Kettingzaag Stihl MS 291 40 cm

Artnr
p17310

  • Praktische kettingzaag voor de bouwsector, land- en tuinbouw
  • Combinatieschakelaar voor koude en warme start, start en stop
  • Winterstand met voorverwarming carburateur tegen ijsvorming
  • Minder trillingen aan hand en armen door het Stihl antivibratiesysteem
  • Veilig werken met QuickStop kettingrem en zijdelingse kettingspanning

Stihl MS 291: de praktische benzine kettingzaag voor de bouwsector, land- en tuinbouw

De Stihl MS 291 40 cm is de ideale benzine kettingzaag voor de land- en tuinbouw en bouwsector die alles aan kan. De functies van de machine, zoals koude en warme start, start en stop, worden via één schakelaar bediend. Ook tijdens de koude periodes kunt u op de MS 291 kettingzaag rekenen. In de winterstand wordt de carburateur namelijk voorverwarmd met aanzuiglucht waardoor ijs geen kans maakt.

Comfortabel en veilig werken

Deze Stihl kettingzaag is ook uitgerust met het antivibratiesysteem. Dat maakt het werken met deze benzine kettingzaag van Stihl comfortabel. Sterke trillingen aan de handgrepen worden optimaal gereduceerd, waardoor storingen aan de bloeddoorstroming voorkomen kunnen worden. Werken met de Stihl MS 291 betekent ook veilig werken dankzij de QuickStop kettingrem. Dit is een veiligheidsmechanisme waarbij de kettingrem via de voorste handbeschermer wordt ingeschakeld en de zaagketting in een fractie van een seconde tot stilstand komt. Bij een voldoende sterke terugslag schakelt de QuickStop kettingrem zelfs automatisch in. De kettingzaag heeft een zijdelingse kettingspanning. Dit verhindert het contact met de handen met de scherpe zaagketting en de punten van de velkam.

Ematic-kettingsmeersysteem

De MS 291 is voorzien van de milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor met 1-in-4 kanaaltechnologie, een hoog koppel en een breed toerentalbereik. De motorzaag bespaart tot 20% brandstof in vergelijking met tweetaktmotoren zonder deze technologie, terwijl de uitlaatgassen zelfs tot 50% gereduceerd worden. De compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt er ook bij toenemende vervuiling van het luchtfilter voor dat het vermogen, de kwaliteit van de uitlaatgassen en het brandstofverbruik lang constant blijven. Het luchtfilter hoeft pas bij aantoonbare terugval van het vermogen gereinigd te worden.

Bovendien is deze kettingzaag uitgerust met het STIHL Ematic-systeem. Door een speciale constructie van het zaagblad en de ketting komt elke druppel kettingolie daar terecht waar deze voor de smering nodig is. Het olieverbruik wordt hierdoor tot zo'n 50% gereduceerd. Het innovatieve Long-life-luchtfiltersysteem zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van het filter. Door de voorafscheiding worden de grove vuile stofdeeltjes al direct verwijderd. De zaag kan hiermee twee keer langer worden gebruikt dan de modellen die geen cycloonvoorafscheiding hebben.

Specificaties

Specificaties
Merk Stihl
Cilinderinhoud 55,5 cm³
Vermogen (pK) 3,8 pK
Lengte 40 cm
Vermogen (W) 2.800 W
Gewicht 5,6 kg

VisserBreda-Topcon-Distributeur

“galabau-visserbreda