Handsondeerapparaat analoog in koffer

Artnr
h8748

  • Complete set in koffer met meetinstrument, verschillende conussen, sondeerstangen, verlengstukken, handleiding en gereedschapsset voor een conuscontrole
  • Ideaal voor bodemkundige onderzoeken, controle van kunstmatig gemaakte verdichtingen, etc.
  • Maximale meetdiepte: 1 meter
  • Eenvoudig te bedienen

Wat is een handsondeerapparaat?

Een analoog handsondeerapparaat van Eijkelkamp, ook wel handpenetrometer genoemd, is geschikt voor het uitvoeren van algemene bodemonderzoeken, het opsporen van verdichte bodemlagen, controleren van kunstmatig gemaakte verdichtingen of bepaling van terreinbegaanbaarheid. Met de handpenetrometer  kunt u zelfs onderzoek doen naar de (verwachte) groeiomstandigheden van planten in de bodem. De maximale meetdiepte is 1 meter.

Bodem verdichting meten met handsondeerapparaat

De handpenetrometer bestaat uit een meetinstrument, een sondeerstang en een conus en is eenvoudig te bedienen. Om de verdichting te meten drukt u het handsondeerapparaat onder een rechte hoek in de bodem. Hierbij oefent u met uw hele lichaamsgewicht op beide handgrepen een gelijke druk uit. De weerstand die aan de conus wordt gemeten, leest u af op de drukmeter.

De weerstand tegen penetratie (kPa/cm2) van de bodem bepaalt u door de uitleeswaarde te delen door het oppervlak van de conus. De verwachte waarde van de penetratieweerstand bepaalt mede welke conus moet worden gebruikt. Voor hoge waarden wordt een kleine conus gebruikt en voor lage waarden de grotere. Hoe groter de conus, hoe nauwkeuriger de waarde van de weerstandsmeting.

Het meetbereik van de drukmeter is 10000 kN/m2 (=10000 kPa). De schaal loopt van 0 tot 1,0 kPa. De nauwkeurigheid is +/- 8 % in het aanbevolen meetbereik.

Handsondeerapparat kopen?

Wanneer u een Eijkelkamp handsondeerapparaat wilt kopen om de verdichting te meten, bent u bij Visser & Visser aan het juiste adres. Naast het meetinstrument met een drukmeter bevat deze volledige set ook verschillende conussen, sondeerstangen en verlengstukken. Uiteraard wordt er ook een uitgebreide handleiding met heldere instructies meegeleverd, net als een gereedschap set voor de conuscontrole. Een compacte aluminiumkoffer maakt de set compleet.

Voordat het handsondeerapparaat naar u wordt verzonden, wordt het in onze eigen werkplaats gekalibreerd en voorzien van certificaat. Hoewel er bij de set conussen meegeleverd worden, zijn er ook verschillende maten los verkrijgbaar. Naast deze handpenetrometer levert Visser & Visser ook een zelfschrijvende penotrograaf en verschillende penetrologgers.

Heeft u vragen over het Eijkelkamp handsondeerapparaat of andere producten? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

 

Specificaties

Specificaties
Maximale meetdiepte 1 m
Meetnauwkeurigheid ± 8%
Gewicht 11 kg
Conushoek 60°
Verpakkingsafmetingen 59 x 19 x 28 cm
Type Analoog
Toepassing Geotechnisch bodemonderzoek
Materiaal RVS, staal, PVC, ander materiaal

p1938-doneerring

“kalibratie”