Kettingzaag Stihl MS 211 30 cm

Artnr
p17307

  • Geschikt voor zagen van haardhout, houtconstructies en het vellen van bomen
  • Milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor: minder brandstof, uitstoot gereduceerd
  • Combinatieschakelaar voor koude en warme start, start en stop
  • Winterstand met voorverwarming carburateur tegen ijsvorming
  • Minder trillingen aan hand en armen door het Stihl antivibratiesysteem

Stihl MS 211:  Comfortabel en veilig werken

De Stihl MS 211 is de moderne, trillingsarme benzine kettingzaag voor perceelonderhoud en is zeer geschikt voor het zagen van haardhout, houtconstructies en het vellen van bomen tot 30 cm doorsnede. Uiteraard is deze kettingzaag ook uitgerust met het Stihl antivibratiesysteem. Dat maakt het werken met deze benzine kettingzaag van Stihl comfortabel. Sterke trillingen aan de handgrepen worden sterk gereduceerd, waardoor storingen aan de bloeddoorstroming voorkomen kunnen worden.

De functies van de machine, zoals koude en warme start, start en stop, worden alle met één schakelaar bediend. Ook tijdens de koude periodes kunt u op de MS 211 rekenen. In de winterstand wordt de carburateur namelijk voorverwarmd met aanzuiglucht waardoor ijs geen kans maakt. De kettingzaag heeft een zijdelingse kettingspanning. Dit verhindert het contact met de handen met de scherpe zaagketting en de punten van de velkam.

Milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor: minder brandstof, uitstoot gereduceerd

De MS 211 is voorzien van de milieuvriendelijke STIHL 2-MIX-motor met 1-in-4 kanaaltechnologie, een hoog koppel en een breed toerentalbereik. De motorzaag bespaart tot 20% brandstof in vergelijking met tweetaktmotoren zonder deze technologie, terwijl de uitlaatgassen zelfs tot 50% gereduceerd worden. De STIHL compensator, een regeleenheid van de carburateur, zorgt ervoor dat bij vervuiling van de luchtfilter het mengsel niet te rijk kan worden. Het vermogen blijft hierdoor over een langere periode constant. U kunt lang zonder onderbreking blijven werken: het filter hoeft pas gereinigd te worden wanneer het vermogen aanmerkelijk terugloopt.

Innovatief Long-life-luchtfiltersysteem

Bovendien is deze Stihl kettingzaag uitgerust met het STIHL Ematic-systeem. Door een speciale constructie van het zaagblad en de ketting komt elke druppel kettingolie daar terecht waar deze voor de smering nodig is. Het olieverbruik wordt hierdoor tot zo'n 50% gereduceerd. Het innovatieve Long-life-luchtfiltersysteem zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van het filter. Door de voorafscheiding worden de grove vuile stofdeeltjes al direct verwijderd. De zaag kan hiermee twee keer langer worden gebruikt dan de modellen die geen cycloonvoorafscheiding hebben.

Specificaties

Specificaties
Merk Stihl
Cilinderinhoud 35,2 cm³
Vermogen (pK) 2,3 pK
Lengte 30 cm
Vermogen (W) 1.700 W
Gewicht 4,3 kg

VisserBreda-Topcon-Distributeur

nemo-grabo