Bandenzaag Stihl TS 410 Ø 300 mm

Artnr
s18242

  • Compacte maar zeker robuuste motordoorslijper
  • Geschikt voor een 300mm doorslijpschijf
  • Comfortabel dankzij ergonomische handgrepen, antivibratiesysteem en ElastoStart
  • Met longlife-luchtfiltersysteem voor lange levensduur
  • Krachtige 2-MIX-motor met spoelsysteem en lage uitstoot

Stihl TS 410: de zeer comfortabele doorslijpmachine

De compacte maar zeker robuuste doorslijper Stihl TS 410 voor een 300mm doorslijpschijf heeft optimale balans en constructievorm. Er is veel aandacht besteed aan het werkcomfort van de Stihl TS 410. Deze doorslijpmachine heeft ergonomisch gevormde handgrepen en beschikt over het Stihl antivibratiesysteem. Hierbij beperken bufferelementen de overdracht van motortrillingen naar handen en armen. De beschermkap voor de doorslijpschijf is van spuitgegoten magnesium, waardoor de doorslijper lichter is dan zijn soortgenoten.

 

Krachtige en zuinige techniek

De Stihl doorslijper TS 410 is uitgerust met de milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor met spoelsysteem. Hierdoor is de uitstoot laag, terwijl de motorslijper toch een uitstekend vermogen heeft. Het starten van de motor gaat soepel en vergt minder kracht dankzij de decompressieklep die bij het starten een deel van het gecomprimeerde mengsel uit de cilinder laat ontsnappen. U kunt het aantal startbewegingen met ongeveer 40% reduceren door vóór het starten de manuele pomp een aantal keren in te schakelen. Hierdoor heeft de motor sneller voldoende brandstof bij het starten. De tankdop is gemakkelijk zonder gereedschap te openen, dit biedt extra bescherming tegen stof. De STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. U kunt lang zonder onderbreking blijven werken: het filter hoeft pas gereinigd te worden wanneer het bovenvlak voor 80% vervuild is.

 

Stofvrij werken dankzij longlife-luchtfiltersysteem en ingebouwde sproeier

Via het ingebouwde sproeisysteem wordt water naar de doorslijpschijf geleid, zodat het slijpstof direct wordt gebonden. De waterkit zit ergonomisch weggewerkt, zodat u er tijdens het slijpen hier geen last van heeft. Dagelijkse filterreiniging is verleden tijd door de innovatieve cycloonvoorafscheiding. Dit longlife-luchtfiltersysteem zorgt ervoor dat direct al zo’n 80% van de in de aangezogen lucht aanwezige stofdeeltjes worden afgescheiden, waardoor de levensduur van de filter extreem lang is. 

Specificaties

Specificaties
Machine Bandenzaag
Gewicht 9,4 kg
Merk Stihl
Snijcirkel diameter Ø 300 mm
Motorvermogen 3,2 kW / 4,4 pk
Lengte 67,5 cm
Cilinderinhoud 66,7 cc

p1938-doneerring

“kalibratie”