Vacuümunit VTH-150-BL zonder zuigplaat incl. verlengkabel

Artnr
s7377

  • Moeiteloos heffen van (beton-)producten tot 200 kg
  • Ook geschikt voor het liften van poreuze producten
  • Goed zichtbare vacuümmeter met indicatie voor veilig tillen
  • Zowel met de hand te gebruiken als aan een machine te bevestigen
  • Gemakkelijk te reinigen en voordelig in onderhoud

Betonproducten tot 200 kg moeiteloos heffen met de VTH-150-BL

De VTH-150-BL vacuümunit heft (beton-)producten tot 200 kg moeiteloos. Eén van de belangrijkste toepassingen van de VTH-150-BL is het oppakken en leggen van grootformaat (tuin)platen. De unit is dan ook zeer geschikt als (tuin)platenlifter omdat deze makkelijk in het gebruik is en bijna alle (beton)producten, zelfs poreuze, kan oppakken. Voor ieder product variërend tussen 30 kg en 200 kg zijn er een passende zuignappen los verkrijgbaar.

VTH-150-BL ook voor poreuze tegels

Bijzonder aan de vacuümunit VTH-150-BL is dat deze gebruik maakt van Blower vacuüm. Kort gezegd betekent dit dat een VTH-150-BL een lager percentage vacuüm haalt. Tegelijkertijd heeft deze wel veel luchtverplaatsing. Dankzij deze eigenschappen kan de unit ook overweg met poreuze tegels. Op de goed zichtbare vacuümmeter geeft de unit al bij -200 mbar/20% aan dat het veilig is om te tillen. Zelfs bij dit laag vacuüm is de VTH-150-BL in staat de continu aangevoerde ‘leklucht’ af te voeren en het (poreuze) product dus vast te houden.

Comfortabel en veilig werken

De VTH-150-BL is standaard uitgerust met verstelbare stuurhandgrepen, een hijsoog en 10 meter verlengsnoer. Hierdoor kan de unit met de hand gebruikt worden, maar ook heel eenvoudig aan een machine worden bevestigd. U kunt vanaf de stuurhandgreep aanzuigen en lossen door middel van de manuele losklep. De VTH-150-BL beschikt over 3 werkstanden en een transportstand.

Voordelig in onderhoud

De vacuümunit is makkelijk te reinigen en voordelig in onderhoud. Op de zuigmond is een gaasje gemonteerd dat ervoor zorgt dat de pomp zoveel mogelijk vrij van zand blijft. Dit gaasje is eenvoudig te reinigen door het schoon te spuiten met lucht (compressor) of door gebruik te maken van een klein messing ‘staalborsteltje’. Van alle onderdelen van een vacuümunit is de afdichting het meest slijtagegevoelig. De VTH-150-BL gebruikt zuignappen met een profiel, waardoor er industriële afdichtingen gebruikt kunnen worden. Deze zijn niet alleen voordeliger in aanschaf, maar ook makkelijk zelf op de werkplek te vervangen.

LET OP! : Deze vacuümunit wordt exclusief zuigplaat geleverd. Visser & Visser heeft zuigplaten voor 95 kg (s7376) en 150 kg (s7375) standaard in het assortiment.

Specificaties

Specificaties
Aandrijving Elektrisch
Hefvermogen 200 kg
Gewicht 18 kg
Gebruikstemperatuur -10°C tot 40°C
Merk Hamevac
Spanning 230V/50 Hz
Kleur Geel

collect-afvalbakken-visserbreda

nemo-grabo