Visser & Visser investeert in zonnestroom

Visser & Visser investeert in zonnestroom

Visser & Visser te Breda heeft een omvangrijke zonnestroominstallatie in gebruik genomen. Op het dak van het pand op bedrijventerrein Steenakker zijn onlangs 248 panelen geplaatst, met een totale capaciteit van meer dan 50.000 kWh aan groene stroom per jaar. Visser & Visser loopt hiermee voorop binnen het midden- en kleinbedrijf in de stad Breda.

Visser & Visser, groothandel voor de grond-, weg- en waterbouwsector, kiest met de zonnestroominstallatie voor een duurzame en structurele invulling van haar jaarlijkse energiebehoefte en voor het verminderen van de CO2-uitstoot. ”Voor een familiebedrijf als het onze is streven naar duurzaamheid vanzelfsprekend. Een dak vol zonnepanelen spaart het milieu en is een concrete, zichtbare invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus directeur Huib-Jan Visser.Volgens de registratie van netbeheerder Enexis is het de eerste keer dat een kleinzakelijke gebruiker een zonnestroominstallatie van een dergelijke omvang laat plaatsen in de stad Breda. “Ik was verrast toen ik hoorde dat we hiermee een voorloper zijn in Breda. Klanten en collega-ondernemers vinden het bijzonder dat wij op grote schaal investeren in zonne-energie. Veel bedrijven spelen met de gedachte, maar er is koudwatervrees. Voor ons was het geen sprong in het diepe, maar een doordachte rekensom”. Een zonnestroominstallatie gaat zo’n 20 tot 25 jaar mee. De terugverdientijd is voor een bedrijf als Visser & Visser ongeveer zeven jaar, mede dankzij een gunstige fiscale regeling.

Visser verwacht dat de komende jaren veel meer ondernemers zullen overstappen op eigen energievoorziening, zeker als er weer meer vertrouwen komt in de economie. “Natuurlijk is het een hele investering, maar het is winst voor het milieu en na enige tijd ook economische winst voor ons bedrijf”. Visser raadt andere ondernemers aan om zich uitgebreid te laten voorlichten, want er zijn veel verschillende producten en leveranciers op de markt. Visser & Visser heeft gekozen voor een innovatief systeem, waarbij elk paneel onafhankelijk van de andere presteert en de prestaties per paneel kunnen worden uitgelezen. “Op mijn computer of telefoon kan ik precies zien wat de installatie doet. Het geeft een heel goed gevoel wanneer er op een zonnige dag net zoveel elektriciteit wordt opgewekt als 100 huishoudens gemiddeld per dag verbruiken!”.

Visser en Visser investeert in zonnestroom

© 2016 Visser & Visser BV