
  • Motordoorslijper voor universeel gebruik en 350 mm doorslijpschijf
  • Comfortabel dankzij ergonomische beugelhandgreep, antivibratiesysteem en ElastoStart
  • Met longlife-luchtfiltersysteem voor lange levensduur

Innovatieve 3,9kW doorslijper Stihl TS 500i A: met elektronisch gestuurde inspuiting

De universeel inzetbare doorslijper Stihl TS 500i A is geschikt voor een 350 mm doorslijpschijf. Bijzonder aan deze doorslijpmachine is dat voorzien is van STIHL Injection (i). Deze elektronisch gestuurde inspuiting zorgt continu voor een perfect loopgedrag. Ook is het brandstofverbruik lager in vergelijking met apparaten zonder deze innovatieve  inspuittechniek. De eveneens elektronische wateraansturing zorgt voor een precieze watervoorziening voor stofvrij werken. Afhankelijk van het toerental wordt het water tijdens het slijpen automatisch in- of uitgeschakeld. U regelt de hoeveelheid water heel eenvoudig door op de plus-/mintoetsen te drukken.

 

Krachtige en zuinige techniek

De Stihl doorslijper TS 500i A is uitgerust met de milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor met spoelsysteem. Hierdoor is de uitstoot laag, terwijl de motorslijper toch een uitstekend vermogen heeft. Het starten van de motor gaat soepel en vergt minder kracht dankzij de decompressieklep die bij het starten een deel van het gecomprimeerde mengsel uit de cilinder laat ontsnappen. U kunt het aantal startbewegingen met ongeveer 40% reduceren door vóór het starten de manuele pomp een aantal keren in te schakelen. Hierdoor heeft de motor sneller voldoende brandstof bij het starten. De tankdop is gemakkelijk zonder gereedschap te openen, dit biedt extra bescherming tegen stof. De STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. U kunt lang zonder onderbreking blijven werken: het filter hoeft pas gereinigd te worden wanneer het bovenvlak voor 80% vervuild is.

 

Innovatief en comfortabel

Er is veel aandacht besteed aan het werkcomfort van de Stihl TS 500i A. Deze doorslijpmachine heeft een ergonomisch gevormde beugelhandgreep en beschikt over het Stihl antivibratiesysteem. Hierbij beperken bufferelementen de overdracht van motortrillingen naar handen en armen. De beschermkap voor de doorslijpschijf is van spuitgegoten magnesium, waardoor de doorslijper lichter is dan zijn soortgenoten. Dagelijkse filterreiniging is verleden tijd door de innovatieve cycloonvoorafscheiding. Dit longlife-luchtfiltersysteem zorgt ervoor dat direct al zo’n 80% van de in de aangezogen lucht aanwezige stofdeeltjes worden afgescheiden, waardoor de levensduur van de filter extreem lang is. 

Specificaties

Specificaties
Asgat 20 mm
Machine Bandenzaag
Gewicht 10,2 kg
Merk Stihl
Snijcirkel diameter Ø 350 mm
Motorvermogen 3,9 kW / 5,3 pk
Lengte 73 cm
Cilinderinhoud 72,2 cc

p1938-doneerring

“kalibratie”