Grondboren

Een grondboor is een handig instrument om gaten in de grond te boren. Onmisbaar voor het plaatsen van schuttingpalen, het in de grond zetten van boompalen, of zelfs het nemen van grondmonsters voor bodemkundig onderzoek. Ook kunt u een grondboor gebruiken bij het planten van kleine bomen of struikgewas

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Perfect cilindervormig gat

Onze grondboren zijn geschikt voor de meeste grondsoorten. Ze zijn voorzien van een geharde, spiraalvormige boorkop die zich door middel van een draaibeweging in de grond boort. Het werkt eenvoudig: u zet de grondboor neer op de plek waar u een gat wilt maken en oefent wat druk uit op de handvatten. Hierdoor gaat de boorkop een klein stukje de grond in. Daarna draait u het handvat rond, met de klok mee. Dankzij de draaiende beweging graaft de grondboor zich een weg naar beneden en wordt de aarde omhoog gestuwd. Wanneer u de grondboor uit het gat haalt, komt ook de resterende aarde mee omhoog. Het resultaat: een perfect cilindervormig gat in de grond.

Handgesmeed en van hoge kwaliteit

Wilt u een grondboor kopen? Dan bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Onze vaste grondboren zijn handgesmeed en van zeer hoge kwaliteit. Een grondboor van Visser & Visser gaat dan ook gegarandeerd jarenlang mee! Onze grondboren hebben een vast handvat en bestaan uit één geheel. De grondboren zijn verkrijgbaar in verschillende diameters:

  • grondboor 6 cm
  • grondboor 8 cm
  • grondboor 10 cm en
  • grondboor 12 cm.

Dus wat u ook in de grond moet plaatsen: wij hebben altijd de juiste grondboor voor u om een gat van de gewenste omvang in de grond te boren.

Verlengbare grondboren

Soms moet u een schuttingpaal of boompaal net iets dieper in de grond plaatsen. Met een vaste grondboor komt u dan lengte te kort. Een verlengbare grondboor biedt uitkomst. Net als de vaste grondboren zijn ook onze verlengbare grondboren van hoge kwaliteit en makkelijk in gebruik. De verlengbare grondboor heeft een afneembaar handvat, waardoor er een verlengstuk tussen geplaatst kan worden. Dit bevestigt u door middel van een kliksysteem met pin. Daarna bevestigt u het handvat op dezelfde manier aan het verlengstuk. Het kliksysteem is gebruiksvriendelijk en kan tegen een stootje. In enkele seconden tovert u uw grondboor van 127 cm om tot een grondboor van 227 cm.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Onze verlengbare grondboren zijn verkrijgbaar net als onze vaste grondboren beschikbaar in verschillende maten:

Heeft u nog vragen over ons assortiment grondboren of andere meetapparatuur? Neem dan contact op met een van onze verkoopmedewerkers. Wij helpen u graag verder.

 

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda